Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Naţional de Pregătire pentru Situaţiile de Urgenţă, o nouă entitate care ar putea continua și prelua tradițiile SMURD

Publicat

SMURD paramedic interventie Mai mulți deputați și senatori au depus o propunere legislativă privind înfiinţarea Institutului Naţional de Pregătire pentru Situaţiile de Urgenţă (INPSUR), o nouă instituție de interes public, cu personalitate juridică, autonomă, care ar putea continua și prelua tradiţiile Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Potrivit proiectului depus la Camera Deputaților, Institutul Naţional de Pregătire pentru Situaţiile de Urgenţă (INPSUR) va funcționa la Târgu Mureș. Acesta va fi forul național, metodologic şi de pregătire pentru situaţiile de urgenţă şi va avea următoarele atribuții:

– promovarea, dezvoltarea, sprijinirea și protejarea științelor și a învăţământului pentru situaţii de urgenţă sub toate formele

– propune inițierea, elaborarea și îmbunătățirea unor proiecte de acte normative, evaluări, puncte de vedere și opinii pentru situații de urgență

– evaluarea fenomenelor situaţiilor de urgenţă şi realizarea unor studii de impact asupra aplicării actelor normative

Potrivit inițiatorilor proietului, cei care fac parte din echipele de situaţii de urgenţă sunt pregătiţi diferit – unii în domeniul siguranţei naţionale (pompierii şi piloţii de la MAI), alţii în domeniul sănătăţii (medici, asistente), astfel că se impune o pregătire unică în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Conform statutului propus în proiect, INPSUR va avea membri de onoare, membri titulari, membri corespondenţi și membri asociaţi. Membrii titulari și corespondeți sunt cetățeni români aleși pe viață, dintre personalitățile științifice reprezentative care se bucură de prestigiu profesional-științific în țară și străinătate. De asemenea, membrii de onoare, membrii titulari și corespondenți pot primi o indemnizație lunară, în condițiile legii.

Noul institut va avea filiale judeţene, cu preşedinţi aleşi pentru un mandat de 5 ani.

Potrivit documentului, finanţarea Institutului se asigură din venituri proprii, care „provin din donaţii, sponsorizări, taxe, chirii, publicaţii, studii, prestaţii, consultaţii ştiinţifice, exploatarea unor bunuri mobile şi imobile proprii, precum şi din alte activităţi realizate conform legislaţiei în vigoare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate