Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proteinele SARS-CoV-2 ce provoacă accident vascular cerebral și infarct, identificate. Pot fi produse noi tratamente

Publicat

Proteinele coronavirusului care declanșează accidente vasculare cerebrale și infarcturi la pacienții Covid-19 au fost identificate de oameni de știință israelieni.

Aceștia spun că astfel s-a deschis calea pentru producerea unor noi tratamente.

Medicul Ben Maoz de la Universitatea Tel Aviv a explicat că echipa sa a analizat toate cele 29 de proteine ale virusului pentru a afla care dintre ele afectează serios sistemul vascular.

„Coronavirusul nu este doar boala respiratorie pe care o știam, și am identificat proteinele care pun pacienții într-un risc crescut de accident vascular cerebral, infarct și alte probleme asociate sistemului vascular”, a spus Maoz, citat de digi24.ro.

Medicul a identificat cele cinci proteine din SARS-CoV-2 care duc la probleme vasculare. Rezultatele au fost publicate în jurnalul eLife.

Laboratorul său, care se concentrează pe inginerie biometrică și neuroștiință, a colaborat cu profesorul Uri Ashery și alți cercetători de la Universitatea Tel Aviv pentru a crea o simulare a sistemului vascular uman și pentru a observa impactul tuturor celor 29 de proteine ale coronavirusului. Din analiza lor, au reușit să identifice care dintre acestea afectează sistemul vascular și cum.

„Nu numai că am descoperit care proteine au un impact asupra sistemului vascular, ci și am văzut mai exact cum exercită efectul lor.

Ceea ce am găsit este că aceste proteine specifice fac vasculatura mai permeabilă. Tuburile devin mai poroase și nu pot reține lichidul așa cum ai spera. Această informație este de asemenea valoroasă în eforturile pentru a dezvolta medicamente”, spune Maoz.

Medicul speră să pună bazele pentru un tratament mai nuanțat al coronavirusului.

„Până în ziua de azi, virusul a fost tratat ca o singură entitate, în ciuda faptului că afectează dieferite părți ale corpului în moduri diferite.

„Toate dovezile arată că virusul dăunează grav vaselor de sânge sau celulelor endoteliale care se desfășoară pe vasele de sânge. Sper că cercetarea noastră va fi folositoare în a permite un tratament mai precis”, a precizat specialistul.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax