Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețea de canalizare menajeră, în satele Ohaba și Secășel. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost lansată

conducte canalizare lucrari

Publicat

Rețea de canalizare menajeră, în satele Ohaba și Secășel. Locuitorii din satele Ohaba și Secășel, comuna Ohaba, vor beneficia în curând de o rețea de canalizare menajeră, printr-o investiție de peste 10,6 milioane de lei.

Primăria Ohaba a lansat pe 7 august, în SEAP, o licitație pentru înființarea unei rețele de canalizare menajeră în comună.

Valoarea totală estimată a contractului este de 10.611.072,3 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, necesitatea acestei investiții vine din nevoia de a asigura accesul la infrastructura de apă uzată în vederea sporiri standardului de viață al locuitorilor din satele Ohaba și Secășel, comuna Ohaba.

Rețea de canalizare menajeră, în satele Ohaba și Secășel

Sistemul de canalizare propus va fi un sistem separativ, în regim umed.

Apele uzate menajere evacuate din instalațiile sanitare interioare sunt conduse spre canalul exterior amplasat între proprietăți și drumul asfaltat/pietruit. Structura rutieră se va reface la terminarea lucrărilor, în funcție de tipul existent la execuția lucrărilor.

Canalizarea menajeră proiectată se va realiza din tuburi PVC SN8, cu diametrul de 315, 250 mm, iar racordurile de la construcții se vor realiza din tevi din PVC, cu diametrul minim de 160 mm.

Colectoarele de canalizare vor fi pozate la o adâncime corespunzătoare pentru asigurarea pantei necesare pentru a transporta gravitaţional apele uzate către stațiile de pompare prevăzute precum și pentru evitarea pericolului de îngheț.

Acolo unde se va impune, se vor executa subtraversări (prin foraje dirijate sau cu perforatorul rotativ, etc) ale drumurilor, cursuri de apă, etc.

Căminele de vizitare se propun din beton circulare, cu diametrul interiror de 800-1000 mm, cu elemente tronconice de reducere la diametrului interior la 625 mm, cu capace din fontă carosabile sau necarosabile, în funcție de zona de amplasare. Racordul se va realiza prin ramificații sau piese de branșare din PVC. Potrivit proiectului, sunt propuse 329 de cămine de vizitare.

Căminele de racord se propun din PVC circulare, cu diametrul interior de 400 mm, cu elemente de aducere în cotă, cu capace din fontă carosabile sau necarosabile, în funcție de zona de amplasare. Racordare canalului colector cu căminul racord se va realiza prin țevi din PVC SN4 cu îmbinare etansă, cu diametrul de 160 mm.

Înălțimea căminului de racord este 1,2-1,5 m. Potrivit proiectului sunt propuse 350 de racorduri la proprietăți.

Stație de epurare, la ieșirea din satul Secășel

Pe traseul colectorului principal se vor prevedea stații de pompare ale apelor uzate menajere.

Proiectul prevede și construirea unei stații de epurare, în satul Secășel, la ieșirea din localitate.

Apa epurată va fi transportată gravitațional printr-o conductă PVC d=315 mm, L=50 m, care va deveresa în Secașul Mic. Lângă stația de epurare se va prevedea un debitmetru pentru înregistrarea debitelor deversate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate