Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2021: Ministerul Sănătății a suplimentat numărul de locuri pentru MEDICINĂ. Cum se face repartiția candidaților

Publicat

Ministerul Sănătăţii va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul medicină.

Candidaţii care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe ţară, vor fi încadraţi ca rezidenţi se arată într-un comunicat oficial postat pe siteul ministerului

“Am suplimentat locurile în specialităţile deficitare (anestezie terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităţilor de medicină şi farmacie ”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila.

Începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătăţii a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină.

Ordonanţa nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a fost modificată prin Legea nr. 212/2021 (art.3, alin2): “Cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cel puţin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie cu diplomă de licenţă din promoţia anului în curs, cumulat cu numărul de posturi conform art. 18, stabilită prin ordin al ministrului sănătăţii. În cazul în care numărul candidaţilor pentru domeniul medicină care promovează examenul de rezidenţiat este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată, aceasta se poate suplimenta până la repartiţia candidaţilor….”

Spre deosebire de domeniul medicină, în domeniile farmacie şi medicină dentară, dreptul de practică se obţine odată cu dobândirea licenţei.

În data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a organizat,  în condiţiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual,  concursul de intrare în Rezidenţiat.

Un număr record de 12 564 candidaţi au concurat pe un număr de 6311 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel:  3942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară şi 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

Rezidențiat 2021: Repartiția candidaților

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 5, 6, 7 și 8 decembrie 2021 prin teleconferinţă, începând cu ora 9:00. Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

La repartiție se pot prezenta numai candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu de concurs potrivit siteului Ministerului Sănătații.

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs:

Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate și să poarte mască medicală; împuterniciții vor avea asupra lor și procura notarială.

Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe TOATE regulile și circuitele create de organizatori pentru accesul în sala în care se organizează repartiția – NU poate fi depășită capacitatea sălii și va fi respectată distanțarea impusă de organizatori !

Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pe traseul indicat de organizatori pentru a permite accesul următorilor candidați.

Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.

Însoțitorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori / personalul de supraveghere.

Având în vedere condițiile epidemiologice din această perioadă, pentru evitarea aglomerației în zona locației de repartiție, candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu maxim 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.

Pentru informarea candidaților Ministerul Sănătății va pune la dispoziția acestora în zilele repartiției un site web public pe care pot urmări evoluția repartiției, cu actualizare în fiecare minut.

Rezidențiat 2021: Candidații care nu sunt prezenți PIERD LOCUL obținut prin concurs

Potrivit metodologiei de concurs „Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs.”

IMPORTANT: Candidaţii de la Domeniul MEDICINĂ care doresc să aleagă loc în specialitatea CHIRURGIE ORALĂ ȘI MAXILO-FACIALĂ

În conformitate cu prevederile Ordinului 1509/2008 cu modificările și completările ulterioare, acești candidați trebuie să dețină licență în medicină și licență în medicină dentară/stomatologică.

La momentul alegerii vor prezenta OBLIGATORIU comisiei de alegere cele 2 licențe în original și copie SAU copii legalizate ale celor două licențe. Copiile / copiile legalizate vor rămâne la comisie.

Programul de desfășurare a repartiției va fi:duminică, 5 decembrie 2021 – în intervalul 9:00 – 16:00 – domeniul medicină dentară

  • duminică, 5 decembrie 2021 – în intervalul 16:30 – 19:00 – domeniul farmacie (DOAR candidații de la poziția 1 la poziția 400)
  • luni, 6 decembrie 2021 – în intervalul orar 9:00 – 13:00 – continuare domeniul farmacie
  • luni, 6 decembrie 2021 – în intervalul orar 14:00 – 19:00 – domeniul medicină
  • marți, 7 decembrie 2021 – în intervalul orar 9:00 – 19:00 – continuare domeniul medicină
  • miercuri, 8 decembrie 2021 – începând cu ora 9:00 – continuare domeniul medicină

Lista locațiilor în care se organizează repartiția AICI: locatii-alegere-repartizare Rezitențiat 2021

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax