Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate parțiale la simularea de bacalaureat, proba la alegere. Peste 1.300 de elevi din Alba nu au luat notă de trecere

Publicat

Elevii de liceu au susținut în data de 29 ianuarie ultima probă la simularea pentru bacalaureat. Aceștia au avut de ales materia la care au de susținut examenul în funcție de profil. Până vineri dimineaţa, au fost corectate 70% din totalul de lucrări. Un număr de 1.302 de elevi (57,4%) nu au obținut notă de trecere.

Potrivit inspectorului Dan Cherecheș, deocamdată s-a reușit centralizarea a 2.267 din totalul de 3.245 de lucrări. Din rezultatele analizate, un total de 1.302 de elevi nu au reușit să treacă pragul notei 6.

Note între 1 şi 2 au obţinut 187 de elevi, între 2 și 3 au fost notaţi 349 de candidaţi, 251 de elevi au obținut note între 3 și 4, 215 de tineri au reuşit să rezolve subiecte doar până la nota 5, iar note între 5 ș 6 au obținut 300 de elevi.

Cei mai conștiincioși sau norocoși dintre elevi au obținut note de trecere între 6 şi 10. Un număr de 254 de elevi au fost notați între 6 și 7, urmaţi de 277 care au obţinut note între 7 și 8, iar 259 elevi au promovat cu note între 8 și 9. Calificative foarte bune au fost înregistrate după corectarea a 167 de lucrări (note între 9 și 10). Au fost şi opt note de 10 obținute de elevii de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, Colegiul Național „Lucian Blaga„ din Sebeș”, Liceul Tehnologic „Horia, Cloșca și Crișan” din Abrud, Colegiul Național „Avram Iancu” din Cîmpeni și Liceul Tehnologic Silvic din Cîmpeni.

Potrivit precizărilor oferite de inspectorul şcolar Dan Cherecheș, rezultatele finale vor fi cunoscute cel mai probabil luni.

Reamintim că în 29 ianuarie, între orele 11.00 – 14.00, s-a desfăşurat proba scrisă la care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie  pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat anterior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax