Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salarii majorate pentru personalul administrativ la Spitalul Judeţean Alba. Cât câştigă un inspector, paznic sau casier

Publicat

spital judetean alba

Salariile personalului contractual la Spitalul Judeţean Alba sunt majorate din ianuarie, potrivit unui proiect pus în dezbatere pentru aprobare în şedinţa Consiliului Judeţean de joi. Este vorba despre salariile de bază, la care se adaugă sporuri şi indemnizaţii.

În funcţie de studii, responsabilităţi şi poziţia în organigramă a posturilor, salariile de bază variază de la 8.500 de lei – pentru şef serviciu la 2.350 lei – muncitor necalificat.

“Se stabilesc, începând cu luna ianuarie 2019, salariile de bază pentru personalul contractual din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, care ocupă funcții prevăzute în „Nomenclatorul și ierarhia funcțiilor publice din administrația locală” din anexa nr. VIII cap. II lit. A pct. IV, ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În salariile de bază prevăzute în anexă pentru funcţiile de conducere este inclusă gradaţia aferentă tranşei de vechime în muncă, la nivel maxim.

Salariile de bază pentru funcțiile de execuție sunt la gradaţia 0. Salariile de bază pentru funcțiile de execuție la gradaţiile 1-5 se determină prin majorarea salariilor de bază pentru gradaţia 0”, se arată în proiect.

Nivelul de salarizare (salarii de bază):

Şef serviciu (studii superioare) – 8.500 lei

Auditor (studii superioare)

– gradul I A: 5.513 lei

gradul I: 4.965 lei

gradul II: 4.416 lei

Expert, inspector de specialitate (studii superioare)

– gradul I A: 5.013 lei

– gradul I: 4.514 lei

– gradul II: 4.014 lei

– debutant: 3.494 lei

Consilier juridic (studii superioare)

– gradul I A: 5.013 lei

– gradul I: 4.514 lei

– gradul II: 4.014 lei

– debutant: 3.494 lei

Tehnician-economist, inspector, referent, subinginer, arhivist

– gradul I A (SSD): 4.285 lei

– gradul I (SSD) 3.890 lei

– gradul II (SSD): 3.474 lei

– debutant (SSD): 3.058 lei

Referent, arhivar, referent, casier (studii medii):

– IA: 3.120 lei

– I: 2.954 lei

– II: 2.808 lei

– debutant: 2.621 lei

Stenodactilograf, secretar-dactilograf, dactilograf

– IA (studii medii): 3.037 lei

– I (studii medii, generale): 2.850 lei

– debutant (studii medii, generale): 2.662 lei

Secretar

– studii medii, generale: 2.850 lei

– debutant (studii medii, generale): 2.662 lei

Şef depozit

– I (studii medii): 3.328 lei

– II (studii medii): 3.037 lei

Casier, magaziner

– studii medii, generale: 3.037 lei

– debutant (studii medii, generale): 2.850 lei

Portar, paznic, manipulant bunuri:

– studii medii, generale: 2.662 lei

Muncitor calificat

– I (studii medii, generale): 3.037 lei

– II (studii medii, generale): 2.850 lei

– III (studii medii, generale): 2.662 lei

– IV (studii medii, generale): 2.496 lei

Muncitor necalificat

– I (studii medii, generale): 2.350 lei

– II – fără sporuri (studii medii, generale): 2.080 lei

Prin adresa nr. 976/15 ianuarie 2019 conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a solicitat majorarea salariilor pentru personalul contractual. În propunerea din proiectul de hotărâre, prezentată și reprezentanților salariaților, ierarhizarea funcţiilor s-a făcut şi prin raportare la principiile prevăzute la art. 6 lit. b – f din legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, dar şi ținându-se cont de criteriile generale prevăzute la art. 8 din actul normativ menționat, precum: cunoştinţe şi experienţă, complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor, judecata şi impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare şi supervizare, dialog social şi comunicare, condiţii de muncă, incompatibilităţi şi regimuri speciale, se precizează în proiect.

Potrivit art. 7 lit. a din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, „salariul de bază reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul plătit din fonduri publice, corespunzător funcţiei, gradului/treptei profesionale, gradaţiei, vechimii în specialitate”, iar potrivit lit. e „salariul lunar cuprinde salariul de bază … compensaţiile, indemnizaţiile, sporurile, adaosurile, primele, premiile, precum şi celelalte elemente ale sistemului de salarizare corespunzătoare fiecărei categorii de personal din sectorul bugetar.

Tranşele de vechime în muncă în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii, precum şi cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condiţiilor de trecere în gradaţie şi incluse în acesta, sunt următoarele:

a) gradaţia 1 – de la 3 ani la 5 ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;

b) gradaţia 2 – de la 5 ani la 10 ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

c) gradaţia 3 – de la 10 ani la 15 ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

d) gradaţia 4 – de la 15 ani la 20 de ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;

e) gradaţia 5 – peste 20 de ani – şi se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază.

Astfel în proiectul de hotărâre salariile de bază prevăzute pentru funcțiile de execuție sunt la gradaţia 0, iar cele prevăzute pentru funcțiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax