Connect with us
Advertisement

Actualitate

Salariile din Primăria Vințu de Jos: Reacția primarului după publicarea listelor în Alba24

Publicat

Primarul comunei Vințu de Jos, Ion Iosif Josan, a transmis, printr-un drept la replică, că stabilirea cuantumului salariilor în cadrul instituției pe care o conduce s-a făcut respectând toate prevederile legale, considerând că acestea „nu sunt salarii halucinante, ci niște salarii decente pentru o țară membră a UE în secolul 21”. De asemenea, primarul a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce nu a mai fost vizată, în ultima perioadă, de acțiuni ale Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„Primul lucru care aduce prejudicii grave de imagine se regăsește în titlu articolului SALARII halucinante la PRIMĂRIA VINȚU DE JOS: Primaul „Las` FierVințului” primește lunar peste 11.000 de lei. Știu că trăim într-o lume în căutare de senzațional și că tot timpul titlurile conțin fabulos, senzațional sau alte asemenea cuvinte care atrag cititorul, dar totuși cred că halucinant nu este un cuvânt potrivit pentru un titlu de articol de ziar care respectă atât cetățeanul, cât și pe cei a căror referire se face la articol. Prin titlulatura Primarul „Las` FierVințului” se aduce un prejudiciu de imagine comunei Vințu de Jos deoarece eu vreau să cred că articolul pe care dumneavoastră l-ați scris este unul serios, nu un pamflet. Titulatura este una defăimătoare pentru că instituția pe care o conduc și reprezintă comunitatea vințană este una serioasă, nu una desprinsă din filmele de comedie.

De asemenea, un alt prejudiciu de imagine adus instituției noastre este acela că acesta este celebră pentru vizitele DNA din ultimii ani. Pentru o informare corectă trebuie să precizez că instituția noastră nu a mai fost vizată de acțiuni ale DNA în ultima perioadă, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure deoarece înseamnă că lucrurile au decurs exact cum trebuie în cadrul primăriei.

În ceea ce privește indemnizația mea trebuie să precizez că aceasta a fost stabilită de Legea 153/2017, ca și sporul la care dumneavoastră faceți referire. Și înainte de a face afirmații ar fi trebuit să vă informați de faptul că instituția noastră are în implementare în acest moment 4 proiecte europene din fonduri nerambursabile. Dar din ce înțeleg din modul în care puneți problema în aliniatul 2 al articolului, faptul că se accesează fonduri europene nerambursabile nu ar fi un lucru chiar bun. Și poate că aveți impresia că un primar nu are mult de lucru sau responsabilități, așa că vă invit cu plăcere să citiți legea administrației publice locale, legea finanțelor publice, legea finanțelor publice locale și multe alte legii din domeniu care cu siguranță vă vor schimba opinia.

Deși nu are nici o legătură cu funcția pe care o ocup în acest moment, dumneavoastră ați considerat că trebuie să precizați că am fost poștaș. Să știți că nu îmi e rușine că am fost poștaș, deoarece nu cred că e o rușine să muncești. Și ca să fiu sincer citind celelalte articole referitoare la salariile din primării, scrise de autor, în nici unul nu am găsit referiri legate de slujbele anterioare ale celorlalți edili locali, astfel încât îl consider un atac la persoană.

Referitor la remunerația mea, a persoanelor cu funcții de conducere și a celorlalte persoane care fac parte din aparatul de specialitate al primarului trebuia să faceți precizarea că sumele trecute sunt sumele brute, iar din acestea aproximativ 45% se duc pe impozit pe venit și contribuții la pensii și sănătate.

În ceea ce privește indemnizația Coordonatorului P.I. ar trebui să vă fi informat că salariul acestuia este stabilit în cadrul contractului de finanțare privind combaterea sărăciei și incluziunea socială, la care faceți referire în cadrul articolului și că acesta este plătit din bani europeni.

Stabilirea cuantumului salariilor în cadrul instituției noastre s-a făcut respectând toate prevederile legale și consider că nu sunt salarii halucinante, ci niște salarii decente pentru o țară membră a UE în secolul 21. Sau ce ar trebui să înțeleagă cei care lucrează la stat, că ei nu au dreptul la salarii decente? Eu consider că fiecare persoană are dreptul la o remunerare decentă a muncii sale și cred că aceasta ar fi o gândire sănătoasă din partea oricui.

Comuna Vințu de jos are aproximativ 5400 de locuitori, iar volumul de lucru al angajaților primăriei este unul mare, iar eu ca și conducător al instituției sunt mulțumit de modul în care lucrează fiecare dintre cei care fac parte din aparatul de specialitate. Și să știți că majoritatea angajaților sunt veniți în instituție când salariile în administrația publică nu erau deloc mari, iar atunci nu am auzit pe nimeni spunând <vai săracii, ce salarii mici au> sau alte lucruri de genul. Nu știu dacă ați citit cartea președintelui Iohannis Pas cu Pas, dar la un moment dat acesta spunea că la momentul crizei economice a pierdut foarte mulți oameni de valoare din cadrul primăriei Sibiu deoarece nu a putut să-i mai țină din cauză că nu putea să le ofere salarii decente. În cadrul instituției conduse de mine , se regăsesc oameni care au rămas din perioada aceea, precum și oameni care au venit în anii ce au urmat, care au acceptat să vină pe salariile care erau la vremea respectivă și aceștia și-au făcut treabă cu prisosință. Sunt oameni care își asumă prin semnătură răspunderea pentru actele pe care le întocmesc și muncesc în folosul cetățenilor.

În ceea ce privește voucherele de vacanță la data publicării listei pe site acestea nu erau bugetate, iar cu siguranță când va fi cazul se va publica pentru că în cadrul instituției noastre respectarea legii este prioritară. De asemenea, vreau să precizez că sumele de bani din care se plătesc asistenții persoaneli, provin de la bugetul de stat.

Aș dori să mai adaug că ruinele castelului Martinuzzi nu aparțin domeniului public sau privat al comunei Vințu de Jos, astfel încât instituția noastră nu poate face investiții în reabilitarea acestuia. Degradarea acestuia nu este din vina primăriei, și cu siguranță că nici salariile lunare ale angajaților nu ajută la dărâmarea castelului”, a transmis, într-un drept la replică, primarul comunei Vințu de Jos, Josan Ion Iosif.

Citește și SALARII halucinante la PRIMĂRIA VINȚU DE JOS: Primarul ”Las’ FierVințului” primește lunar peste 11.000 de lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Florea

    marți, 24.04.2018 at 00:25

    Cât ai plătit primare pt acest drept la replică?

    • moderatorul de serviciu

      marți, 24.04.2018 at 11:47

      nu a platit nimic. i-am dat dreptul la replica. desi nu e nicio replica.. de fapt confirma ce am scris

      • Alex

        miercuri, 25.04.2018 at 08:21

        Nu e deloc asa. Analizati bine articolul si apoi dreptul la replica si veti vedea ca lipsesc din articol exact detaliile esentiale care fac diferenta.

  2. Alina

    marți, 24.04.2018 at 08:22

    Felicitari domnului primar pentru replica. Atunci cand aveam salarii de 700 lei , nu ne plangea nimeni de mila.

    • OVIDELU"

      miercuri, 25.04.2018 at 16:22

      Nici macar de banii aia nu muncesti fetita draga,Vintenii sunt de plans.Voi sunteti niste plotoage de capuse.

  3. Pasagerul de Vint

    marți, 24.04.2018 at 13:33

    Se vede ca vintenii s-au ales,pardon,si-au ales primar un om cu atitudine, care nu ezita sa uzeze dreptul la replica si demonstreaza inca o data ca nu este doar un om de „actiune” ci stapaneste si arta discursului. Un raspuns competent, lucrat frumos, cu mici dezinformari „pe ici, pe colo, in punctele esentiale”.
    Domnule primar, cand va referiti la salariile din primarie ca fiind „niște salarii decente pentru o țară membră a UE în secolul 21” sunt total de acord cu dumneavoastra, dar nu luati in calcul faptul ca: in Romania, in secolul 21, in majoritatea sectoarelor de pe piata muncii nu se castiga nici macar pe jumatate. Cel mai corect ar fi sa faceti publice rapoartele de activitate din cadrul primariei (sper ca aveti asa ceva) si sa lasati cetatenii comunei (contribuabilii), cei care sunt nevoiti sa se „caciuleasca” pe holurile primariei pt. orice problema, sa decida singuri daca salariile sunt „decente” sau nu.
    In continuare citez „au acceptat să vină pe salariile care erau la vremea respectivă”. Sa intelegem ca personalul din primarie a fost angajat in urma unor invitatii? Nu cumva s-au „inghesuit” la concursul de angajare desi cunoasteau nivelul de salarizare din administratia publica? Cam multa ipocrizie….
    „Să știți că nu îmi e rușine că am fost poștaș, deoarece nu cred că e o rușine să muncești. (…) nu am găsit referiri legate de slujbele anterioare ale celorlalți edili locali, astfel încât îl consider un atac la persoană.” daca anterior ati fi avut o profesie mai „intelectuala” , nu ati fi avut nici o problema ca autorul articolului sa mentioneze acest lucru, dar in cazul de fata il considerati un „atac la persoana”. Deci, ce sa fie? Nu e rusine sa muncesti, dar va e rusine ca ati fost postas? Alta dovada de ipocrizie. Cred ca ar trebui sa va cereti scuze de la fostii colegi de „breasla” si sa aveti mai multa consideratie fata de meseria care ati practicat-o.
    Cat despre castelul Martinuzzi (sau mai bine zis, ce a mai ramas din el), este doar un simbol al trecutului, iar dumneavostra sunteti un om de viitor, deci nu are nici un sens sa va preocupe.
    Pe final, tin sa va felicit ca studiati opera monumentala a unui mare clasic in viata care este domnul presedinte Iohannis (sa inteleg ca aveti aspiratii inalte…)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement