Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: RESTRICȚII de circulație în Cetatea Alba Carolina, ca urmare a slujbei de consacrare a episcopului Gergely Kovacs

Publicat

catedrala romano catolica alba iulia

Sâmbătă, 22 februarie, ca urmare a desfășurării evenimentului religos „Consacratio Episcopi msgn dr. Gergely Kovacs – Catedrala „Sf. Mihail” din Alba Iulia, traficul rutier va fi restricțonat în Cetatea Alba Carolina.

Astfel, prin dispoziția primarului nr. 357/ 18 februarie 2020, se restricționează traficul rutier în data de 22 februarie, între orele 07:00 – 16:00, pe strada Nicolae Iorga (strada Unirii) de la bariera de acces în Cetatea Alba Carolina, strada Crișan și strada Mihai Viteazul.

Se exceptează autospecialele IPJ, IJJ, SAJ, ISU și autoturismele autorizate special.

În zona Cetății Alba Carolina se exceptează autovehiculele organizatorului și autoturisme autorizate de organizator să ajungă în zona de proximitate a perimetrului de siguranță, autoturismele special autorizate vor purta însemne distinctive.

Papa Francisc a acceptat în data de 24 decembrie 2019 renunțarea de la conducerea pastorală a arhidiecezei de Alba Iulia prezentată pentru limită de vârstă de arhiepiscopul György-Miklós Jakubinyi și l-a numit arhiepiscop al aceleiași arhidieceze pe mons. Gergely Kovács, până acum șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Noul și tânărul arhiepiscop de Alba Iulia s-a născut în 21 iulie 1968 la Târgu Secuiesc (Covasna). După liceul frecventat în orașul natal, a urmat Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Alumn al Colegiului pontifical germano-ungar din Roma, a frecventat Universitatea pontificală Gregoriana, unde a obținut bacalaureatul în teologie în 1992. Și-a continuat studiile de specializare în drept canonic la Universitatea pontificală din Lateran, unde a obținut licența și doctoratul. A fost sfințit preot în 1993 și a îndeplinit mai multe misiuni pastorale la Târgu Mureș. În 1997 a intrat în serviciul Sfântului Scaun la Consiliul pontifical al culturii, fiind însărcinat cu regiunea germană și a Europei centrale și orientale, precum și redactor la revista ”Cultura e Fede” (Cultură și Credință). În 2000 a fost numit capelan al Sanctității Sale. Din 2007 a îndeplinit funcția de șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii, având în același timp colaborări cu Congregația pentru cler și cu Tribunalul Rota Romana.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax