Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sâmbătă: Skier & Boarder Cross – cel mai spectaculos concurs al sezonului, la Arena Platoș din Păltiniș. Regulament și înscrieri


Publicat

Complexul de ski și snowboard Arena Platoș din Păltiniș găzduiește sâmbătă, 1 februarie, cel mai spectaculos concurs al sezonului – Skier & Boarder Cross. Concurenții se vor întrece pe un traseu în lungime de 600 de metri, din care nu vor lipsi elementele specifice, valuri simple și duble, kickere, contrapante și schimbări de pantă. 

La Arena Platos sunt anunțate sâmbătă temperaturi maxime de 7 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri, iar condițiile de schiat sunt bune. De asemenea, sunt deschise pârtiile Arena, A, B1, B2, E – sus, E – jos, Fun Park, Zero, Sanie și instalațiile A – teleschi, A – telescaun, B1, B2, Banda zero, Banda E, Teleschi Arena. 

Perioada de extrasezon la ski: program aici & prețuri aici.

Skier & Boarder Cross: complex și dinamic, cel mai spectaculos concurs al sezonului prin traseul cu obstacole rapide și prin formatul eliminatoriu cu patru concurenți pe traseu, primii doi merg mai departe până în finală.

Înscrieri online – aici.

Traseul are o lungime de aproximativ 600 m și este compus din elemente specifice, adică valuri simple și duble, kickere, contrapante și schimbări de pantă. Traseul este construit pentru un nivel mediu și este marcat cu porți de snowboard de la start și până la sosire.

Regulament:

 • Vârsta minimă de participare este de 15 ani.
 • Calificările presupun parcurgerea traseului, individual contra-cronometru  într-o singură manșă.
 • În funcție de timpii obținuți în manșa de calificare, se vor froma grupe de câte 4 concurenți pentru manșele din finale.(prima grupă: timpul 1 cu timpul 5 cu timpul 9 cu timpul 13, pentru varianta cu 16 concurenți în grupe).
 • Un număr de 16 sau 32 de concurenți se vor califica pentru manșele pe grupe.
 • O poartă a fost trecută în mod corect atunci când atât concurenții, schiurile sau snowboardul și ambele picioare au trecut peste linia de poartă. 
 • Recunoasterea traseului se va face numai în derapaj, durata recunoașterii este de 30min. Este obligatorie purtatrea echipamentului de protecție în manșa de recunoștere.
 • Antrenamentul oficial constă în două manșe/coborâri pe traseul de skiercross/bordercross
 • Fiecare concurent va parcurge o manșă cronometrată înainte de manșele de calificare
 • Dacă doi concurenti termină traseul în același timp cronometrat, concurentul care a luat startul mai târziu castigă manșa ( timp egali in caz că sunt mai multi de 16+1/32+1)
 • Poarta de start se va alege la ședința tehnică pentru manșa de calificare ( verde/galben/roșu/albastru).
 • Primii doi concurenți se califică în manșa următoare (doi din patru).
 • Clasamentul în fiecare manșă este determinat de prima parte a corpului care trece linia de sosire.
 • Linia de sosire este dotată cu o camera de filmat care va functiona pe parcursul întregului concurs.
 • În cazul in care în finală niciunul dintre concurenți nu ajunge la linia de sosire, clasamentul va fi dat de poziția lor pe traseu.
 • În urma mașelor de calificare, celui mai bun timp ii se va acorda tricoul/numărul roșu și va avea dreptul să aleagă primul poarta de start, în urmă ceilalți 3 vor face același lucru în urma timpului obținut în manșa de calificare
 • Prezența la start este responsabilitatea fiecarui concurent, în caz ca nu se prezintă la start va fi descalificat.
 • Intervalul de start între manșe se va stabilii la ședința tehnică.
 • Dacă un schior își pierde un ski printr-o căzătură, acesta nu mai are dreptul să continue traseul (motive de siguranță).

Comanda de start va fi după cum urmează:

Suntem gata pentru următoarea manșă, veniți la poarta de start
Pregatiți-vă de start
Atenție
GO

Descalificări:

Contact cu intenție prin împingerea, tragerea sau tragerea de mână, picior sau băț de schi și/sau alte mijloace, care provoacă un alt concurent pentru a încetini, cădea sau ieși de pe traseu nu este permisă și este o descalificare automată.

Concurentul descalificat nu mai are dreptul să ia startul în alte manse ale competiției.

Echipamentul de protecție:

Echipamentul de protecție trebuie să includă următoarele: Cască de protecție omologată de schi sau snowboard, protecție de coloană omologată de schi sau snowboard.
Fară aceste două elemente de protecție concurentul nu va avea voie să ia startul în competiție.

Este interzis – purtarea căștii peste căciulă sau alt obiect care să impiedice protecția deplină a acesteia.

Este interzisă purtarea protecției de colană peste geacă sau altă formă de îmbrăcăminte.

Program:

 • 08:15 – 09:30 Înscrieri la Race Office
 • 09:45 – Ședință tehnică, snowboard & ski, la START
 • 10:00 – 10:30 – Recunoașterea traseului, snowboard & ski
 • 10:30 – 2 manșe antrenament, snowboard și ski
 • 11:00 – Calificări snowboard
 • 11:45 – Calificări ski
 • 12:30 – START grupe snowboard
 • 13:00 – START grupe ski
 • 16:45 – Ceremonia de premiere

Programul se poate schimba în ziua concursului în funcție de numărul de concurenți și de condițiile climaterice.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba, după ce candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

La sediul organizației s-au adunat liderii Alianței, unde au realizat o numărătoare paralelă a voturilor din fiecare secție.

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Publicat

Gabriel Pleșa (USR PLUS) va fi VIITORUL PRIMAR din Alba Iulia. PNL a pierdut într-unul dintre cele mai importante fiefuri din România, unde echipa lui Mircea Hava era neînvinsă din 1996. 

Rezultatele provin din numărătoarea paralelă a Alianței USR PLUS. Între cei doi, sunt peste 600 de voturi diferență.

Și numărătoarea paralelă a PNL dă rezultate asemănătoare. De altfel, la sediul liberalilor este tristețe mare, iar aceștia au încetat să mai comunice rezultatele, așa cum o făceau de fiecare dată.

Citește și: VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Candidatura lui Voicu Paul a fost susținută cu putere în partid de către Mircea Hava, în ciuda unor voci din interior care ar fi preferat un alt candidat.

Pleșa a fost și el liberal până în urmă cu câteva luni, când a decis să candideze pe listele USR PLUS. Acesta nu a mai așteptat rezultatul unui sondaj intern al PNL, pentru stabilirea candidatului.

Citește și: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba Iulia. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară. Restul voturilor obținute în fiecare secție de către candidați nu au fost deocamdată contabilizate.

UPDATE ora 00:39: Alte două secții au fost câștigate de Gabriel Pleșa. Secția 19: Pleșa – 131 Voicu Paul – 122.

De asemenea, candidatul USR PLUS a câștigat secția de la Florida, una dintre cele mai mari din Alba Iulia: a obținut acolo 382 de voturi, față de 257, câte a luat liberalul. Informațiile provin din numărătoarea paralelă a USR PLUS. Diferența dintre cei doi este de 635 de voturi. Mai sunt de numărat două secții.

UPDATE ora 00:28: La Secția Nr. 16, Gabriel Pleșa a obținut 170 de voturi, iar Voicu Paul – 166.

UPDATE: 00:22: Mai sunt de numărat 7 secții de vot, iar diferența dintre cei doi candidați este de 495 de voturi.

UPDATE 00:20: Voicu Paul a câștigat una dintre secții. Acesta a câștigat 169 de voturi, iar Gabriel Pleșa 161.

UPDATE ora 00:18: O altă secție a fost câștigată de Gabriel Pleșa cu 137 față de 113 (Voicu Paul).

UPDATE ora 00:15: Mai sunt 10 secții de numărat. Secția Nr. 4 din Alba Iulia a fost câștigată de candidatul USR PLUS. Diferența este acum de 547 de voturi.

UPDATE ora 23:51: La secția de votare nr. 18, Gabriel Pleșa a câștitat 119, iar Voicu Paul 97.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Publicat

Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat la Teiuș, după numărătoarea paralelă a voturilor. 

La cea mai mare secție de vot din localitate, aflată la Casa de Cultură, acesta a obținut de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate