Administrație
Se „strânge cureaua” la SC Drumuri și Poduri Locale: 20 de angajați din personalul TESA vor pleca acasă
Se „strânge cureaua” la societatea de Drumuri și Poduri Locale Alba. 20 de persoane din personalul TESA vor pleca acasă, se va desființa punctul de lucru din Blaj și se vor monitoriza atent cheltuielile cu combustibilii și altele. Acesta este anunțul făcut joi de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, care a explicat că acestea sunt măsuri pentru reducerea cheltuielilor, eficientizarea societății și salvarea locurilor de muncă ale angajaților.
În cadrul unei Adunări Generale ordinare a Acționarilor societății Drumuri și Poduri Locale Alba, din care face parte și Consiliul Județean Alba, s-au adus în discuție soluții pentru rezolvarea situației dificile prin care trece societatea din punct de vedere financiar. În 2012, societatea a avut pierderi de aproape 830.000 lei, iar în anul 2011, societatea a ieșit pe minus cu aproape 490.000 lei.
„Au fost niște probleme de natură salarială exact în perioada Paștilor și sunt probleme la societate din cauza faptului că în perioada de iarnă se încasează greu, prin rumare am stabilit să facem un plan de reorganizare, în care a vizat creșterea veniturilor și micșorarea cheltuielilor. Prin urmare, în aprilie am avut ultima discuție în care am negociat ce trebuie făcut în Consiliul de Administrație. Pentru reducerea cheltuielilor, s-a stabilit că vor pleca acasă 20 de oameni, dintre care 10 prin desființarea secției de la Blaj, prin pensionări și personal TESA. Nu este afectat niciun om care lucrează în stradă, pentru că e nevoie de oameni implicați în sectorul productiv. Am mai stabilit reducerea cheltuielilor cu combustibilii, vor fi monitorizate vehiculele prin GPS și prin normă de consum de combustibili. Totodată, am stabilit să nu se mai facă angajări până când nu vom reuși să stabilizăm societatea și nu mai sunt probleme de plată. Față de problemele care erau, lucrurile sunt acum pe un făgaș normal. Reducem cheltuielile și prin renunțarea la chiriile de la Sebeș, trebuie să găsim o soluție și pentru Alba Iulia, pentru că ei plătesc chirie la Camera de Comerț. Așadar, am strâns cureaua cât am putut de bine cu dumnealor, într-o singura idee, de a eficientiza societatea și de a salva celelalte locuri de muncă ale oamenilor care lucrează în această societate”, a explicat Florin Roman.
„Mai avem o discuție pe reducerea personalului TESA, unde, din punctul nostru de vedere, mai sunt persoane, cel puțin la mecanizare și la buget. Secția la Cîmpeni va fi transformată în „cantonieri” tocmai pentru ca să se reducă și pe această cale cheltuielile. Se renunță și acolo la 2 persoane. Astfel, în luna august, vom avea o societate de Drumuri și Poduri stabilă economic”, a adăugat acesta.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News