Connect with us
Advertisement

Actualitate

Studiu ANCOM: 2,85 milioane de locuitori, din aproape 6.500 de localități, nu au acces la internet fix de mare viteză

Publicat

internet la sate Aproape 6.500 de localități, cu o populație ce însumează 2,85 milioane de locuitori, nu au acces la internet fix de mare viteză, reiese din lista publicată miercuri de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituție care a realizat un studiu în scopul identificării localităților din România care, la 31 decembrie 2014, nu aveau acces la serviciile de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Conform arbitrului pieței telecom din România, studiul a fost realizat pentru a veni în sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), instituție care coordonează implementarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii în bandă largă (broadband) în zonele rurale din România.

‘Pentru a realiza această listă, ANCOM a transmis un chestionar către operatorii de comunicații electronice din România, primind răspunsuri din partea a 1.006 dintre aceștia. În lista rezultată din studiul ANCOM nu au fost incluse localitățile care fac obiectul altor proiecte finanțate din fonduri publice al căror scop este realizarea de rețele de comunicații electronice, fiind previzibil că în viitorul apropiat aceste localități vor avea acces la serviciile de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză’, se arată în concluziile studiului arbitrului telecom.

Lista publicată miercuri cuprinde 6.457 de localități a căror populație însumată ajunge la 2.851.106 de locuitori.

ANCOM precizează că rezultatele studiului vor putea fi utilizate și de către alte autorități sau instituții publice care implementează sau coordonează implementarea de proiecte finanțate din fonduri publice al căror obiectiv îl constituie construirea unor rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză pe teritoriul României.

Totodată, persoanele interesate care dețin informații privind situația de fapt existentă la data de 31 decembrie 2014 contrare celor rezultate din studiul ANCOM le pot pune la dispoziția instituției până la data de 21 iunie 2015.

În plus, pentru a evita finanțarea din fonduri publice a unor rețele paralele în localitățile care nu mai necesită această intervenție, Autoritatea recomandă operatorilor de comunicații electronice să transmită periodic informații privind realizarea de rețele de comunicații electronice/furnizarea de servicii de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză, la punct fix, în localitățile identificate ca fiind neacoperite, potrivit studiului ANCOM.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement