Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sute de seturi de bijuterii de argint confiscate din magazinele LIDL. Motivul pentru care ANPC a luat decizia

Publicat

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat joi că peste 600 de seturi de bijuterii de argint au fost confiscate din magazinele Lidl.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii se află, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii țări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

„Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialiști ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală.

ANPC: „Lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase”

Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse”, se arată îân comunicat.

Astfel, până în prezent, au fost controlate 63 de magazine, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint. Majoritatea au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au amendat operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de sancțiuni în valoare de 272.000 lei.

Acțiunea de verificare este în derulare, susține ANPC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax