Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Top 5 cei mai bine cotați fotbaliști din Alba. La ce sume sunt evaluați de cel mai important site de transferuri din Europa

Publicat

Județul Alba, deși este un județ care nu dă nicio echipă în primele două eșaloane fotbalistice ale țării, este reprezentat cu mare succes pe plan național și internațional de câțiva fotbaliști.

De-a lungul timpului județul Alba nu s-a remarcat niciodată ca fiind un „județ de fotbal”, acesta fiind reprezentat la nivelul primei ligi de fotbal în numai două rânduri, pentru o perioadă cumulată de doar trei sezoane. Puțin.

Totuși, în prezent județul Alba se poate lăuda cu o mână de fotbaliști buni, care fac cinste locului natal prin performanțe și realizări în propriile cariere de fotbaliști profesioniști.

Locul 1 – Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns) – 6.000.000 de Euro

Nicolae Stanciu (29), mijlocaș ofensiv, este liderul actualei generații de fotbaliști ai Echipei Naționale a României, căpitan al reprezentativei țării noastre și piesă nelipsită din lotul fiecărui selecționer cu care a lucrat până acum.

Fostul jucător al Unirii Alba Iulia a mai evoluat și la echipe precum: FC Vaslui, Steaua București (FCSB), Andrelecht, Sparta Praga, Al Ahli, Slavia Praga iar în prezent se află sub contract cu campioana Chinei, Wuhan Three Towns.

Stanciu, la cei 29 de ani ai săi, are un CV de invidiat, cu o vastă colecție de medalii. Acesta a câștigat 6 trofee de campion național (2 în România, 2 în Cehia, 1 în Belgia și 1 în China), 3 Cupe (2 în România, 1 în Cehia), 2 Cupe ale Ligii (ambele în România) și două Supercupe (în Belgia și China), totalizând 13 trofee câștigate până la momentul actual.

Același Nicolae Stanciu a fost desemnat și cel mai bun fotbalist român al anului 2022 de către cea mai prestigioasă publicație sportivă din țară, Gazeta Sporturilor.

Nicolae Stanciu a îmbrăcat tricoul „tricolor” de 58 de ori, și a înscris 12 goluri pentru selecționată.

Cota sa de piață se ridică la borna celor 6 milioane de euro, însă aceasta și-a atins maximul în 2016, pe când Stanciu avea 23 de ani și juca pentru campioana Belgiei, Anderlecht, și valora 8.000.000 de euro potrivit specialiștilor de la transfermarkt.com.

Locul 2 – Andrei Cordea (FCSB) – 2.500.000 de Euro

Andrei Cordea (24), extremă dreapta, originar din Aiud și produs al academiei Ardealul Cluj, este în al doilea sezon la vicecampioana României, FCSB, echipă în cadrul căreia a reușit să se impună ca lider al vestiarului și figură constantă în primul 11.

Acesta nu a reușit să câștige niciun trofeu până acum, singurul rezultat important de până acum al carierei sale este obținerea medaliei de argint în ediția 2021/22 a Ligii 1.

Cota sa de piață este într-o creștere constantă încă de la revenirea din Italia (unde a jucat pentru Novara), iar dacă evoluțiile lui Cordea vor rămâne constante și în viitoarele stagiuni cu siguranță cota sa va mai crește.

Acesta a debutat și în Echipa Națională, pentru care a bifat 5 selecții. Acest sezon a reprezentat pentru Andrei și debutul în Cupele Europene, participând alături de formația sa actuală, FCSB, în grupele UEFA Conference League.

Locul 3 – Andrei Rațiu (SD Huesca) – 1.500.000 de Euro

Andrei Rațiu (24), fundaș dreapta, este al doilea jucător din acest top care provine din municipiul Aiud și joacă în a doua ligă din Spania (LaLiga Smartbank).

Acesta nu a jucat încă pentru nicio formație de pe teritoriul României, reprezentând echipe precum: Villareal, ADO den Haag sau SD Huesca.

Pentru Echipa Națională a României, Rațiu a debutat sub comanda selecționerului Mirel Rădoi, și a bifat 11 partide în care a și înscris o dată.

Rațiu a câștigat trofeul UEFA Europa League alături de Villareal în ediția 2020/21, trofeu cu care puțini fotbaliști români se pot mândri.

Analiștii de la transfermarkt.com îi estimează cota de piață lui Andrei Rațiu la 1.5 milioane de euro, fapt care îl plasează pe acesta în top 30 cei mai valoroși fotbaliști români la momentul actual.

Locul 4 – Gicu Grozav (Petrolul Ploiești) – 500.000 de Euro

Gheorghe Grozav (32), atacant, este un alt produs de calitate al fotbalului județean. Acesta și-a început cariera de fotbalist profesionist acasă, la Unirea Alba Iulia, de unde a plecat direct în fotbalul mare, la formația belgiană Standard Liege.

Gicu a jucat pentru multe echipe, dintre care amintim: Unirea Alba Iulia, Standard Liege, U Cluj, Dinamo București, Petrolul Ploiești, Bursaspor sau Kisvarda.

Acesta a câștigat și două trofee pe parcursul carierei sale de fotbalist profesionist, Cupa Belgiei (cu Standard Liege) și Cupa României (cu Petrolul Ploiești).

Pentru Echipa Națională Gicu Grozav a debutat la numai 21 de an, în mandatul lui Victor Pițurcă, și a bifat 29 de partide și 5 goluri.

Cota sa de piață și-a atins apogeul în 2013, pe când acesta evolua, ca și în prezent, pentru Petrolul Ploiești, și atingea borna de 2.500.000 de euro.

Locul 5 (la egalitate) – Nicolae Carnat (CS Mioveni) – 400.000 de Euro

Nicolae Carnat (25), extremă dreapta, originar din Mihalț, a avut parte de o educație fotbalistică cum rar au ocazia tinerii români de a primi. Produs al Academiei Hagi, în 2014 Nicolae pleca la academia celor de la Wolverhampton Wonderers, în Regatul Unit al Marii Britanii, unde avea să își petreacă 4 ani din viață.

După aventura în UK, Nicolae a mai jucat pentru 5 echipe din primul eșalon fotbalistic al României, anume: Dunărea Călărași, Sepsi Sfântu Gheorghe, CFR Cluj, Rapid București și CS Mioveni.

În perioada petrecută la CFR Cluj, Nicolae Carnat a câștigat și două trofee, titlul de Campion al României și Supercupa României.

Cota sa de piață și-a atins punctul maxim în 2021, pe când acesta evolua pentru Rapid București și valora 500.000 de euro.

Locul 5 (la egalitate) – Ovidiu Bic („U” Cluj) – 400.000 de Euro

Ovidiu Bic (29), mijlocaș central, provine din Munții Apuseni, de la Abrud. Și-a început cariera de fotbalist profesionist în județul Bihor, la Liberty Salonta, și a mai reprezentat echipe precum: Gaz Metan Mediaș, CSU Craiova, Chindia Târgoviște și în prezent „U” Cluj. Acesta a jucat și în prima ligă israeleană pentru Kiryat Shmona.

Abrudeanul Bic a câștigat titlul de campion al Ligii a 2-a cu Gaz Metan Mediaș, iar la Craiova a triumfat în două rânduri în Cupa României și o dată în Supercupa României.

Specialiștii de la Transfermarkt au stabilit cea mai mare cotă de piață pentru acesta în 2020, pe când acesta evolua la CSU Craiova și valora 650.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax