Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tot mai multe cereri de donare plasmă de la persoane vindecate de COVID în Alba. Detalii de la Centrul de Transfuzie Sanguină

Publicat

Solicitările pentru plasmă de la donator vindecat de Covid-19 (PPC-DV-COVID -19) sunt tot mai numeroase, având în vedere creșterea constantă a numărului de îmbolnăviri, în județ și în țară. Pentru ca acești pacienți să poată fi salvați, este nevoie de donatori, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.

Donând plasmă, aceste persoane pot contribui la vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, aflați la ATI.

Potrivit sursei citate, documentele ce trebuie prezentate de potențialul  donator de plasmă și intervalul minim de timp care trebuie să treaca până la donare sunt:

Acte prin care se dovedește istoricul de infecție cu SARS CoV-2:

1. Bilet de externare / scrisoare medicală cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR); se poate dona la minimum 14 zile de la confirmarea vindecării (RT-PCR-Negativ)

sau

2. Bilet de externare / scrisoare medicală cu diagnosticul COVID-19 (confirmat prin RT-PCR), cu menționarea perioadei de izolare ulterioară externării; se poate dona la cel puțin 14 zile de la încetarea perioadei de izolare

sau

3. Test RT-PCR pozitiv pentru infecția cu SARS Cov-2 și un document eliberat de DSP ce atestă încetarea perioadei de izolare, în condițiile în care nu a fost internat; se poate dona la cel puțin 14 zile de la încetarea perioadei de izolare

sau

4. Test RT-PCR  pozitiv, pentru infecția cu SARS -Cov-2 efectuat în urmă cu cel puțin 28 de zile, în condițiile în care nu a fost internat sau înscris în evidența DSP; se poate dona la minimum 28 zile de la efectuarea testului.

sau

5. Rezultat pozitiv la o testare serologică (cantitativă) de anticorpi anti-SARS CoV-2 Ig G, efectuata voluntar, în cazul persoanelor asimptomatice care nu au fost confirmate printr-un test RT-PCR pozitiv. Se poate dona la minimum 14 zile de la efectuarea testului.

Pentru a dona plasmă, persoanele vindecate de COVID-19 trebuie să îndeplinească și condițiile donării de sânge obișnuite.

Cele mai importante dintre condițiile cerute: să fie persoane sănătoase (fără afecțiuni acute sau cronice), care nu fac tratament medicamentos, grupa de vârstă 18-60 ani; fără intervenții chirurgicale, tatuaje, pearcing, acupunctură – în ultimele 6 luni; greutate minimă – femei 57 kg; bărbați 60 kg.

Program: Luni – vineri orele 7.30 – 12.00

Informații la telefon: 0258.834.050

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax