Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Totul despre hribi, delicatesele verii, din pădurile României. Au un conținut bogat în vitamine și minerale

Publicat

Vara este anotimpul hribilor. Acest ciuperci sunt delicatese veritabile și se găsesc în număr considerabil în România. 

Hribul este o ciupercă de pădure comestibilă, cu piciorul alb, gros și cu pălăria brună-gălbuie. Are mai multe denumiri românești printre care se numără hrib, mânătarcă, burete, mitarcă roșie, nitarcă, pitarcă sau pitoancă, pietroasă, pâinea pădurii, hrighi.

Denumirea științifică, Boletus Edulis, provine din rădăcina latină bolet – care înseamnă „ciupercă superioară” și edulis, cu sensul de comestibilă, exprimând calitățile culinare ale speciei. Așa cum sugerează și denumirea științifică, Boletus edulis  este considerat o ciupercă de calitate superioară ca aromă și textură. Carnea este albă, tare, cu gust ușor de alune și carne, cu miros plăcut și textură fină și cremoasă.

  • Hribii au un conținut bogat în minerale și vitamine, iar din componența lor lipsesc zaharurile și lipidele. Elementele nutritive pe care le au sunt ușor asimilate de organism. Potrivit unor studii de laborator, cantitatea de potasiu de care dispun contribuie la menținerea unei presiuni sanguine scăzute și au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale.
  • Prin deshidratare, hribii pot fi conservați timp îndelungat, iar gustul lor devine mult mai intens deoarece se pierde conținul inițial de apă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Smaranda Popescu

    vineri, 14.10.2022 at 15:44

    Stim si noi ce gust au hribii..

    Spuneti mai degraba in ce paduri si in ce locuri ii gasim…Ca sa manince si romanii in tarisoara lor ceva bun din creatia lui Dumnezeu…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax