Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Transilvania e frumoasă” – Concurs de fotografie organizat de Hotel Transilvania, pentru a atrage turiștii în Alba

Publicat

În dorința de a impulsiona turiștii să călătorească și să descopere județul Alba, Hotel Transilvania din Alba Iulia a lansat concursul de fotografie ”Transilvania e frumoasă”, punând la bătaie ca premiu un sejur de două nopți, într-o cameră de 4 stele.

Organizatorii anunță că data limită de înscriere la concurs este 14 iunie, iar până în prezent sunt peste 100 de lucrări înscrise în competiție.

”Știm că Transilvania e frumoasă!

E momentul să călătorim și să ne redescoperim țara. Ne plac tradițiile, oamenii, clădirile vechi, dar și cele noi! Suntem vrăjiți de peisajele ei și ne fascinează detaliile fiecărei flori. Dacă și tu ai văzut frumusețea Transilvaniei, trimite-ne o poză cu cadrul tău preferat.

Dacă imaginea ta va fi aleasă câștigătoare, îți oferim un sejur de două nopți la Alba Iulia, într-o cameră de 4*, decorată cu poza care ți-a adus premiul.

Nu trebuie să fii fotograf profesionist, ci trebuie doar să descoperi acel cadru care să ne spună cât de frumoasă e Transilvania”, spun organizatorii concursului.

*Premii:

Se vor acorda două premii constând într-un sejur de 2 nopți la Alba Iulia. Locație cazare: Hotel Transilvania Alba Iulia, cameră deluxe 4*. Servicii incluse: cazare și mic dejun pentru 2 persoane, cadou de bun venit.

Camera în care câștigătorii vor fi cazați va fi decorată cu fotografia lor câștigătoare

*Regulament:

Poza va fi transmisă pe adresa marketing@hoteltransilvania.eu, însoțită de următoarele informații:

– Numele și prenumele celui care a realizat fotografia
– Locul unde a fost realizată fotografia

Fiecare participant la concurs poate trimite pe adresa de e-mail maximum 5 fotografii în format digital. Dacă se transmit mai multe fotografii, acestea trebuie trimise în cadrul mai multor mesaje separate.

Participanţii trebuie să aibă drept de autor sau drept de folosinţă asupra fotografiilor trimise în concurs. Organizatorul nu îşi asumă responsabilitatea în cazul în care aceste fotografii nu aparţin celor care le-au trimis. Competitorii cedează dreptul de folosinţă așa cum este descris în continuare.

Primele 30 de fotografii alese de către juriu vor fi publicate pe rețelele de socializare sau în alte spații fizice sau virtuale aparținând Florea Grup. Cele 2 fotografii câștigătoare vor fi tipărite și afișate în camerele ocupate pe o perioadă de minim 2 ani, menționându-se numele autorului.

Câștigătorii vor fi aleși în urma jurizării, așa cum este aceasta descrisă în capitolul următor.

Organizatorul acestui concurs este Florea Grup SRL prin punctul său de lucru Hotel Transilvania.

*Specificații tehnice:

– Fotografiile trebuie făcute pe teritoriul Transilvaniei.

– Fotografiile trebuie să fie la rezoluție de print, calitate la 300dpi. (în cazul în care autorul a transmis o fotografie la o calitate mai slabă, el va trebui să transmită fotografia la dimensiune maximă dacă este ales câștigător. Specificații: rezoluție minim 3.000px latura mare, latura mică va fi proporțională.). Fotografia nu trebuie să conțină watermark sau un alt indicator care ar putea influența decizia juriului.

– Formatul de fisier: .jpg. Fotografiile pot fi alb negru sau color

– Se acceptă prelucrarea pozelor la nivel de corecții de bază (brightness/contrast, levels, unsharp, crop, wb, etc.), atât timp cât aspectul nu se depărtează mult față de fotografia originală. Întrucât originalitatea și autenticitatea pozei va fi unul dintre elementele punctate de către juriu, nu recomandăm editarea exagerată a fotografiilor (exagerarea culorilor, a contrastului, etc) sau alte manipulări evidente (adăugarea/scoaterea elmentelor in fotografie, cloning, healing, filtre art etc).

*Jurizare:

Clasificarea va fi făcută pe baza a două note, care vor fi acordate în etape succesive.

Prima etapă o reprezintă votul juriului, care reprezintă 70% din nota finală. Juriul va fi format din specialiști interni și externi ai companiei:

– Director general
– Director marketing
– Fotograf
– Ghid turistic
– Reprezentant agenție de turism
– Reprezentant organizație publică de promovare a turismului

Juriul va acorda fiecărei fotografii un punctaj de la 1-5 ținând cont de următoarele:

– Calitatea artistică indiferent de tipul de aparatului de fotografiat
– Originalitate
– Încadrare în temă

Primele 30 de fotografii alese vor trece în faza 2 a concursului, bazată pe votul publicului.

*30% va reprezenta votul publicului:

Pozele vor fi incarcate pe pagina de Facebook, iar publicul va avea la dispozitie 7 de zile pentru a vota.

Punctajul se va da în funcție de numărul de voturi (like-uri/ comentarii/ reacții)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Cum este pregătită masa populară de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia. 7000 de porții de fasole pentru Ziua Națională

Publicat

Ziua Națională la Alba Iulia – 1 Decembrie 2022: Peste 7000 de porții de mâncare sunt pregătite pentru participanții la evenimentele organizate la Alba Iulia.

Marea Unire a bucătarilor: 15 bucătari și-au unit forțele pentru a găti cele mai gustoase preparate.

Alba24 discută cu bucătarii care pregătesc festinul de Ziua Națională: fasole și cârnați.

”Meniul” de 1 Decembrie, la Marea unire a bucătarilor, este tradiționala fasole cu cârnați și ciolan. Bucătarii au gătit la ceaune încă de dimineață.

Porțiile sunt distribuite în caserole, în Piața Cetății și în curtea Universității din Alba Iulia.

Masa populară este organizată după parada militară și spectacolul folcloric.

Următoarele evenimente de la Alba Iulia, de 1 Decembrie:

 • ora 15.00 – Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia și Rugăciune de mulțumire. Monumentul Unirii. Eveniment organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia în parteneriat cu Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică
 • ora 16.00 – Alba – meleaguri de poveste. Tărâmul zânelor, regia Teodora Popa. Spectacol de teatru pentru copii, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși Prichindel Alba Iulia
 • ora 16.30 – „2024 – Bicentenarul Avram Iancu”. Parteneriat la nivelul instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Alba pentru implementarea proiectului „2024 – Bicentenarul Avram Iancu” (Monumentul lui Avram Iancu din Cetatea Alba Iulia). Eveniment organizat de Consiliul Județean Alba
 • ora 17.00 – Phoenix – Povestea (regia Cristian Radu Nema). Proiecție de film, cu participarea fondatorului Nicolae Covaci. Casa de Cultură a Studenților. Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile. Eveniment organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
 • ora 17.00 – „Caleidoscopul Unirii”. Momente de animație, prezentări și reenactment istoric. Itinerant în Cetatea Alba Carolina. Eveniment organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”
 • ora 18.00 – Pornirea iluminatului de sărbători. Latura de Vest a Cetății Alba Carolina. Eveniment organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia
 • ora 18.00 – „Dacă inimile toate…” după versuri de Matei Vișniec. Silvan Stâncel Trio. Lansare album și recital – Silvan Stâncel, Dan Liviu Cernat și Cristian Alexievici, la Spațiile expoziționale de la Poarta a III-a din Cetatea Alba Iulia. Eveniment organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca ”Lucian Blaga” Alba
 • ora 19.00 – Irina Rimes x Damian Drăghici x Surorile Osoianu, Zdob și Zdub. Concerte. Piața Cetății. Eveniment organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia
 • Ora 19.00 – Caleidoscopul Unirii – momente de animație, prezentări și reenactment istoric. Itinerant în Cetatea Alba Carolina. Eveniment organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena”
 • ora 22.00 – La mulți ani, România! Spectacol de artificii. Piața Cetății. Eveniment organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Parada militară de la București, de 1 Decembrie. Peste 1.500 de militari în defilarea de la Arcul de Triumf

Publicat

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, Parada militară de la București: peste 1.500 de militari și specialişti defilează în Piața Arcul de Triumf. Sunt prezentate circa 120 de mijloace tehnice. Aeronavele nu mai survolează din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Participă militari și specialiști din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, a anunțat MApN.

Parada militară de la București a început de la ora 11.00.

Vezi Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAM 1 Decembrie 2022: parada militară, masa populară, concertele și artificiile. GHID pentru participanți

Avioanele nu vor survola la parada de la București din cauză că plafonul de nori este foarte jos, anunță generalul Daniel Petrescu. ANM a anunțat că nebulozitatea va fi persistentă și sunt condiții de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare, dar și condiții de formare a poleiului.

„Din păcate nu vom putea survola la București. Prognoza nu ne permite. Asta nu înseamnă că avioanele noastre nu pot zbura pe o astfel de vreme”, spune la Euronews generalul Daniel Petrescu.

Șeful Statului Major al Apărării precizează că plafonul de nori este foarte jos și avioanele nu pot zbura în siguranță în formațiile stabilite pentru paradă.

La București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 – 50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0…1 grad.

La Alba Iulia, parada militară este de la ora 14.00, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Participă peste 800 de militari, cu tehnică terestră și aeriană, printre care lansatoare HIMARS, elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane F16.

150 de militari străini

La parada militară din București defilează și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. De asemenea, sunt și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Salve de tun și coroane de flori

La începutul ceremoniei se intonează Imnul Național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun. Urmează depunerea unei coroane de flori de către președintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, și păstrarea unui moment de reculegere.

În zona Arcului de Triumf este amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale.

Parada terestră

Parada terestră este comandată de generalul Corneliu Postu. Participă militari de la:

 • Divizia 2 Infanterie Getica
 • luptători de elită, detaşamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale (au participat constant la misiuni specifice în Afganistan; au o uniformă de luptă multiprotectoare, unicat în Armata României, care, printre altele, este rezistentă la foc)
 • detaşamentul Brigăzii de Informații Militare (înființat în 2010, pentru asigurarea sprijinului cu informaţii a factorilor de decizie până la nivel strategic; structuri din domeniile HUMINT, IMINT şi război electronic; militarii au participat la misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest; inclusiv misiuni acoperite printre localnicii din teatrele de operaţii).
 • detaşamentul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est (militari polonezi, portughezi și din Republica Macedonia de Nord, unități dislocate în România)
 • detașamentul Grupului de Luptă NATO din România (detașat la baza Cincu; militari francezi, belgieni și olandezi)
 • formație de militari ai Republicii Moldova
 • militar ai Diviziei 101 Aeropurtate SUA (una dintre cele mai cunoscute mari unități americane din lume, care luptă sub denumirea de „Screaming Eagles”, potrivit adevărul.ro).
 • detașamentul Forțelor Terestre Române: militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, formațiunea Forțelor Aeriene Române și blocul Forțelor Navale (60 de militari)
 • formațiuni ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Jandarmerie și Pompieri), SRI, STS, Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Tehnică militară terestră și aeriană

Ceremonia include aviația militară:

 • aeronave C-27J Spartan (Baza 90 Transport Aerian Otopeni)
 • avion C-130 Hercules
 • elicoptere IAR-99 Standard
 • aeronave IAR-99 Șoim
 • avioane de luptă F-16 Fighting Falcon (Baza 86 Aeriană).
 • aeronave F-18 Hornet (Spania)
 • CF-188 Hornet (Canada)
 • Eurofighter Typhoon (Italia)
 • elicoptere IAR 330 Puma (MApN)
 • aeronave Chinook și AH-64 Apache (US Army)
 • eurocopter AS 365 N Dauphin (SRI), EC-135 (MAI)

Tehnică militară terestră:

 • HUMVEE, model M 1165 cu turelă
 • vehicule de luptă Toyota special modificate ale Forțelor Speciale
 • drone Scan Eagle din dotarea Batalionului IMINT
 • vehicule blindate URO VAMTAC
 • blindate PIRANHA V
 • sisteme de rachete HIMARS
 • blindate MLI-84M Jderul
 • tancuri TR-85 M1 Bizonul
 • lansatoare de rachete LAROM.
 • blindate ale Regimentului 152 Infanterie „Diavolii Roșii” (Franța)
 • blindate ROSOMAK (Polonia)
 • vehiculele de luptă PANDUR (Portugalia)
 • blindate și obuziere, Divizia 101 Aeropurtate (SUA)
 • sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot
 • rachete HAWK
 • sisteme de transmisiuni/autospeciale MAI, SRI și STS

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru „I.L. Caragiale” din Alba Iulia. Povestea instituției

Publicat

La Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a avut loc joi, 1 decembrie, dezvelirea unei plăci comemorative la împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea Teatrului „I. L. Caragiale”. 

Fostul Teatru Caragiale este clădirea din Alba Iulia care se află în slujba culturii de aproape 150 de ani.

Povestea începe la sfârșitul anilor 1800, când o grădiniță din parcul orașului a fost reamenajată și a primit rolul de „redută orășenească”, adică un fel de „club” frecventat de „lumea bună” a orașului: oameni de afaceri, magistrați, avocați, funcționari, profesori.

Clădirea a fost complet reamenajată, amplificată și modernizată înaintea Serbărilor Încoronării, din 15 octombrie 1922. Tot atunci, a primit și denumirea de „Teatrul Caragiale”. În același an, la 1 decembrie, a avut loc și deschiderea oficială a stagiunii teatrale.

Reduta a continuat să funcționeze în perioada interbelică. Reprezentațiile teatrale și muzicale aveau loc în sala mare a cazinoului, care avea 400 de locuri. Pe lângă sălile pentru întruniri, exista și un restaurant cu terasă acoperită.

„Teatru Comunal”, „Teatru Municipal”, „Casa Municipală de Cultură” și „Cinematograful 23 August” sunt denumirile pe care le-a purtat în anii comunismului.

YouTube video

După înființarea Universității „1 Decembrie 1918”, la începutul anilor ’90, fostul Teatru Caragiale a devenit „Casa de Cultură a Studenților”.

Dincolo de multiplele denumiri, destinația culturală a fost una neîntreruptă, clădirea fiind, din acest punct de vedere, cea mai „încărcată” istoric dintre toate edificiile din oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Premieră la Alba Iulia. Militari francezi din Comandamentul Sud-Est, la Parada Militară de 1 Decembrie 2022

Publicat

Parada militară de la Alba Iulia, dedicată Zilei Naționale, aduce și o premieră.

Pentru prima dată, defilează și un detașament format din militari francezi care fac parte din Grupul de Luptă NATO din România.

Francezii sunt dislocați la Cincu, structură subordonată Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Militarii sunt conduși de locotenentul Johan Maghakian.

Plutonul, format din 22 de artileriști, este parte componentă a companiei de sprijin prin foc, din Regimentul 1 Artilerie din Belfort, creat în 1671.

În total, la paradă participă peste 800 de militari, cu tehnică terestră și aeriană.

Trupe și tehnică de luptă, printre care și lansatoare HIMARS, vor defila între Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Hotel Cetate.


Orașul va fi survolat de avioane F16 Fighting Falcon și elicoptere IAR 330 SOCAT.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax