Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Transilvania e frumoasă” – Concurs de fotografie organizat de Hotel Transilvania, pentru a atrage turiștii în Alba


Publicat

În dorința de a impulsiona turiștii să călătorească și să descopere județul Alba, Hotel Transilvania din Alba Iulia a lansat concursul de fotografie ”Transilvania e frumoasă”, punând la bătaie ca premiu un sejur de două nopți, într-o cameră de 4 stele.

Organizatorii anunță că data limită de înscriere la concurs este 14 iunie, iar până în prezent sunt peste 100 de lucrări înscrise în competiție.

”Știm că Transilvania e frumoasă!

E momentul să călătorim și să ne redescoperim țara. Ne plac tradițiile, oamenii, clădirile vechi, dar și cele noi! Suntem vrăjiți de peisajele ei și ne fascinează detaliile fiecărei flori. Dacă și tu ai văzut frumusețea Transilvaniei, trimite-ne o poză cu cadrul tău preferat.

Dacă imaginea ta va fi aleasă câștigătoare, îți oferim un sejur de două nopți la Alba Iulia, într-o cameră de 4*, decorată cu poza care ți-a adus premiul.

Nu trebuie să fii fotograf profesionist, ci trebuie doar să descoperi acel cadru care să ne spună cât de frumoasă e Transilvania”, spun organizatorii concursului.

*Premii:

Se vor acorda două premii constând într-un sejur de 2 nopți la Alba Iulia. Locație cazare: Hotel Transilvania Alba Iulia, cameră deluxe 4*. Servicii incluse: cazare și mic dejun pentru 2 persoane, cadou de bun venit.

Camera în care câștigătorii vor fi cazați va fi decorată cu fotografia lor câștigătoare

*Regulament:

Poza va fi transmisă pe adresa marketing@hoteltransilvania.eu, însoțită de următoarele informații:

– Numele și prenumele celui care a realizat fotografia
– Locul unde a fost realizată fotografia

Fiecare participant la concurs poate trimite pe adresa de e-mail maximum 5 fotografii în format digital. Dacă se transmit mai multe fotografii, acestea trebuie trimise în cadrul mai multor mesaje separate.

Participanţii trebuie să aibă drept de autor sau drept de folosinţă asupra fotografiilor trimise în concurs. Organizatorul nu îşi asumă responsabilitatea în cazul în care aceste fotografii nu aparţin celor care le-au trimis. Competitorii cedează dreptul de folosinţă așa cum este descris în continuare.

Primele 30 de fotografii alese de către juriu vor fi publicate pe rețelele de socializare sau în alte spații fizice sau virtuale aparținând Florea Grup. Cele 2 fotografii câștigătoare vor fi tipărite și afișate în camerele ocupate pe o perioadă de minim 2 ani, menționându-se numele autorului.

Câștigătorii vor fi aleși în urma jurizării, așa cum este aceasta descrisă în capitolul următor.

Organizatorul acestui concurs este Florea Grup SRL prin punctul său de lucru Hotel Transilvania.

*Specificații tehnice:

– Fotografiile trebuie făcute pe teritoriul Transilvaniei.

– Fotografiile trebuie să fie la rezoluție de print, calitate la 300dpi. (în cazul în care autorul a transmis o fotografie la o calitate mai slabă, el va trebui să transmită fotografia la dimensiune maximă dacă este ales câștigător. Specificații: rezoluție minim 3.000px latura mare, latura mică va fi proporțională.). Fotografia nu trebuie să conțină watermark sau un alt indicator care ar putea influența decizia juriului.

– Formatul de fisier: .jpg. Fotografiile pot fi alb negru sau color

– Se acceptă prelucrarea pozelor la nivel de corecții de bază (brightness/contrast, levels, unsharp, crop, wb, etc.), atât timp cât aspectul nu se depărtează mult față de fotografia originală. Întrucât originalitatea și autenticitatea pozei va fi unul dintre elementele punctate de către juriu, nu recomandăm editarea exagerată a fotografiilor (exagerarea culorilor, a contrastului, etc) sau alte manipulări evidente (adăugarea/scoaterea elmentelor in fotografie, cloning, healing, filtre art etc).

*Jurizare:

Clasificarea va fi făcută pe baza a două note, care vor fi acordate în etape succesive.

Prima etapă o reprezintă votul juriului, care reprezintă 70% din nota finală. Juriul va fi format din specialiști interni și externi ai companiei:

– Director general
– Director marketing
– Fotograf
– Ghid turistic
– Reprezentant agenție de turism
– Reprezentant organizație publică de promovare a turismului

Juriul va acorda fiecărei fotografii un punctaj de la 1-5 ținând cont de următoarele:

– Calitatea artistică indiferent de tipul de aparatului de fotografiat
– Originalitate
– Încadrare în temă

Primele 30 de fotografii alese vor trece în faza 2 a concursului, bazată pe votul publicului.

*30% va reprezenta votul publicului:

Pozele vor fi incarcate pe pagina de Facebook, iar publicul va avea la dispozitie 7 de zile pentru a vota.

Punctajul se va da în funcție de numărul de voturi (like-uri/ comentarii/ reacții)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Profesoară din Alba, pe scena Galei SuperTeach: „Am vrut să devin o învățătoare care să vadă supereroul în fiecare elev”

Publicat

Ana Scutelnicu, profesoară la Școala Primară Geomal și la Școala Gimnazială Stremț, a urcat recent pe scena Galei SuperTeach, unde a povestit cum a fost experiența la clasă după absolvirea cursurilor de Mentalitate Deschisă în Educație.

La Gala SuperTeach au urcat pe scenă rând pe rând parte din profesorii absolvenți ai cursului de Mentalitate Deschisă în Educație, facilitatori de Mentalitate Deschisă în Educație, elevi, autorități, fondatorii SuperTeach și antreprenori implicați în evoluția școlii românești. Toți pentru același obiectiv: transformarea educației din România. Toți cu același deziderat: „Teachers First”.

„Am vrut să devin învățătoare, dar o învățătoare altfel decât cea pe care am avut-o eu. O învățătoare care să vadă supereroul în fiecare elev, să caute potențialul în fiecare dintre ei. SuperTeach a fost cel care m-a dus pe mine un pas mai departe. (…)

Mentalitatea nu se schimbă peste noapte, dar mentalitatea deschisă a devenit un mod de viață pentru mine și este fantastic pentru că e aplicabilă în toate domeniile în care interacționez cu ceilalți. (…)

Învăț de la elevii mei. Nu, nu sunt o învățătoare perfectă. Învăț, dar învățăm împreună. Eu să fiu învățătoarea lor, ei să fie elevii mei și este fantastic. Energia pe care o simt în fiecare zi cu mentalitatea deschisă îmi dă putere să merg mai departe. Cea mai importantă lecție pe care eu am învățat-o la SuperTeach este aceea că schimbarea este un îndemn la acțiune, este un verb. Nu cade din cer, nu este o ploaie, ci ea se află în mâinile noastre și este și o datorie. O datorie față de generațiile care urmează”, a spus Ana Scutelnicu.

* de la minutul 1:41:00. 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Sergiu Pașca, tânărul cercetător din Alba, finanțare pentru o cercetare revoluționară a creierului uman cu ajutorul tehnologiei

Publicat

sergiu

Cercetătorul român, originar din Aiud, Sergiu Pașca, beneficiază de susținerea Institutului de Neuroștiințe Wu Tsai într-un program denumit „Big Ideas”. 

Grație finanțării, Sergiu Pașca, alături de o echipă complexă de savanți, are posibilitatea să ducă la un alt nivel cercetările asupra creierului uman pe care le derulează.

Potrivit neuroscience.stanford.edu, două grupuri de cercetători de la Stanford abordează aceste probleme de lungă durată.

Citește și: Articol în The New York Times despre Sergiu Pașca, tânărul savant din Aiud. Pune lumea medicală în fața unei descoperiri geniale

Ca parte a programului Big Ideas in Neuroscience al Institutului de Neuroștiințe Wu Tsai, ele creează noi tehnologii și conexiuni între discipline care au potențialul de a transforma radical acest domeniu.

Citește și: Sergiu Pașca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

Institutul de Neuroștiințe Wu Tsai finanțează cu un total de peste 5,5 milioane de dolari aceste eforturi ale cercetătorilor.

Sergiu Pașca este unul dintre cei care beneficiază de finanțare pentru cercetare.

Programul condus de Sergiu Pașca

Programul Stanford Brain Organogenesis, condus de Sergiu Pasca și Karl Deisseroth, își propune să creeze și să împărtășească o nouă platformă tehnologică pentru a permite oamenilor de știință să studieze în mod direct dezvoltarea creierului uman.

„Modelele animale au fost de mare ajutor, dar în cele din urmă trebuie să fim de acord că avem nevoie de modele mai bune ale creierului uman pentru a transpune descoperirile fundamentale, pacienților noștri din clinică”, a spus Pașca.

 

„Din fericire, apelul pentru idei mari a venit chiar când un set de tehnologii puternice erau în curs de dezvoltare în campus, care ar putea face acest lucru posibil pentru prima dată”.

Echipa lui Sergiu Pașca a dezvoltat o abordare specială pentru a transforma celulele pielii pacienților și a voluntarilor sănătoși în agregate celulare care seamănă cu anumite regiuni ale creierului.

În 2017, laboratorul său a arătat că aceste culturi 3D, cunoscute și sub numele de organoizi, ar putea fi cultivate împreună pentru a forma circuite miniaturale și funcționale ale creierului uman – pe care Pasca le-a numit asembloizi.

„Ne-am dat seama că această serie de progrese tehnologice ne-ar permite să accesăm aspecte inaccesibile anterior, ale dezvoltării creierului uman și, în cele din urmă, să creăm un nou domeniu al neuroștiinței umane la nivel molecular”, a spus Pașca.

Vezi și: Sergiu Pașca și soția sa, Anca – descoperire de importanță mondială într-un proiect comun de cercetare, legat de copii

De exemplu, echipa lui Pașca a folosit recent această platformă pentru a crea modele de lucru ale circuitelor creierului uman implicate în tulburări motorii, cum ar fi ALS, combinând sferoizi ai țesutului cortical, spinal și muscular și permițându-le să formeze în mod natural conexiuni funcționale.

Grupul are acum capacitatea de a modela o varietate de circuite neuronale implicate în schizofrenie, dependență și alte tulburări, prin combinarea de sferoizi care imită peste o duzină de regiuni diferite ale creierului.

Institutul de Neuroștiințe Wu Tsai este dedicat înțelegerii modului în care funcționează creierul atât când este sănătos, cât și în boală.

Comunitatea de cercetare combină mai multe discipline, inclusiv neuroștiințe, medicină, inginerie, psihologie și educație.  ab24 Descoperirile care decurg din aceste colaborări vor transforma înțelegerea creierului uman, vor oferi tratamente noi pentru tulburările creierului și vor promova sănătatea creierului pe tot parcursul vieții.

Cine este Sergiu Pașca

Sergiu Pașca este profesor de psihiatrie și științe comportamentale la Universitatea Stanford și director al Stanford Neurosciences Institute Stem Cell Core.

El se concentrează în primul rând pe dezvoltarea de noi abordări pentru studierea dezvoltării creierului uman și pentru descoperirea mecanismelor tulburărilor neuropsihiatrice.

Sergiu Pașca s-a născut şi a crescut în Aiud, remarcându-se încă din anii şcolii generale şi ai liceului. A obţinut mai multe premii în timpul şcolii, atât la olimpiadele şi competiţiile judeţene, cât şi la cele naţionale.

În 2001, a fost şef de promoţie al Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, cu media generală 10 în cei patru ani de studiu. Apoi a beneficiat de admiterea onorifică (media 10) la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

Are titlul de doctor în cercetare, iar în anul 2012, această instituţie de învăţământ i-a conferit premiul pentru cea mai bună cercetare postdoctorală.

A primit şi premiul pentru „Cel mai bun student român din străinătate” din partea „Ligii studenţilor români din străinătate”, dar și distincția de Cetăţean de onoare al municipiului Aiud.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe raza localității Tărtăria: O persoană a fost rănită după ce un automobil s-a răsturnat

Publicat

politie, IPJ, masina politie, girofar, politie ziua

O persoană a fost rănită ușor marți seara, în jurul orei 19.00, pe raza localității Tărtăria, într-un accident rutier. 

Potrivit reprezentaților IPJ Alba, pe DN 7, un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma răstrunării, o persoană a fost rănită ușor.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba cumpără reactivi de laborator și consumabile pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba cumpără reactivi de laborator și consumabile în valoare de peste 880.000 de lei, pentru a putea determina anticorpii anti SARS-COV-2. 

DSP Alba a lansat marți, 22 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru furnizarea de reactivi de laborator și consumabile medicale necesare pentru analizatorul automat de imunologie cu chimiluminiscenta pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 (IgG și IgM), model MAGLUMI 800.

Valoarea totală estimată este de 885.050 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică efectuează în momentul de față determinarea SARS-COV-2 în exsudatul nazal și faringian prin metoda RT-PCR și se dorește o diversificare a activității în acest domeniu și cu determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 din serul persoanelor care au trecut prin infecția cu acest virus și a persoanelor care au fost vaccinate cu vaccinul anti SARS-COV-2.

În urma achiziției unui Analizator automat de imunologie cu chimiluminiscenta pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 (IgM și IgG), model MAGLUMI 800 este necesar asigurarea kit-urilor și consumabilelor aferente funcționării aparatului.

Astfel, vor fi achizitionați reactivi și consumabile medicale necesari utilizării/funcționării analizatorului automat de imunologie cu chimiluminiscenta pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 (IgG și IgM), model MAGLUMI 800, pe o perioadă de 12 luni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate