Aiud
Trei zone publice din municipiul Aiud ar putea fi revitalizate cu bani din PNRR. Proiect pentru dezvoltarea spațiilor urbane
Administrația locală din Aiud vrea să revitalizeze trei zone publice din municipiu, cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, a fost lansată o licitație pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, faza DALI, pentru obiectivul „Zone de socializare în municipiul Aiud – proiect integrat pentru îmbunătățirea calității vieții”.
Primăria Aiud a lansat joi, 10 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, faza DALI pentru obiectivul de investiție „Zone de socializare în municipiul Aiud – proiect integrat pentru îmbunătățirea calității vieții”.
Valoarea totală este estimată la 375.000 de lei, fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, prin proiectul „Zone de socializare în municipiul Aiud – proiect integrat pentru îmbunătățirea calității vieții”, se urmărește îmbunătățirea serviciilor sociale, recreative, precum și dezvoltarea spațiilor publice urbane din trei zone ale municipiului Aiud:
- Parcul municipal Aiud
- Zonele verzi aferente Bulevardului pietonal strada Mihai Viteazul
- Piața Roma – Zonele verzi aferente intersecției str. Morii cu str. Băilor şi str. Koroşi Csoma Sandor din municipiul Aiud
De asemenea, se urmărește creșterea gradului de confort al cetățenilor municipiului Aiud prin implementarea de măsuri integrate în scopul reabilitării infrastructurii civile și a spațiilor verzi. Avantajul abordări integrate a problemelor din comunitățile locale, din perspectiva serviciilor sociale, educaționale, culturale, recreative şi a infrastructurii publice urbane este acela că prin soluțiile identificate se pot rezolva simultan mai multe cerințe și necesități ale populației, între care există relații de interdependență, contribuindu-se astfel la îndeplinirea viziunii de dezvoltare a municipiului.
În scopul îmbunătățirii spatiilor publice urbane, se vor avea în vedere următoarele activități privind construirea / extinderea / modernizarea / reabilitarea infrastructurii publice urbane:
- Construirea / extinderea / modernizarea / reabilitarea elementelor componente ale zonei publice: piste pentru biciclete, trasee pietonale (trotuare), aliniamente de arbori, canalizații tehnice pentru rețele etc.
- Construirea / extinderea / modernizarea / reabilitarea parcurilor, scuaruri, grădinilor publice, alte zone cu spaţii verzi, inclusiv construirea / extinderea / modernizarea / reabilitarea facilităţi sportive și recreaționale de mici dimensiuni (terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii etc), pergole, alei, etc., reabilitarea monumentelor de for public (statui);
- Facilităţi recreaționale;
- Construirea / extinderea / modernizarea / reabilitarea sistemelor de supraveghere video;
- Construirea / extinderea / modernizarea / reabilitarea sistemelor wi-fi;
- Achiziția și instalarea mobilierului urban;
- Construirea / modernizarea / reabilitarea parcărilor de mici dimensiuni, după caz;
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News