EDUCAȚIE
Un nou pas în extinderea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, la Alba Iulia. Când ar putea începe lucrările
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca cumpără servicii de consultanță necesare în cadrul proiectului privind reconversia și modernizarea unei foste cantine, aflată pe strada Alexandru I. Cuza, pentru mărirea spațiilor educaționale aferente Extensiei Universitare Alba Iulia. Proiectul propune realizarea unei clădiri cu o suprafață totală utilă de peste 1.500 mp, ce va include două amfiteatre de câte 150 și 120 de locuri, săli de clasă/laboratoare, bibliotecă și birouri.
Potrivit caietului de sarcini, achiziția lucrărilor se va face cel târziu până la sfârșitul lunii aprilie 2021, urmând ca în perioada octombrie – decembrie 2022 să fie cumpărate echipamentele și dotările necesare pentru noua clădire.
Citește și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se extinde la Alba Iulia. Noi spații pentru studenți vor fi amenajate într-o fostă cantină
Reamintim faptul că Extensia Universitară Alba Iulia din cadrul UTCN dispune la ora actuală de un corp de clădire, cu o suprafață construită de 622 mp. Clădirea a fost modernizată anii trecuți și cuprinde săli de cursuri/laboratoare. Întrucât spațiile în care funcționează Extensia sunt insuficiente, se dorește extinderea acestora, prin reconversia, extinderea și modernizarea clădirii C2 (cantina, atribuită spre administrare Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în baza Hotărârii nr. 244 din 28 iulie 2015).
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a lansat vineri, 2 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de servicii de consultanță în managementul proiectului și achiziții publice necesare în cadrul proiectului “Dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la extensia din Alba Iulia, a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în vederea promovării învățământului terțiar universitar”.
Valoarea totală estimată este de 147.000 de lei, fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, în prezent, structura Universității Tehnice din Cluj-Napoca cuprinde 12 facultăți care funcționează în cele două centre universitare, Cluj-Napoca și Baia Mare, la care se adaugă extensiile universitare din localitățile reședința de județ, Alba Iulia, Bistrița, Satu Mare și Zălau. Această structură îi conferă universității o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară, brandul UTCN fiind de fapt brandul tehnicii, cercetării științifice avansate, inovării și creației artistice în această zonă a României.
Punerea în aplicare a planului strategic a UTCN a determinat demararea reabilitării clădirili intrate în folosința universității, atribuită în administrare de către autoritățile locale în extensia universitară de la Alba Iulia (strada Alexandru Ioan Cuza nr. 23) prin implementarea în prezent a proiectului POR: „Dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la extensia din Alba-Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca în vederea promovării înțățământului terțiar universitar” – proiect în cadrul căruia se dorește achiziționarea serviciilor de consultanță.
Serviciile de consultanță în managementul proiectului și achiziții publice pentru proiect vor contribui în mod direct la îndeplinirea obiectivelor specifice stabilite, respectiv:
– Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii de educație a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia, respectiv amenajarea a două amfiteatre, săli de laborator, sală de bibliotecă, sala de lectură, spații anexe și tehnice care să deservească 550 de beneficiari direcți ai procesului educațional, în termen de 36 de luni, la standarde de calitate academică și europene pentru a susține consistent un nivel de pregătire educațională, angajabilitatea absolvenților, competitivitatea sectorului privat și nevoile pieței de muncă regionale.
– Dezvoltarea bazei materiale și a resurselor suport pentru activitatea de cercetare și inovare susținute de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia în cadrul laboratoarelor de simulare, modelare și proiectare asistată de calculator, respectiv pentru tehnologii inovative de fabricație, în termen de 36 de luni, cu scopul de a asigura un nivel cros-sectorial și superior calitativ de formare, deschis nediscriminatoriu studenților, masteranzilor și doctoranzilor, adaptat nivelului de dezvoltare tehnologică, specializare inteligentă și cerințelor sectoarelor economice.
Potrivit caietului de sarcini, activitatea de pregătire a documentațiilor de achiziție, precum și încheierea contractelor cu operatorii economici se va desfășura astfel:
– Achiziție lucrări, obiectivului de investiții
Perioada implementare: ianuarie 2021 – aprilie 2021
– Achiziție dirigenție de șantier
Perioada implementare: martie 2021 – aprilie 2021
– Achiziție servicii informare și publicitate
Perioada implementare: mai 2020 – aprilie 2023
– Achiziție servicii audit
Perioada implementare: februarie 2023 – martie 2023
– Achiziție echipamente și dotări necesare
Perioada implementare: octombrie 2022 – decembrie 2022
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
pilu
duminică, 04.10.2020 at 20:20
In vreo zece-cincisprezece ani vor aparea astfel de extensii in toate comunele, treci strada si iei diploma. Bani sa vina, restul la munca in stainatate si odihna cu diploma sub cap.