Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer din Alba care s-a urcat beat la volan și a accidentat un minor, condamnat de judecători. Ce daune are de plătit

Publicat

Un șofer din Alba care a provocat un accident rutier după ce s-a urcat beat la volan, a fost condamnat recent de Judecătoria Sebeș. În data de 7 august 2023, bărbatul și-a aflat pedeapsa pentru un accident rutier provocat în luna iulie a anului 2019. 

Mai exact după ce s-a urcat beat la volan, a ajuns pe strada principală din localitatea Boz. După o depășire a vrut să evite accidentul cu o mașină care venea din sens opus și a intrat pe marginea drumului.

Însă pe marginea drumului a lovit un copil care se afla în zonă și a trecut cu roata din spate peste piciorul minorului. Mai mult de atât, bărbatul a fugit de la locul accidentului.

Copilul a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale. Pe lângă pedeapsa dată de instanță șoferul a fost obligat la plata a câteva zeci de mii de euro.

Cum s-a produs accidentul

Motivarea instanței a fost făcută publică la scurt timp de la decizie.

Potrivit motivării instanței, bărbatul ”la data de 28.07.2019, ora 21:28, a condus autoturismul marca Opel, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie în sânge de 1,45 g%o, respectiv l,24 g%o, pe str. Principală din localitatea Boz, din direcţia Doştat – Centru  DJ 704, ocazie cu care a efectuat o manevră de depăşire a autoturismului marca Opel Vectra, oprit pe marginea carosabilului, cu toate că din sens opus se apropia autoturismul marca VW Passat, astfel că, pentru a evita accidentul cu acesta, inculpatul a virat brusc dreapta și l-a accidentat cu partea dreaptă (oglinda) pe minorul, care se afla pe marginea din dreaptă a drumului, la limita dintre carosabil şi acostament, impact în urma căruia acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut la sol, iar roata din spate a autoturismului a trecut peste piciorul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat 115-120 zile îngrijiri medicale, după producerea accidentului rutier, inculpatul părăsind şi modificând locul faptei”, se arată în documentul citat.

Pedeapsa dată de instanță

Bărbatul a fost condamnat pentru trei capete de acuzare:

  • Un an de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
  • 2 ani și 1 lună închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
  • 1 an și 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Prin calcul judecătoresc bărbatul a primit pedeapsa finală de trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea a mai fost obligat la plata a 30.000 de euro cu titlul de daune morale către minorul pe care l-a accidentat.

Decizia din data de 7 august nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax