Connect with us
Publicitate

Economie

Una dintre cele mai mari companii din Alba Iulia și-a cerut insolvența. TBL are 800 de angajați și o cifră de afaceri uriașă

Publicat

Una dintre cele mai mari companii din Alba Iulia și-a cerut insolvența în instanță. Este vorba despre Total Business Land SRL (TBL), care are, în prezent, potrivit siteului propriu, peste 800 de angajați în toată țara. 

Secția a II-a a Tribunalului Alba a admis, în urmă cu câteva zile, cererea companiei și a numit un administrator special. Este vorba despre RTZ & Partners SPRL Filiala Alba.

Înainte de pronunțarea deciziei, și CEC Bank a formulat o cerere de insolvență împotriva TBL.

Instanța a calificat cererea băncii ca fiind declaraţie de creanţă, urmând a fi analizată de către administratorul judiciar provizoriu.

TBL se descrie drept ”o companie de proiectare și construcții, consultanţă de management şi servicii profesionale în domeniile: inginerie, mediu, arheologie şi restaurare, topografie şi cadastru, minerit, digitalizare, managementul proiectelor”.

Firma, cu sediul în centrul orașului Alba Iulia, are în acest moment 12 birouri în ţară și aproximativ 800 de angajaţi, se arată pe site.

În 2023, compania a avut o cifră de afaceri de peste 91,9 milioane de lei, datorii de 93,7 milioane de lei și un profit net de 576.000 de lei, potrivit declarațiilor depuse la Ministerul de Finanțe.

Totodată a avut venituri totale de peste 132 de milioane de lei.

Total Business Land SRL a fost înființată în 2015 și se ocupă de „activități de inginerie și consultanță tehnică”.

Din acționariatul firmei face parte și Dragoș Tănase, mai cunoscut drept CEO al Gabriel Resources, compania care a fost implicată în proiectul ratat de la Roșia Montană.

Firma a crescut rapid în ultimii ani, odată cu programele naționale de întăbulări gratuite și a reușit să devină unul dintre cei mai mari jucători pe această piață, la nivel național.

TBL cere insolvența. Solutia pe scurt a instanței:

Admite cererea formulată de debitoarea TOTAL BUSINESS LAND SRL cu sediul în Alba Iulia, pentru deschiderea procedurii insolvenţei, în procedura generală şi, în consecinţă:

Constată că debitoarea se află în încetare de plăţi.

Deschide procedura generală de insolvenţă împotriva debitoarei TOTAL BUSINESS LAND SRL.

Numeşte administrator judiciar provizoriu pe RTZ & Partners SPRL Filiala Alba, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, care va fi retribuit pe bază de decont justificativ ce se va achita din averea debitoarei, iar în lipsa disponibilităţilor din contul debitoarei, din fondul de lichidare prevăzut de Legea nr. 85/2014.

Califică cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei formulată de creditoarea CEC BANK SA ca fiind declaraţie de creanţă, urmând a fi analizată de către administratorul judiciar provizoriu.

Obligă debitoarea ca, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, să depună la dosarul cauzei informaţiile ce-i vor fi notificate.

Obligă debitoarea, prin administratorul social, să pună la dispoziţia administratorului judiciar toate informaţiile cerute de acesta cu privire la activitatea şi averea sa.

Dispune administratorului judiciar notificarea deschiderii procedurii debitoarei, asociaţilor, tuturor creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Alba, prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, prin publicarea într-un ziar de largă circulaţie precum şi potrivit normelor privind comunicarea actelor prevăzute de Codul de procedură civilă conform art. 99 alin. 3 coroborat art. 99 alin 1 din Legea nr. 85/2014.

Dispune comunicarea prezentei sentinţe către instanţele judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitorului declarat la registrul comerţului precum şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi.

Pune în sarcina administratorului judiciar stabilirea termenelor limită pentru: înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, întocmirea tabelului preliminar de creanţe, depunerea contestaţiilor, întocmirea tabelului definitiv de creanţe, prima adunare generală a creditorilor.

În baza disp. art. 39 alin 2 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea de către de către administratorul judiciar a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii.

Eventualele disponibilităţile băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar.

Stabileşte termen pentru verificarea dosarului la data de 27.06.2024, ora 12,00, pentru când se vor cita părţile şi prin BPI.

Cu drept de opoziţie, pentru creditori, în termen de 10 zile de la notificare. Pronunţată azi, 11.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. George Lupea

    marți, 16.04.2024 at 18:42

    Păcat de oamenii care le-au acordat timpul, care au crezut într-un management dezorganizat și în niște așa-ziși „șefi”. Când îți bați joc de angajați, de serviciile prestate… când faci doar pagubă în jurul tău, ajungi să fii păgubit. O spun din perspectiva unui fost angajat, care din fericire a știut să se auto-aprecieze și să părăsească zona, mai devreme decât mai târziu. 😌

  2. pilu

    marți, 16.04.2024 at 20:25

    Firmă securistă, a rezistat atâta timp cât a putut suge de la ăia care au pierdut procesul. Şi conform tradiţiei îşi cer insolvenţa. Păcat de acei angajaţi care nu au ştiut în ce se bagă.

  3. Jao

    miercuri, 17.04.2024 at 22:05

    Sunt fost angajat, am găsit acolo ceea ce găsești peste tot dar mai ciudat. Clar nu am avut cea mai bună experiență ca și angajat, nu am avut parte de colegi agreabili la care mă așteptam, modul de lucru ca tehnician cadastru era decent. Lucrul pe care îl faci pentru acel salariu nu se merită, din cauza acelui salariu pleacă mulți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate