Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cum te poate lăsa „Luis Calificatu” fără bunurile din casă. Atenționare de la Poliția Română

Publicat

Poliția Română derulează o amplă campanie de conștientizare în rândul populației, numită „Catalogul de furturi”. Prin acest demers, oamenii legii urmăresc să-i ajute pe cei care sunt activi pe Facebook să devină conştienţi de faptul că postările lor îi poate transforma foarte uşor în victime ale hoţilor.

„Ai grijă ce postezi că s-ar putea să fie cineva care își dorește ce ai prin poze”, transmit reprezentanții Poliției Române.

Scopul campaniei este acela de prevenire a furtului din locuinţe, în contextul în care, în perioada pandemiei, oamenii au postat pe reţelele sociale mai multe poze din locuinţe, informează Poliţia Română. Campania Poliţiei Române este concepută într-un mod atractiv şi inedit. Personajul principal, „Luis Calificatu”, urmăreşte zeci de utilizatori de Facebook şi Instagram, printre care şi câţăiva influenceri, iar pozele postate de acestea le introduce într-un catalog cu obiecte de vânzare.

Personajul inventat de Poliţia Română repostează toate aceste poze pe profilul personal. Feţele din poze sunt blurate, iar obiectele care apar în poze sunt însoţite de descrieri şi de preţuri de vânzare. Acestea sunt scoase la vânzare cu promisiunea „disponibil în curând”.

Comentariile lui Luis Calificatu au putut fi văzute de internauţi pe la multe poze ale influencerilor. Cei care au avut curiozitatea de a intra pe proflul lui Luis au văzut poze repostate şi obiecte din respectivele poze scoase la vânzare. Mesajele de indignare nu s-au lăsat aşteptate, iar replica Poliţiei Române la aceste mesaje a fost: „Ce e postat e filat. Ai grijă ce dai din casă!”

„Este o idee prin care atragem atenția că nu este recomandat să îți etalezi în mediul online absolut toată viața și toate bunurile de valoare. Există un X sau Y, undeva acolo, care dorește să cumpere „ultimul răcnet” de ceas de la Luis Calificatu”, explică Poliţia Română într-o postare.

Sfaturile Poliţiei Române ca să nu cazi victima hoţilor

Poliția Română are o listă întreagă de sfaturi pentru utilizatorii activi de reţele sociale, astfel încât aceştia să nu cadă victimele hoţilor:

– Nu face publice poze cu obiecte de valoare din locuinţă, configuraţia acesteia şi posibilele căi de acces;

– Setează-ți postările astfel încât să nu fie accesibile persoanelor pe care nu le cunoşti;

– Nu da informaţii personale persoanelor pe care le cunoşti doar din mediul online;

– Nu anunţa pe Facebook sau Instagram că pleci de acasă sau perioada în care eşti plecat;

– Asigură-ţi uşa cu vizor, cu lanţ, şi nu lăsa cheia sub preş;

– Când pleci pentru câteva zile, roagă vecinii să îţi ia plicurile din cutia poştală, astfel încât să nu se adune multe şi să fie evident că nu eşti acasă să le ridici;

– Dacă vin la uşa ta persoane care vând sau cumpără lururi, nu le permite accesul în locuinţă;

– Verifică întotdeauna, înainte de a ieşi din casă chiar şi pentru scurt timp, dacă ai încuiat uşa şi ferestrele.

sursa: facebook (Poliția Română), romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax