Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Edi Schneider, invitat al emisiunii Garantat 100%. Artistul din Sebeș a vorbit despre muzică, libertate, tehnologie și film

Publicat

Edi Schneider a fost invitatul ediţiei de duminică a emisiunii Garantat 100%, realizată de Cătălin Ştefănescu la TVR 1. 

Cei doi au vorbit despre primii ani de după Revoluție, când românii descopereau libertatea, inclusiv în muzică și tehnologie nouă și veche.

Edi a vorbit despre reîntoarcerea sa spre muzică și a prezentat o serie de imagini cu care și-a ilustrat o melodie de pe vechiul său album ”Realități și idealuri”.

Imaginile, alb-negru, au fost filmate în Alba Iulia acum câțiva ani, într-un autobuz vechi transformat în studio de filmare.

YouTube video

Eduard Schneider, născut la Sebeș (Alba) dar crescut la crescut la Hamburg și la Grenoble, a decis să revină în România.

Motivul: să facă muzică. Aducea aparatură de ultimă oră, seriozitate, talent și multe cunoștințe pe care le-a acumulat lucrând în străinătate.

Le-a folosit pentru a orchestra piesele celor de la BUG Mafia, La Familia și a altor artiști români (nu doar din domeniul hi hop), într-o perioadă în care totul trebuia ”lucrat” de la un capăt la altul.

Artiștii veneau acasă la el, la Sebeș, unde lucrau în studioul instalat acasă la socrii săi. Era perioada în care  profesioniștii în acest domeniu erau foarte puțini, iar Eduard Schneider era unul dintre cei mai buni.

Pe atunci, era cunoscut în toată țara drept DJ Phantom.

Acum, Eduard Schneider deține la Sebeș un studio de producție întins pe un etaj întreg al unei foste fabrici de marochinărie în care au lucrat bunicii săi.

Studioul este și un muzeu nedeclarat al muzicii și filmului, ceea ce îl face unic în România.

Dincolo de tehnologia de ultimă oră, adăpostește și instrumente pe care au fost create sunetele muzicii hip hop din primii ani ai acestui gen în România.

Este aceeași aparatură pe care o folosesc Dr Dre, Timbaland, Fugees și alții, care aducea în ”soundul” românesc ceva nou, aparte.

Această aparatură analogă, alături de nenumărate computere de primă generație (toate funcționale), face parte din planurile lui pentru viitor: un studio – școală – muzeu, în care cei interesați pot descoperi o filă importantă din istoria tehnologiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement