Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO INTERVIU, la Alba Iulia, cu boxerul Bogdan Dinu, numărul 3 la ”grei”, în WBA: Despre sacrificii, pasiune și viața în ring

Publicat

Boxerul Bogdan Dinu, numărul 3 mondial, al greilor, în versiunea WBA (World Boxing Association) s-a aflat pentru câteva zile în Alba Iulia.

Nu am putut rata ocazia, așa că l-am invitat la o discuție alături de repoterii alba24.ro. Am vorbit cu Bogdan despre începuturile sale în box, cum a ajuns să pună mănușile în mâini și să urce în ring, dar mai ales ce l-a motivat să continue și să nu se oprească în drumul său către profesioniști. 

De asemenea am vorbit și despre condiția boxerului român, dacă se implică statul în promovarea sportului din ring și cu vede el noua generație de luptători, și nu în ultimul rând, ce înseamnă să lupți pe cele mai mari ringuri ale lumii. 

L-am invitat pe Bogdan într-un loc în care el se simte cel mai confortabil: într-o sală de antrenamente, cea a clubului 62 MMA din Alba Iulia.

În fața cuștii de luptă, înconjurați de echipamente sportive și mănuși de box, am început discuția cu Bogdan.

Începuturile și cum a ajuns să pună în mână mănușile de box

Bogdan Dinu vine din Buzău, orașul în care s-a născut și a crescut. Cu un palmares la profesioniști de 23 de meciuri din care 20 de victorii și doar 3 înfrângeri boxerul a făcut parte din ultima generație de boxeri tineri care s-a antrenat cu antrenorii din școala veche a boxului românesc. O școală despre care și el afirmă că avea ”o selecție mai dură”.

Vine dintr-o familie de boxeri, tatăl său a practicat boxul, iar acesta a vrut să îi calce pe urme.

Deși tatăl nu l-a încurajat la început să urce în ring, Bogdan a mers singur la sala de box, apoi tatăl său l-a susținut în drumul pe care și l-a ales.

Nu a avut parte de un tratament preferențial: s-a antrenat cot la cot cu restul sportivilor din sala, a intrat în sesiuni de sparring, sesiuni dure de sparring.

Au urmat zeci de meciuri la copii, cadeți, amatori, până când a ajuns să semneze la profesioniști.

Pe cine l-a avut ca idol în copilărie

Încă de când era copil, Bogdan a început să citească cărți despre Cassius Clay și despre filosofia de viață și de luptă a lui Muhammad Ali.

În lipsa internetului sau a altor mijloace de informare, cărțile, revistele și rar câte o casetă video, erau singurele modalități prin care tinerii sportivi ai anilor 90” puteau afla detalii despre marii boxeri ai lumii.

Diferența dintre generații

Dacă în trecut selecția celor care urcau în ring era mai dură, iar sportul de contact era unul cu reguli stricte, în perioada actuală antrenorii trebuie să se adapteze situației.

Mai exact, trebuie în primul rând să îi atragă pe tineri spre sport, iar apoi să lucreze la o strategie pentru a-i ține în sală.

Sălile profesioniste de antrenament din Canada

Am vorbit cu Bogdan și despre condiția boxerului român, dar și lipsa unei infrastructuri adecvate pentru ca aceștia să se antreneze în condiții optime.

Mai exact, problemele din sportul românesc: probleme pe care statul nu le vede, sau nu vrea să le vadă și din cauza cărora sportivii de top ai României, în special din sporturile de contact, aleg să plece din țară, pentru a se antrena.

În Canada după ce a semnat la profesioniști a avut ocazia să vadă ce însemană cu adevărat o sală de antrenamente. A descoperit-o târziu în carieră, când a avut ocazia să fie coleg de antrenamente cu Lucian Bute, la clubul Interbox.

Ce înseamnă să lupți în cele mai mari promoții de box din lume

Nu este ușor, este vorba despre multe sacrificii, dorință de luptă și mii de ore în sala de antrenament pentru a putea urca într-un ring de box la profesioniști, a precizat Bogdan. Mai este nevoie de pasiune și multă putere de muncă.

Pe viitor, Bogdan vrea să lupte în România, în câteva meciuri, iar apoi să mai atace topul mondial la grei în WBA. Pe termen și mai lung, acesta se va dedica copiilor, tinerilor sporivi pe care îi antrenează și îi crește la sala sa de box din Buzău.

”Munca bate talentul”, a fost mesajul boxerului Bogdan Dinu, în încheierea interviului, pentru cei care vor să pășească în ringul de box și să practice un sport de contact.

Video interviu realizat de Cristian Panu și Raul Baciu.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement