Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: O femeie de 90 de ani, din Marea Britanie, prima persoană din lume vaccinată anti-COVID cu serul produs de Pfizer

Publicat

YouTube video

Prima doza de vaccin anti COVID-19 a fost distribuită în Marea Britanie. Este vorba despre o femeie de 90 de ani care a fost injectată cu vaccinul produs de compania Pfizer. 

Vaccinarea femeii face parte din programul de vaccinare în masă care începe în Marea Britanie, potrivit BBC.

Margaret Keenan care va face 91 de ani săptămâna viitoare a spus că este cel mai bun cadou care l-a primit până în prezent.

În următoarele săptămâni peste 800.000 de doze de vaccin produse de Pfizer și BioNTech vor fi distribuite în tot regatul. Până la sfârșitul lunii până la 4 milioane de doze sunt așteptate pentru a fi distribuite, mai scriu jurnaliștii de la BBC.

Printre primii care vor fi vaccinați sunt vârstnicii și persoanele din categoria de risc, cei care ar putea avea complicații dacă contactează virusul.

Vaccinul a fost administrat la Spitalul Universitar din Coventry.

Margaret Keenan a spus că se simte privilegiată să fie prima persoana vaccinată anti COVID-19, deoarece vrea să își petreacă timpul cu familia și prietenii, după ce în ultima perioadă a stat în izloare departe de cei dragi.

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au dat comenzi de 40 de milioane de doze, pentru 20 de milioane de persoane deoarece vaccinul trebuie administrat în două ture.

Totuși, acest fapt nu va putea fi posibil decât din 2021, dar patru milioane de doze vor intra în țară până la sfârșitul anului curent.

De asemenea, un al doilea vaccin făcut de Univeristatea din Oxford și comapnia farmaceutică AstraZenca este pe cale să fie aprobat de autoritățile din Regat în următoarele săptămâni.

sursă: bbc.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax