Actualitate
VIDEO: Strângere de semnături pentru conexiunea Cugirului la Autostrada Sibiu-Orăștie. Se va înainta o petiție președintelui României
Adrian Teban, primarul orașului Cugir și co-președintele PNL Alba vrea să strângă semnături pentru susținerea unei petiții care va fi adresată președintelui Klaus Iohannis. Acesta spune că îl va ruga pe șeful staului să intervină în problema conexiunii orașului Cugir la Autostrada Sibiu-Orăștie.
Primarul orașului Cugir vres să înainteze o petiție prin care să ceară ajutorul președintelui României pentru problema privind accesul la autostradă a orașului. Teban spune că pentru aceasta va organiza o strângere de semnături atât în oraș, cât și în localitățile de limitrofe.
„Noi am făcut demersuri la ultimii șase miniștri ai transporturilor – Anca Boagiu, Ovidiu Silaghi, Ramona Mănescu, Dan Șova, Ioan Rus – prin care am primit de fiecare dată promisiuni că această conexiune va fi realizată. Având în vedere că Uzina Mecanică de la Cugir se află în planul național de mobilizare a țării în caz de război, considerăm că președintele Românei poate să intervină pe acest subiect și o să strângem semnături pentru o petiție pe care o vom adresa președintelui împreună cu semnăturile și răpunsurile de la CNADNR care spun că acestă investiție nu se susține”, a spus Adrian Teban.
Vezi şi CNADNR nu vrea să facă nod rutier la autostradă pentru Cugir. Consideră că sunt suficiente căile de acces existente
PNL Cugir transmite, referitor la acest subiect:
„PNL filiala Cugir se pregăteşte să demareze o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea conectivităţii Cugirului la A1, Orăştie- Sibiu. Concomitent, vor continua demersurile administrative prin înaintarea unei petiţii preşedintelui României, Klaus Iohannis prin care îi cerem sprijin în acest sens, oferindu-i justificările pentru care Cugirul ar trebui să aibă acces la autostradă. Aceste demersuri vin ca urmare a eşuării tuturor solicitărilor adresate Guvernelor care s-au succedat din 2012 şi până în prezent. În ciuda promisiunilor făcute de ultimii şase miniştri, Anca Boagiu, Ovidiu Silaghi, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus, Iulian Matache, Cugirul riscă să rămână în izolarea în care a fost aruncat în urmă cu trei ani, întrucât avem informaţii că nu au fost alocate sumele de bani necesare creării unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7.
Nu putem sta cu mâinile în sân şi să aşteptăm ca cineva să înţeleagă că o asemenea investiţie se justifică. Experienţa ne determină să credem că este nevoie de acţiuni ferme şi imediate, altfel vom fi ignoraţi ,aşa cum am fost atunci când nodul rutier a dispărut din proiectul iniţial, sau aşa cum suntem acum, când directorul general al CNADNR, Narcis Neaga ne spune că investiţia “nu se justifică”.
În continuare, îl întrebăm public pe reprezentantul CNADNR cum justifică faptul că Sebeşul, un oraş cu o populaţie similară, beneficiază nu de o ieşire, ci de trei noduri rutiere. Am vrea să aflăm şi cât de justificate sunt nodurile rutiere de la Cunţa şi Sălişte, aflate la o distanţă de 29 km. Iar dacă CNADNR este incapabil să găsească motive pentru conectarea Cugirului, am dori să ne dea măcar o singură explicaţie logică pentru ieşirea dintre Cugir şi Orăştie. În loc să creeze doi poli economici, poziţionarea nodului rutier între cele două localităţi aduce dezavantaje amândurora, întrucât în zonă nu există infrastructura necesară pentru o dezvoltare economică (reţele de apă şi canal).
Noi, liberalii credem că există situaţii în care demersurile oficiale trebuie completate de acţiuni ale comunităţii locale. De aceea, dorim să vedem dacă locuitorii din Cugir, care trec zilnic prin intersecţia de la Şibot, pot justifica nevoia unui nod rutier? Oare putem să trimitem un semnal puternic către factorii de decizie, aşa cum am trimis atunci când am strâns semnături pentru menţinerea spitalului? Dacă experienţa ne arată că uneori demersurile oficiale nu sunt luate în seamă, tot experienţa ne demonstrează că voinţa generală a cetăţenilor nu poate fi ignorată. Prin solidaritatea locală a cugirenilor, în urmă cu aproximativ cinci ani, a fost blocată intenţia de închidere a spitalului. Atunci am strâns 5000 de semnături ce nu au putut fi ignorate.
Suntem convinşi că vom beneficia de susţinerea Preşedintelui Klaus Iohannis, care va înţelege justificările aduse în petiţie, unde am specificat faptul că oraşul Cugir reprezintă unul dintre cei mai importanţi producători din industria de apărare din România. Aici funcţionează două întreprinderi de armament şi muniţie – Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme – cuprinse în planul naţional de mobilizare. Tot în oraşul Cugir se găseşte unul din marii investitori străini, societatea germană Daimler care intenţionează să extindă activitatea Star Transmission pe teritoriul oraşului nostru. Sunt considerente economice şi de securitate care justifică cheltuirea unei sume modeste pentru crearea unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News