Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Şedinţă la CL Aiud. Doi consilieri noi, burse pentru elevi şi lista cu solicitanţi pentru locuinţe din fondul de stat


Publicat

Consilierii locali din Aiud se reunesc vineri, 28 martie, de la ora 10.00, în şedinţă ordinară, cu 22 de proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea se află validarea mandatulelor a doi noi consilieri locali: Gabriela Anamaria Gâlea în locul lui Molnar Geza, acuzat de DIICOT de proxenetism şi Koble Ciaba (UDMR) în locul lui Krecsak Szollosi Adalbert, decedat. Consilierii locali vor avea de aprobat şi documentaţii pentru investiţii locale, regulamentul pentru organizarea și exploatarea pajiștilor permanente, cuantumul şi numărul burselor pentru elevi şi lista de priorități cu solicitanții îndreptățiți să primească o locuință liberă din fondul locativ de stat.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre cu privire la încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Krecsak Szollosi Adalbert şi vacantarea locului ocupat de către acesta în cadrul Consiliului Local al Municipiului Aiud.

2. Proiect de hotărâre cu privire la încetarea de drept a mandatului de consilier local al domnului Molnar Gheza şi vacantarea locului ocupat de către acesta în cadrul Consiliului Local al Municipiului Aiud.

3. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al domnului Koble Ciaba, supleant pe lista de candidați a UDMR la alegerile locale din 10.06.2012, pe locul rămas vacant.

4. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al doamnei Gâlea Gabriela Anamaria, supleant pe lista de candidați a PDL la alegerile locale din 10.06.2012, pe locul rămas vacant.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării gratuite a unei cantităţi de 40 mc material lemnos pentru construcţii către Parohia Ortodoxă Română Aiudul de Sus, a unei cantităţi de 80,0 mc material lemnos pentru construcţii către Parohia Ortodoxă  Aiud IV şi a unei cantităţi de 50 mc. material lemnos pentru construcţii către Parohia Greco-Catolică Aiud I.

6. Proiect de hotărâre privind  modificarea HCL nr. 267 din 18.12.2013 pentru aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia „Canalizare ape pluviale cartier Gheorghe Doja în municipiul Aiud”.

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea Listei de investiţii pe anul 2014 ale Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local.

8. Proiect de hotărâre privind rectificarea Listei de investiţii pe anul 2014 a Municipiului Aiud.

9. Proiect de hotărâre privind stabilirea componenței comisiei de achiziție publică pentru contractarea bunurilor aferente proiectului Reabilitarea structurală şi reparații capitale la Colegiul Naţional Bethlen Gabor Aiud.

10. Proiect de hotărâre  privind aprobarea autorizaţiei taxi atribuită transportatorului autorizat: SC Beton Luxuri SRL.

11. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de închiriere prin licitaţie publică cu strigare a locurilor de vânzare din Piaţa Agroalimentară Dr. Constantin Hagea.

12. Proiect de hotărâre privind abrogarea HCL nr. 253 din 22.12.2005 și modificarea art.1 al HCL nr. 138 din11 iulie 2012 privind componența Consiliului Comunitar Consultativ şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare.

13. Proiect de hotărâre privind actualizarea Comisiei de evaluare şi selecţionare a proiectelor de interes public pentru finanţări nerambursabile, la nivelul Municipiului Aiud aprobată prin HCL nr. 92/2013.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea și exploatarea pajiștilor permanente proprietate publică/privată a Municipiului Aiud și a Contractului cadru de închiriere a suprafețelor de pajiști aflate în domeniul public/privat al Municipiului Aiud.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei – faza DALI, a indicatorilor tehnico- economici şi a contribuţiei locale pentru investiţia „Înfiinţare centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc – Sfântul Nicolae”.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului și numărului burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2013 – 2014.

17. Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale survenite în conținutul poziției 2 din  tabelul inserat la art.1 al  HCL nr. 250 din 18 decembrie 2013 privind propunerea de atribuire în proprietate a unor terenuri, conform art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

18. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire în proprietate a unui teren, conform art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

19. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 263 din 18 decembrie 2013 privind aprobarea listei de priorități cuprinzând solicitanții îndreptățiți să primească o locuință liberă din fondul locativ de stat.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect şi aprobarea acordului de parteneriat pentru PROIECTUL „Eficientizarea sistemului de încălzire la Şcoala Gimnazială „Axente Sever”, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

21. Proiect de hotărâre privind completarea Listei bunurilor care aparţin domeniului public al Municipiului Aiud, însuşit prin H.C.L. nr. 109/29.05.2013, cu obiectivul – imobil teren şi construcţii – Bază Sportivă Aiudel, în suprafaţă de 23.273 m2 , înscris în C.F. 33 – Aiud, nr. top. 2519/1/2/4.

22. Proiect de hotărâre privind actualizarea Planului Local de Acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați din surse agricole.

Adrese şi informări:

23. Adresa Instituției Prefectului – Județul Alba 20457/II/G/SJ/2014 prin care solicită reanalizarea Hotărârii nr. 260/2013 în sensul revocării art. 8 al acesteia.

24. Adresa Instituției Prefectului – Județul Alba 2828/G/1/SJ/2014, prin care solicită reanalizarea Hotărârii nr. 9/2014 în sensul revocării acesteia

25. Adresa Instituției Prefectului – Județul Alba  nr. 20457/IV/G/SJ/2013 privind reanalizarea HCL nr. 265/18.12.2013 de însuşire a Documentaţiei Tehnice Cadastrale întocmite de exp. Pavel Gheorghe, pentru înscrierea în domeniul privat al Municipiului Aiud a imobilelor cu destinaţia de păşune

26. Raport primarului privind starea economică, socială și de mediu a Municipiului Aiud pe anul 2013.

27. Cererea Composesoratului Măgina înregistrată sub. nr.3168/04.03.2014 prin care solicită atribuirea imobilului înscris în CF vechi nr. 1333 nr. top. 3233.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Medicii de familie, îndemnați să cheme la vacccin pe copiii între 5 și 6 ani. Peste 500 de doze, distribuite în județ

Publicat

vaccin 1

Direcția de Sănătate Publică Alba adresează un îndemn medicilor de familie din județ în vederea chemării la vaccin a tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, conform schemei modificate de vaccinare.

Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre vaccinul TETRAXIM, care începând de anul acesta se face în intervalul de vârstă 5-6 ani și care, până acum, se făcea începând cu vârsta de 6 ani.

Potrivit noii scheme de vaccinare, care a intrat în vigoare în iulie 2020, vaccinul TETRAXIM (diftero-tetano-petrussis acelular-poliomelitic DTPa-VPI) se adresează copiilor de 5-6 ani, prin cabintele medicilor de familie la care sunt arondați.

În cazul în care nu sunt contactați de medicul de familie, părinții pot solicita vaccinarea, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 6 ani și nu au primit vaccinul TETRAXIM.

Până la acest moment, în județul Alba au fost distribuite 506 doze de TETRAXIM.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TITULARIZARE 2020, rezultate finale: Rata de promovare în ALBA a urcat la 56,52%. Numărul profesorilor cu note sub 5 a scăzut

Publicat

examen

Rata de promovare a concursului de Titularizare 2020 în Alba a urcat, după publicarea rezultatelor finale, la 56,52%, de la 54,23% înainte de contestații. Numărul profesorilor care au luat note sub 5 a scăzut de la 80 la 67. Prin urmare, după contestații, alți 13 candidați din județ au șanse la posturi de suplinitori.

Ministerul Educației a publicat marți, în jurul orei 11.00, rezultatele finale, după contestații, la Titularizare 2020.

Vezi și TITULARIZARE 2020: Rezultatele finale, publicate marți. Profesorii află notele după contestații. Calendarul de repartizare

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și IȘJ Alba, în județul Alba au fost 437 de candidați cu note la proba scrisă, dintre care:

247 candidați cu note între 7 și 10 – 56.52% (înainte de contestații, 237)

123 candidați cu note între 5 și 6,99 – 28,15% (înainte de contestații, 120)

67 candidați cu note între 1,01 și 4,98 – 15,33% (înainte de contestații, 80)

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

În acest an, în Alba, note foarte mici, adică între 1 și 2, au fost la Educație fizică și sport, dar și la Română sau Psihopedagogie specială ori Biologie.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Titularizarea este concursul naţional prin care profesorii ocupă posturile didactice sau catedrele vacante în învăţământul preuniversitar, având posibilitatea să se angajeze perioadă nedeterminată. Condiția pentru a obține titularizarea este obținerea unei note de minimum 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Majorarea cu 20% a alocațiilor, respinsă în comisie la Senat. Respingerea definitivă a ordonanței înseamnă DUBLAREA lor

Publicat

Comisia de Muncă a Senatului a respins marți ordonanța de urgență a guvernului care prevede majorarea cu doar 20% a alocațiilor pentru copii începând cu luna august. Dacă decizia Comisiei va fi confirmată și de plenul Senatului, OUG-ul va fi transmis Camerei Deputaților, forul decizional.

Respingerea definitivă a ordonanței privind majorarea alocațiilor va însemna de fapt rămânerea în vigoare a legii privind dublarea acestora, adoptată la finalul anului trecut de Parlament.

Ordonanța de urgență a fost respinsă în Comisia de Muncă cu voturile PSD, cei de la USR și UDMR abiținându-se, iar PNL votând împotriva respingerii.

Actul normativ urmează să intre în dezbaterea plenului, ședința fiind programată pentru azi la ora 14:00.

Detalii pe G4Media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Probe în dosare, intrate în proprietatea statului la Alba Iulia: un pachet de țigări gol, un bax de scutece și două bricege

Publicat

Statul Român este mai nou proprietarul unui pachet de țigări gol marca ”Vougue”, a unui pachet de scutece ”Pampers”, câteva haine și două bricege – toate obținute prin hotărâri la Judecătoria Alba Iulia. 

Mai exact, obiectele care au trecut în patrimoniul statului au fost la un moment dat ridicate de polițiști de la mai multe persoane și folosite ca probe în diferite anchete.

Numai că, la finalizarea anchetei și la o hotărâre definitivă de condamnare sau nu a personelor de la care s-au ridicat, obiectele nu au fost confiscate pentru a fi păstrate ca probe în camera de corpuri delicte a Inspectoratului Județean de Polițe Alba.

Proprietarii au avut potrivit legii un termen de 6 luni pentru a-și recupera obiectele, dar nu au făcut acest lucru. Din acest motiv, bunurile au trecut în proprietatea statului român pentru a fi valorificate.

CITEȘTE ȘI: Patru perechi de pantofi sport uzați au intrat în proprietatea statului. Au fost probe într-un dosar judecat la Alba Iulia

Ce a obținut statul român prin decizia magistraților de la Judecătoria Alba Iulia, în ultimele trei luni:

– un pachet de țigări gol, marca Vougue,

– un pachet de scutece Pampers,

– un hanorac, o pereche de pantaloni de trening și o geacă (nu se specifică firmele),

– tricou alb cu roșu, cu inscrpiția ”Marine Corp”,

– pantaloni verzi cu dungi albe,

– două bricege,

Produsele intrate în proprietatea statului se valorifică în magazinele ANAF-ului.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate