Connect with us
Publicitate

AIUD

Vizite intime la Penitenciarul Aiud în timpul pandemiei de coronavirus: Test COVID-19 pentru iubite, izolare pentru deținuți

Publicat

aiud penitenciar

Pandemia de coronavirus a schimbat într-un timp foarte scurt modul de interacționare a persoanelor. Măștile au devenit obligatorii în spații închise, iar în unele județe și în spații publice. Vizitele pe la cunoscuți s-au rărit, multe dintre vacanțele planificate în afara țării au fost anulate. 

Însă, cum au fost afectați cei care deja sunt privați de libertate și ale căror interacțiuni se realizează în mare parte doar între colegii de celulă?

De la scurtarea programului de vizită, la discuții doar prin geam și telefon, până la izolarea de restul colegilor de celulă, după o vizită intimă, interacțiunea cu ”cei din afară” a fost modificată radical pentru deținuții de la Penitenciarul Aiud. 

Din 18 mai, interacțiunea cu persoanele din afara penitenciarului a fost drastic schimbată și adaptată noii situații pentru a-i proteja pe deținuți de o posibilă infectare cu COVID-19.

În primul rând, vizitele se realizează doar cu dispozitiv de separare, adică deținuții nu mai pot sta la masă ”față în față” cu rudele. Acum, aceștia pot discuta doar cu panou de separare și prin telefon.

De asemenea, durata vizitei a fost redusă la o oră, iar vizitatorii sunt obligați să poarte mască și mănuși de protecție.

Mai mult de atât, dacă până la izbucnirea pandemiei de corovirus erau permise 9 vizite în același timp la separatoare, acum, pentru a se menține distanțarea fizică, se mai pot realiza doar patru odată.

Doar o singură persoana va putea participa la o vizită cu deținutul. Dacă, pe lângă un adult, va merge și un minor, acesta va fi obligat să poarte și el mască și mănuși, iar, dacă pe durata interacțiunii, unul dintre aparținători își va da echipamentul jos, vizita se va încheia în acel moment.

Vizitele intime

Cei mai afectați de pandemia de coronavirus sunt deținuții care au dreptul la vizite intime. Soția sau iubita care vine în vizită trebuie să prezinte, la intrarea în penitenciar, un test cu rezultatul negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de trei zile.

De asemenea, la intrarea în unitate, acesta va fi supusă unui triaj epidemiologic, iar, dacă va avea simptome, vizita se va reprograma.

Pe tot parcursul traseului până la camera de vizită intimă, persoana în cauză va fi obligată să poarte mască și mănuși.

Cea mai drastică măsură vine după vizita intimă. Deținutul va fi izolat timp de 14 zile de restul colegilor de celulă. Iar după cinci zile de la vizită va fi obligat să facă un test pentru COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax