Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE de WEEKEND din Alba: Festivalul „Strugurele de Aur” la Alba Iulia, „Retromobil” la Sebeş, „Toamna Cugireană” şi competiţii sportive. PROGRAM

Publicat

Untitled collage(1) Regal folcloric, meciuri de tenis, maşini de epocă, expoziţie cu machete unicat de aeronautică şi spectacol cu vedete de muzică uşoară. Sunt reperele de weekend pentru distracţia din judeţul Alba.

Şi cum vremea încă este frumoasă, la mijloc de septembrie, puteţi să vă bucuraţi din plin de ieşiri în aer liber, atât în Cetatea Alba Carolina, cât şi în locuri cu peisaje spectaculoase din judeţ.

Vă prezentăm reperele de petrecere a timpului liber în acest weekend, în Alba:

 

 

 

 

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, ediţia a XVII-la, la Alba Iulia şi Jidvei (FOTO-VIDEO)

21769404_1249244138555443_298839043_o Joi după-amiaza, a început o nouă ediţie, a XVII-a, a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, la Alba Iulia  şi Jidvei. Anul acesta, pentru premiile din concurs concurează 36 de tineri solişti vocali şi instrumentişti din ţară.

Citește și FOTO: Preselecția pentru Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2017. LISTA celor 36 de concurenți selectați

 

21745198_1249245271888663_549189312_o Timp de patru zile, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și pe scena Pieței Centrale din localitatea Jidvei, vor evolua în concurs soliști vocali și instrumentiști, precum și artiști îndrăgiți ai folclorului românesc, în secțiunea de recitaluri care va încheia fiecare seară. Concursul va fi transmis în direct la TVR3 și la Radio România Cluj, iar recitalurile vor fi înregistrate și transmise ulterior în cadrul emisiunii de televiziune „Tezaur Folcloric” de la TVR1.

Concursul se derulează pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Repertoriul concurenților va pune în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar interpretarea cântecelor alese va dezvălui cu siguranță publicului noi talente.

YouTube video

21754795_1249244011888789_414946918_o Vezi FOTO-VIDEO: A început XVII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Patru zile de spectacol autentic românesc, la Alba Iulia și Jidvei

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, de la ora 17.30, vor fi Gala Laureaţilor și recitaluri, la Alba Iulia, iar duminică, 17 septembrie 2017, de la ora 18.00, vor fi Ecoul Galei Laureaţilor și recitaluri, la Jidvei.

An de an, Festivalul – Inițiat și susținut de compania Jidvei în urmă cu peste un deceniu și jumătate – a crescut atât prin prisma valorii interpreților prezenți în recital și a concurenților care au evoluat în concurs, cât și datorită preocupării și eforturilor constante ale organizatorilor de a inova și de a ridica standardele de exigență.

Vezi integral 14-17 septembrie: Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVII-a, la Alba Iulia și Jidvei. PROGRAMUL evenimentului

cupa florea grup 2017 Cupa „Florea Grup” la tenis de câmp, a treia ediție, la Alba Iulia

Prima competiție locală de tenis de câmp din acest an va fi „Cupa Florea Grup”.  Evenimentul, aflat la cea de a treia ediție, va avea loc în perioada 15 – 17 septembrie 2017, pe terenurile Tenis Pro Lincă, în Cetatea Alba Carolina.

Meciurile se vor juca pe terenurile de pe Aleea Sf Capistrano, nr 1, Alba Iulia, la dublu, iar categoriile sunt: Open Partener, 35 – 50 ani,  50 – 60 ani și + 60 ani. Partidele se dispută în grupe de patru echipe (după caz, trei sau cinci), după sistemul „fiecare cu fiecare”, două seturi. La 1-1, tiebreak 10 puncte.

Vezi şi În weekend: Cupa „Florea Grup” la tenis de câmp, a treia ediție, la Alba Iulia. Înscrieri, până vineri

 

 

Tropote în Ţara Vinului, duminică, la Alba Iulia

tropote 1O nouă ediţie a evenimentului devenit deja tradiție, „Tropote în Țara Vinului”, se desfăşoară duminică, de la ora 12.00, în Poligonul Jandarmeriei din Micești.

Organizatorii au pregătit și în acest an concursuri de călărie viteză și tracțiune, recompensate cu diplome și premii în bani și saci cu cereale. Aspiranții la câștigarea celor două competiții sunt așteptați să se inscrie începând cu ora 10.30. Publicul prezent va îndeplini și rolul de juriu, pentru a premia „Cel mai frumos cal”.

Atmosfera sărbătorii de toamnă va fi întreținută de artiști și formații din județul Alba și nu numai.

În programul evenimentului, începând cu ora 12:00 sunt incluse parada cailor înscriși în concurs, prezentarea Regulamentului la Secțiunea călărie – viteză, concursul de călărie, prezentarea Regulamentului la Secțiunea tracțiune, concursul de tracțiune, concursul „Cel mai frumos cal” – premiul publicului şi premierea câștigătorilor la toate cele trei probe.

Retromobil Sebes (afis) „Retromobil”, la Sebeş Paradă cu mașini de epocă, expoziție de machete și artiști renumiți

Va fi weekend de poveste şi la Sebeş. Este organizat evenimentul „Retromobil vine în oraşul tău”, iar cu această ocazie vor putea fi admirate automobile de epocă, păstrate în condiţii excelente, de pasionaţi. Vor fi prezentate de vedeta de televiziune Roxana Ciuhulescu.

De asemenea, va fi prezentată o expoziţie cu machete unicat ale unor aparate de zbor celebre şi sâmbătă seara este spectacol cu Paula Seling, Vlad Miriță, Florin Coșuleț, Ciprian Dancu, Denisa Moga.

Vezi şi 15-17 septembrie: „Retromobil vine în orașul tău”, la Sebeş! Paradă cu mașini de epocă, expoziție de machete și artiști renumiți, într-un weekend de poveste. PROGRAM

Citeşte şi SÂMBĂTĂ, la Sebeș: Expoziția “Istoria aeronauticii din Transilvania”. Sunt prezentate machetele unor aparate de zbor celebre

Sâmbătă şi duminică, la Cugir: Festivalul „Toamna Cugireană”

toamna cugireana afis Orașul Cugir sărbătorește în 2017 ediția jubiliară a Festivalului „Toamna Cugireană” , eveniment organizat de 20 de ani, în fiecare toamnă

Va avea loc în perioada 16-17 septembrie, în piața Consiliului Europei de pe Str. 21 Decembrie 1989 (lângă SC UM Cugir SA), cu mențiunea că anumite acțiuni se vor desfășura și pe străzile I.L. Caragiale și Stadionului.

Din 15 septembrie 2017, ora 16.00 până în 18 septembrie, ora 6.00, circulaţia rutieră va fi interzisă pe străzile menţionate mai sus, urmând ca traficul auto să fie deviat pe străzile V. Alecsandri, Unirii şi Victoriei, cu marcaj rutier corespunzător.

Evenimentul începe sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, cu prezentarea delegaţiilor oficiale de peste hotare şi fanfara „Augustin Bena”. Urmează spectacol cu trupe locale, iar seara este concert Voltaj. Duminică, vor fi parada portului popular, demonstraţii de off-road, spectacole cu ansambluri folclorice. Seara vor fi jonglerii cu foc şi concerte Antonia şi Horea Brenciu Orchestra. Totul se încheie cu focuri de artificii.

 

 

dendrologic Sunt doar câteva repere pentru un weekend memorabil în judeţul Alba. Nu uitaţi că în fiecare zi, de la ora 12.00, este ceremonialul Schimbului de Gardă a Cetăţii (Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia), vineri de la ora 18.00 este spectacol de reconstituire istorică – Garda Apulum, la Poarta IV a Cetăţii.

Vezi În WEEKEND: Evenimente cu Garda Apulum, la Alba Iulia. Reprezentaţie în faţa Porţii IV a Cetăţii, de la ora 18.00 şi tabără antică

De asemenea, este deschis Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Numit „minunea peisagistică a Transilvaniei”, Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 19 de hectare, cu specii diverse de copaci, plante, flori şi faună, dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă, podețe şi o parcare de 600 mp.

Vezi şi FOTO-VIDEO: S-a deschis Muzeul Parcului Dendrologic de la Alba Iulia. Alee terapeutică, pe care vizitatorii se pot plimba desculţi

Citeşte şi FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia, „colțul de rai” de pe Valea Popii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax