Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Hotărârea Senatului în cazul votului care l-a salvat pe Dan Şova de arestare este NECONSTITUŢIONALĂ

Publicat

dan sova Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, miercuri, că este neconstituțională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

„În urma deliberărilor, CCR, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr. 32 din 25 martie prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, este neconstituțională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziții legale și regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituție”, se arată în minuta CCR.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului.

Curtea Constituțională a României a dezbătut miercuri contestația PNL privind hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

În 23 aprilie, viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anunțat că liberalii depun la Curte o contestație cu privire la hotărârea adoptată în cazul Șova. „Sunt foarte multe temeiuri legale, lucruri legate de jurisprudența CCR, sunt foarte multe pagini de argumente pe care liberalii le-au pus la dispoziția judecătorilor Curții pentru a susține un demers firesc, de altfel, acela de contestare a unei hotărâri care sfidează legile și în primul rând Constituția”, declara atunci Tudor Barbu.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax