Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Circulația pe pasarela pietonală peste râul Mureş de la Ciugud va fi închisă. Podul îngust intră în reparaţii capitale

Publicat

Localnicii din zona Ciugud – Şeuşa care obişnuiesc să folosească podurile înguste peste râul Mureş pentru a ajunge la Alba Iulia vor trebui să folosească rute ocolitoare, în curând, pentru că pasarela de la Ciugud intră în reparaţii capitale. Platforma similară de la Şeuşa va mai putea fi utilizată încă doi ani.

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a anunțat miercuri că au fost făcute expertize tehnice pentru cele două poduri înguste, iar localnicii nu vor mai putea circula de săptămâna viitoare pe cel de la Ciugud, ce asigură traversarea râului Mureş, din zona bisericii din comună, pentru că este în stare avansată de degradare. Deși era una dintre căile de acces peste râul Mureş folosită de locuitori ca să ajungă mai repede în oraș, pe care se putea circula și cu bicicleta sau cu mopedul, timp de doi ani legătura se va putea face doar pe puntea de la Șeușa sau pe cea de la Drâmbar, construită în 2006.

Cei care vor să ajungă în Alba Iulia au la dispoziţie DJ 107 (Alba Iulia, Teleac, Hăpria), cu podul rutier de la Teleac și DJ 107C (Alba Iulia, Oarda de Jos, Limba, Ciugud, Drâmbar), cu acces de pe podus rutier din Partoș.

Gheorghe Damian a declarat că de săptămâna viitoare circulaţia pe pasarela de la Ciugud peste râul Mureş va fi închisă şi se încearcă identificarea surselor de finanţare, având în vedere că lucrările de reparaţii capitale au fost estimate la aproximativ 170.000 de euro. Podul îngust este construit pe structură de oţel cu podină de lemn, iar componentele din metal au un grad ridicat de coroziune. În acest an, primăria va comanda proiectele tehnice pentru ca banii pentru repararea lor să fie alocați în perioada 2014-2020.

Primarul are în plan și construirea unui pod la Șeușa cu o singură bandă, pe care să circule autoturisme și autobuze, pentru a scurta distanța dintre satele comunei Ciugud şi municipiul Alba Iulia: „Este un pas spre normalitate, iar locuitorii comunei Ciugud nu trebuie să fie pedepsiți să ocolească zilnic, ca să ajungă în municipiu.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax