Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Hai pe Net, copile!”, cea mai reușită activitate în cadrul Campaniei Naționale „Hai pe Net! 2017”, la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

IMG_20170331_130403 În perioada 27 martie – 2 aprilie, la nivelul unității de învățământ, Liceul Teoretic Teiuș, au avut loc activități specifice de exersare și formare a competențelor digitale, derulate în cadrul Campaniei Naționale „Hai pe Net! 2017”, axă importantă a Campaniei Europene Get Online Week organizată de către Telecentre-Europe.

Elevii liceului au avut oportunitatea de a-și testa abilitățile și competențele digitale, de a-și crea un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor, să acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC și, de asemenea, să simuleze un examen IC3, aplicație furnizată de Certipro Education.

Cea mai reușită dintre activitățile propuse în săptămâna oportunităților digitale a fost acțiunea „Hai pe Net, copile!”. Aceasta a adus împreună elevii Școlii Primare Căpud și elevii Liceului Teoretic Teiuș (ciclul liceal) care, au colaborat pentru atingerea obiectivelor campaniei.

„Hai pe Net, copile!” s-a concretizat într-un atelier de lucru prin care elevii mici au fost încurajați să facă primul clic alături de elevii claselor mai mari. Indiferent dacă aceștia au utilizat pentru prima dată un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc) sau dacă pur și simplu au învățat să caute informații utile pe internet, obiectivul general al campanile a fost atins.

O importanță deosebită s-a acordat siguranței pe Internet și modului corect de utilizare a aplicațiilor sociale puse la dispoziție de diferite platforme. Subiectele discutate au fost: siguranța online, soluții la problemele actuale întâlnile în mediul virtual, precum și reguli de bază ce trebuie respectate în navigarea pe Internet.

„Hai pe Net!” este versiunea localizată în România a campaniei europene „Get Online Week” și este implementată de Fundația EOS în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în România.

Campania Hai pe Net este pentru noi un instrument de promovare a incluziunii digitale în România. Ca să fiu sinceră, cred că de acum înainte ar trebui să organizăm această campanie săptămânal – avem enorm de mult de recuperat și nu cred că suntem singurii care suntem îngrijorați de această situație. Prin campania Hai pe Net! încercăm să facem mesajul nostru auzit în spațiul rural și urban, în sectorul comercial și public, în rândul organizațiilor neguvernamentale și a grupurilor comunitare și la nivelul cetățenilor – nu pierdem nici o ocazie în care putem să punctăm importanța competențelor digitale!”, afirmă directorul Fundaţiei EOS România, Gabriela Barna.

Prin activitățile derulate elevii au fost stimulați să conștientizeze că Internetul este o lume fantastică, plină de informații utile și lucruri distractive, dar ea poate ascunde și pericole. De asemenea acțiunea <Hai pe net, copile!> a oferit oportunitatea elevilor mici de a experimenta mirajul primului clic și formarea competențelor de bază în utilizarea unui calculator”, a declarat directorul Liceului Teoretic Teiuș, prof. Marius Cosmin Pintea.

Activitatea „Hai pe Net, copile!” a fost coordonată de prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Tunde Erika Venter, prof. înv. Alexandra Florea și inst. Loredana Miheț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax