Economie
FOTO-VIDEO| AUTOSTRADA Orăștie-Sibiu: INAUGURARE FORȚATĂ pentru tronsonul Cunța -Săliște înainte de turul doi al prezidențialelor
Constructorii lucrează non-stop pe tronsonul de autostradă între Cunţa, judeţul Alba şi Sălişte judeţul Sibiu, pentru a fi deschisă circulației înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. Tronsonul respectiv trebuia finalizat în urmă cu un an și jumătate. Dacă deputatul de Alba Ioan Dîrzu a anunţat că se va putea merge neîntrerupt pe autostradă spre Sibiu din 14 noiembrie, constructorii şi autorităţile din Sibiu spun că traficul se va deschide de luni, 10 noiembrie. Lucrările nu se vor termina după această dată, după alegeri în mai multe zone de pe traseul autostrăzii vor fi restricții de circulație.
Până săptămâna viitoare, muncitorii de la Impregilo SpA mai au de finisat calea de rulare pe aproximativ patru kilometri, inclusiv cu parapeţi şi elemente de siguranţă, Alte câteva sute de metri de autostradă sunt încă neasfaltate. Este vorba de zona de la kilometrul 60 al autostrăzii, dincolo de viaductul de la Aciliu, înspre Sebeș potrivit reporterilor de la ziarul Turnul Sfatului care au parcurs traseul noii autostrăzi.
În total, aproximativ 300 de metri de terasament din zona cu probleme mai erau de finalizat pe lotul trei al Autostrăzii Orăştie – Sibiu, ce include cei 22 de kilometri între Cunţa şi Sălişte.
Chiar dacă se respectă termenul din noiembrie de deschidere al autostrăzii – fie el 10 noiembrie, după cum precizează surse din cadrul constructorilor ori 14 noiembrie, după cum susţine deputatul de Alba, Ioan Dîrzu – lucrările vor continua până în vara anului viitor.
Este vorba despre defrișări și excavații în zona nodului de la Apoldu de Jos, rigole, stabilizare a solului, taluzări ale dealurilor din zona viaductului de la Aciliu şi spații de servicii în apropiere de Miercurea Băi.
Deschiderea autostrăzii pe lotul trei a fost amânată cu un an şi jumătate după ce au fost descoperite problemele de alunecări ale terenului pe şase kilometri în zona Aciliu. După negocieri între constructor şi CNADNR, s-a renunţat la ideea unui tunel şi s-a ales cea de excavare a dealurilor cu teren instabil.
Contractul cu cei de la Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic și, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.
sursa : turnulsfatului.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News