Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul nuntaşilor din Alba care au ajuns la spital cu toxiinfecţie a crescut la 61. Mirii şi naşa au avut nevoie de îngrijiri. Precizări de la DSP

Publicat

Cazurile de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au participat la nunta de joi seara la un local lângă Alba Iulia s-au înmulţit. Până duminică, în jurul amiezii, la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia erau înregistrate 49 de persoane care au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, 15 dintre acestea fiind internate, iar la Cugir sunt alte 12 cazuri. Se presupune că sursa îmbolnăvirilor au fost preparatele din peşte sau prăjiturile, însă deocamdată nu există o variantă oficială a cauzei toxiinfecţiilor, aceasta urmând să fie stabilită de DSP Alba.

UPDATE: Directorul DSP Alba, Horea Timiş, a declarat pentru Alba24, duminică după-amiază, la ora 18.00, că „la ora actuală, inspectorii DSP şi DSV monitorizează în continuare focarul. S-au prelevat probe de la toate alimentele în consum în acest caz, s-au făcut anchetele epidemiologice din focar. Toţi angajaţii localului au fost investigaţi, adică s-au prelevat analize, ce sunt procesate în laboratorul DSP şi DSV. În cursul zilei de mâine (luni – n.r.) vom comunica oficial cauza acestui focar”.

Managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă, a confirmat pentru Alba24.ro că au fost 46 de persoane cu simptome de toxiinfecţie alimentară consultate la secţia urgenţe, respectiv Boli Infecţioase din Alba Iulia, începând de vineri. Duminică-după amiaza mai erau internaţi 14 pacienţi, toţi în stare stabilă. Directorul spitalului a precizat că personalul unităţii a fost mobilizat în aşa fel încât situaţia să fie gestionată în bune condiţii, fiind aduşi angajaţi şi de la domiciliu.

De asemenea, la spitalul din Cugir, mai erau internate, duminică după-amiaza, trei persoane.

Reamintim că încă de vineri seara, mai multe persoane care au participat la o nuntă cu 146 de invitaţi, organizată la un restaurant de lângă Alba Iulia s-au prezentat la spitale din Alba Iulia, Cugir şi alte oraşe şi judeţe după ce au consumat preparate din meniul petrecerii. Dacă până sâmbătă după-amiaza erau aproximativ 20 persoane internate şi peste 30 consultate, duminică numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a ajuns la 49 la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, 15 fiind internaţi, iar la Cugir au fost 12 cazuri. Duminică dimineaţa, au fost înregistrate două internări la secţia din Alba Iulia, una fiind din cadrul personalului de la localul unde a avut loc nunta. Potrivit pacienților și medicilor de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Alba, localul la care a avut loc nunta este restaurantul Astoria: Niciun oficial DSP nu a confirmat care ar fi sursa toxiinfecției alimentare. Surse medicale au precizat că sunt luate în calcul două din alimente: peștele sau prăjiturile.

Printre cei care s-au prezentat la spitalul din Alba Iulia au fost şi mirii şi naşa cuplului – care, potrivit unor surse, ar fi cântăreaţa de muzică populară Mirela Petrean. Aceştia ar fi primit tratament în ambulatoriu.

Citeşte şi De la nuntă, la spital. Zeci de persoane, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la o petrecere dintr-un local de lângă Alba Iulia

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax