Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programa şcolară pentru clasa pregătitoare. Vezi ce vor învăţa cei mici în primul an de şcoală

Publicat

Curriculumul pentru Clasa Pregătitoare a fost făcut public în această săptămână, de către Ministerul Educaţiei. Acesta a fost prezentat în dezbatere publică ONG-urilor invitate la minister în acest scop. În clasa pregătitoare, copiii vor învăţa Comunicare în limba română, Educaţie pentru Societate, Religie, Matematică şi explorarea mediului, Muzică şi mişcare, Tehnologii de informare şi comunicare, Educaţie fizică şi sport, Consiliere şi orientare.

Ministerul Educaţiei a prezentat şi Progresia competenţelor în ciclul achiziţiilor fundamentale şi nota privind elaborarea planului-cadru pentru învăţământul primar pentru clasa pregătitoare şi clasele I şi a II-a.

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, este cel care a lansat clasa pregătitoare şi proiectul programei şcolare. „Acest curriculum marchează începutul unei modernizări curriculare fără precedent în România, sunt pe traseu multe documente curriculare de o calitate deosebită”, a declarat Daniel Funeriu pentru hotnews.ro. Totodată, acesta a invitat experţii să se pronunţe pe curriculum şi politicienii „să asigure stabilitatea legii educaţiei”.

În continuare, va urma formarea cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare.”Cel mai important este ca micuţii de 6 ani să înceapă şcoala în condiţii ideale pentru ei”, a mai spus Funeriu.

Vedeţi aici:

Programa scolara Comunicare-limba-romana

Programa scoala Educatie-pentru-societate

Programa scolara Educatie-fizica-sport

Programa scolara Matematica-explorarea-mediului

Programa scolara Muzica-miscare

Programa scolara Religie

Programa scolara consiliere-orientare

Programa scolara Tehnologii-informare-comunicare

Progresia-competentelor-ciclul-achizitiilor-fundamentale

Plan cadru achizitii fundamentale

Foto: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Ileana

    miercuri, 29.02.2012 at 15:56

    Articolul ar fi fost mai complet si mai relevant daca s-ar fi mentionat care sunt organizatiile neguvernamentale invitate la dezbaterea publica si care este expertiza acestora in analiza unor curricula pentru acest nivel de scolaritate.

  2. Pingback: Dezbatere publică “Suntem pregătiţi pentru clasa pregătitoare?” Vezi cum răspund liberalii din Alba | alba24

  3. Pingback: Luni încep înscriereile în clasa I şi pregătitoare. Vezi procedura de înregistrare a elevilor şi circumscripţiile şcolare | alba24

  4. Pingback: 194 de învățători din județul Alba au început cursurile de formare pentru clasa pregătitoare | alba24

  5. Pingback: Peste 190 de învățători din județul Alba au început cursurile de formare pentru clasa pregătitoare | alba24

  6. Mirela

    vineri, 15.12.2017 at 16:23

    Felicitari d-le Daniel Funeriu era absolut necesara infiintarea grupei pregatitoare.Numai ca ati omis faptul ca acestor copii de doar 6 ani le-a fost furata copilaria de calcule matematice si litere pe care trebuie sa stie sa le citeasca atunci cand incep aceasta grupa.Aveti cu ce sa va laudati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax