Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Schimbări la Bacalaureat și Evaluarea Națională, anunțate de Ministrul Educației.Noutăţile pentru 2018

Publicat

Ministerul Educației Naționale va aproba, în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, calendarele și metodologiile de organizare și desfășurare pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv examenul național de Bacalaureat 2018.

Principalele elemente de noutate în raport cu metodologiile aprobate anul trecut vizează calendarul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (programate în semestrul al II-lea), respectiv sistemul de evaluare a lucrărilor susținute la probele scrise (EN VIII și Bacalaureat).

„În centrele de evaluare se vor scana toate lucrările, se vor securiza cu ajutorul STS-ului şi se vor corecta de profesori sau în centrul de evaluare sau de pe laptop. Totul cu o securizare clară. Nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează, iar la final se vor intersecta bazele de date în aşa fel încât fiecare elev să-şi vadă nota. Reducem presiunea la care au fost supuşi foarte mulţi profesori dar şi a costurilor”, a declarat Liviu Pop.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax