Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie 2022 – Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară cu peste 700 de militari, tehnică de luptă și avioane pe cer

Publicat

Încep pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României la Alba Iulia. După două ani în care evenimentele cu ocazia Zilei de 1 Decembrie au fost sub semnul pandemiei de COVID-19, în 2022 la Alba Iulia se va reveni la vechile activități de dinainte de pandemie. 

În 2022, ziua de 1 decembrie cade într-o joi. La Alba Iulia printre cele mai așteptate momente ale zilei este Parada Militară, care are loc de la ora 12.00.

Potrivit surselor alba24.ro, în acest an vor defila pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, în jur de 700 de soldați din toate structurile MApN. De asemenea, vor fi acompaniați de peste 30 de piese de tehnică militară.

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia: Concert Irina Rimes, Surorile Oșoianu și Damian Drăgici. Masă populară, artificii și paradă

Cel mai probabil cerul va fi survolat de avioane, dar nu va fi vorba despre MIG-uri.

De asemenea, datorită faptului că nu mai există restricții cauzate de pandemia de COVID-19, în Cetatea Alba Carolina ar putea avea loc concerte cu ocazia Zilei Naționale a României.

Foarte probabil va exista și un eveniment gastronomic, similar cu cel din anii trecuți, ”unirea bucătarilor”, unde se va găti pentru cei prezenți la Alba Iulia.

Ca de obicei, seara va fi închisă cu un foc de artificii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    miercuri, 09.11.2022 at 21:46

    mai bine ar fi la alba Iulia ziua națională a curățeniei.
    sau ziua națională a amenajării de spații pentru parcări.
    sau ziua națională a desființării pensiilor speciale.
    și lista ar putea continua.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax