Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

18 pacienți intoxicați cu etnobotanice în acest an în Alba. DSP a lansat o campanie de mobilizare și sprijin împotriva drogurilor

Publicat

Drogurile rămân una dintre amenințările cele mai periculoase în rândul tinerilor. Din luna ianuarie până în prezent, în acest an, al Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba s-au prezentat 18 pacienți tineri cu simptome de intoxicație cu etnobotanice. Medicii avertizează că problema drogurilor nu este deloc de ignorat, mai ales că accesul acestor substanțe este din ce în ce mai ușor în comunitățile de minori. Cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, 26 iunie, Direcția de Sănătate Publică Alba a lansat o campanie de mobilizare și sprijin împotriva folosirii drogurilor. Campania se va derula pe o perioadă de 3 luni, până la sfârșitul lui septembrie.

Sub sloganul „Viața ta, comunitatea ta nu este loc pentru droguri”, medicii au editat 4.000 de pliante informative pentru adolescenți, părinți și profesori, cu mesaje antidrog și informații despre efectele nocive și modalitățile de depistare ale simptomelor acestora. În luna iulie, prin intermediul asistenților comunitari, pliantele vor fi distribuite în tot județul, atât în mediul urban cât și în cel rural (mult mai vulnerabil la amenințările drogurilor). În septembrie, campania va pătrunde în mediul școlar, cu activități de informare împotriva narcoticelor.

„Adolescenții au foarte multe informații, de aceea este foarte important cum abordezi tema cu ei. Dacă facem clasificarea drogurilor și a efectelor lor nu avem nicio șansă să fim ascultați. Vrem să inițiem activități interactive de genul Cum ați gândi un mesaj antidrog, Cum ați ajuta un prieten care a căzut în patima consumului?”, a explicat dr. Olimpia Candrea, inițiatoare a campaniei.

Profesorii sunt informați despre semnele de avertizare ale consumului de droguri, emoționale (oscilații emoționale, furii nemotivate, pierderea interesului pentru școală, dificultăți în comunicare, în învățare) sau fizice (ochi iritați, somnolență, vorbire nedeslușită, dificultăți de concentrare, de atenție, de memorare, neglijență igienică, tremurat). Părinții sunt sfătuiți să comunice cu copiii, să fie atenți la limbajul corpului acestora și la semnele care au putea indica pericole de acest gen (nervozitate, tremur, bătut din picioare, pocnit din degete). De asemenea, părinților li se recomandă să îi avertizeze pe copii despre riscurile la care îi supune consumul de droguri și să îi încurajeze să își petreacă timpul în stil creativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax