Connect with us
Publicitate

Actualitate

21-23 octombrie: Conferința de securitate informatică INFOSEC UAB, la Alba Iulia. Invitaţi, experţi din ţară şi străinătate

universitatea UAB

Publicat

universitate uab 2 În perioada 21 – 23 octombrie, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia organizează conferința de securitate informatică INFOSEC UAB, Ediția 2016. Sunt invitaţi experți în securitatea cibernetică din țară și din străinătate. Deschiderea evenimentului are loc vineri, în Amfiteatrul A9, de la ora 13.30.

Obiectivele conferinței sunt dezvoltarea culturii de securitate informatică, conștientizarea riscurilor și amenințărilor derivate din activitățile desfășurate în spațiul cibernetic precum și cunoașterea modului de prevenire și contracarare a acestora.

Conferința se adresează atât studenților cât și mediului de afaceri/instituțiilor publice. Se vor susține prezentări și workshop-uri pe teme de securitate informatică (atât offensive cât și defensive security). Se vor discuta aspecte legate de vectorii de atac și măsurile necesare pentru prevenirea, stoparea și/sau limitarea consecințelor unei agresiuni asupra infrastructurilor informatice.

Sunt așteptați speakeri de la Cert-ro, SecureWorks, Fortinet, DEV51, Bit Sentinel și alți experți în securitatea cibernetică din țară și din străinătate.

Participarea este gratuită.

“Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor moderne de informații și comunicații a avut un impact major asupra ansamblului social, marcând adevărate mutații în filozofia de funcționare a economicului, politicului și culturalului, dar și asupra vieții de zi cu zi a individului. Practic, în prezent, accesul facil la tehnologia informației și comunicațiilor reprezintă una dintre premisele bunei funcționări a societății moderne.

Spațiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism și anonimat, generând deopotrivă oportunități de dezvoltare a societății informaționale bazate pe cunoaștere, dar și riscuri la adresa funcționării acesteia (la nivel individual, statal și chiar cu manifestare transfrontalieră).

Alături de beneficiile incontestabile pe care informatizarea le induce la nivelul societății moderne, aceasta introduce și vulnerabilități, astfel că asigurarea securității spațiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor actorilor implicați, mai ales la nivel instituțional, unde se concentrează responsabilitatea elaborării și aplicării de politici coerente în domeniu.

România urmărește atât dezvoltarea unui mediu informațional dinamic bazat pe interoperabilitate și servicii specifice societății informaționale, cât și asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a intereselor de securitate națională, într-un cadru legal adecvat. Din această perspectivă se resimte necesitatea dezvoltării culturii de securitate cibernetică a utilizatorilor sistemelor informatice și de comunicații, adesea insuficient informați în legătură cu potențialele riscuri, dar și cu soluțiile de contracarare a acestora”, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate