Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

3 momente cheie în apariția aspiratorului (P)

Publicat

Este de la sine înțeles că majoritatea electrocasnicelor pe care le folosești astăzi nu au fost tot timpul în stadiul pe care îl cunoști acum. Din contră, majoritatea acestor aparate au parcurs același drum pe care îl parcurge și o carte din stadiul de manuscris, până ajunge în mâinile cititorilor.

Cu alte cuvinte, la început a fost ideea, urmată de un patent și de îmbunătățiri constante, care s-au făcut nu doar datorită descoperirilor cercetătorilor sau inventatorilor, cât, mai ales, datorită evoluției tuturor domeniilor.

Și, pentru că aspiratorul este unul dintre acele electrocasnice care nu lipsește din locuința ta, uite 3 momente cheie în apariția sa:

1. Aspiratorul manual.

Apare undeva pe la sfârșitul secolului al XIX-lea ca o alternativă pentru curățarea covoarelor. Majoritatea sistemelor folosite până atunci nu permiteau captarea prafului, ci doar răspândirea acestuia în alte părți. Însă nici măcar acest aparat nu producea acea curățenie dorită de fiecare locuitor în casa sa. Unde mai pui că trebuia acționat manual? Deci beneficiile pe care le aducea erau încă la un nivel minim.

A fost nevoie de câteva zeci de ani pentru a se produce un model portabil și mai eficient, însă nici acesta nu a câștigat interesul gospodăriilor din acea perioadă. De ce? Poate din cauza reticenței în fața noutății sau poate pentru că noua invenție cântărea aproximativ 40 de kilograme.

2. Aspiratorul obișnuit.

Câțiva ani mai târziu, în 1907, James Spangler, a creat ceea ce avea să fie modelul de lucru pentru primul aspirator electric portabil. Invenția a obținut patentul un an mai târziu și a fost cumpărată de un afacerist care a început să dezvolte conceptul lui Spangler.

Chiar dacă a reușit să creeze un produs mult mai apropiat de ceea ce cunoaștem astăzi drept aspirator, vânzările sale nu creșteau. Tocmai de aceea, a fost nevoie de un boost din partea companiei, aceasta oferind celebra perioadă de „free trial” a produsului timp de zece zile.

Așadar, este de la sine înțeles deja faptul că vânzările au crescut considerabil, iar produsul a început să devină din ce în ce mai popular în Statele Unite ale Americii și curând și peste hotarele sale.

Numai că acest „curând” a venit abia după finalul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru că în perioada premergătoare, deși un dispozitiv precum cel inventat de Spangler își găsea cu ușurință folosința în fiecare locuință, energia electrică și costul ridicat al produsului au determinat o stagnare a vânzărilor sale.

Așadar, după anii ‘50, lucrurile încep să se schimbe considerabil și acest electrocasnic care curăță podele (și nu numai) își face intrarea într-un număr din ce în ce mai mare de locuințe.

3. Aspiratorul robot.

Dacă ai impresia că aceste electrocasnice moderne au apărut doar de câțiva ani, trebuie să știi că primele „încercări” ale unui astfel de dispozitiv care să curețe podele de unul singur au apărut încă de la finalul anilor ‘90.

Ca în cazul oricărei inovații aflate la început, și acest dispozitiv a trebuit să fie îmbunătățit pentru a se ajunge astăzi la robotul cunoscut și întâlnit deja într-un număr foarte mare de locuințe, care curăță de unul singur covoarele și podelele, indiferent dacă acestea sunt din gresie, lemn sau parchet.

Mai mult, acest dispozitiv reușește să pătrundă în acele spații care necesitau multă muncă pentru a putea fi curățate așa cum trebuie. Spre exemplu, sub dulapuri sau sub pat, ba chiar și în colțurile mai înguste.

Și, pe lângă faptul că absoarbe praful și murdăria, acest dispozitiv poate veni și cu funcții suplimentare, precum și cea de spălare a podelei, poate fi programat de pe telefon, prin intermediul unei aplicații chiar și atunci când tu nu ești acasă.

Iar dacă vrei să știi ce fel de „inteligență” face curat la tine în casă, atunci trebuie să știi că majoritatea roboților de acest tip dețin o funcție care le arată atunci când sunt pe punctul de a rămâne fără baterie. În acest punct, robotul se va încărca de unul singur și apoi va continua curățenia chiar de unde s-a oprit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax