Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

9 septembrie: Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Cui să-i trimiți mesaje cu prilejul acestei sărbători

Publicat

Sfinții Ioachim și Ana sunt părinții Fecioarei Maria în tradiția creștină și sunt cinstiți ca sfinți în Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică și în alte ramuri ale creștinismului. Este un prilej pentru a spune ”La mulți ani!”, de onomastică, persoanelor care au acest nume, prin mesaje, urări, și felicitări de Sfânta Ana 2023.

Ei sunt adesea cunoscuți sub numele de „Sfântul Ioachim” și „Sfânta Ana,” și sunt considerați bunicii lui Iisus Hristos.

SFÂNTA ANA: Nume care se sărbătoresc în 9 septembrie. Cui îi poți trimite mesaje de ”La mulți ani” de onomoastica

Potrivit tradiției creștine, Sfântul Ioachim și Sfânta Ana au fost părinții Fecioarei Maria, mama lui Iisus. În tradiția creștină, aceasta este cunoscută ca „Nașterea Maicii Domnului” și se sărbătorește pe 8 septembrie.

Conform legendei, Sfânta Ana a fost stearpă și nu putea avea copii, dar ea și soțul ei, Sfântul Ioachim, au fost binecuvântați cu nașterea Fecioarei Maria printr-un act de har divin.

Acest eveniment a fost considerat pregătirea pentru venirea pe lume a Mântuitorului Iisus Hristos.

De-a lungul istoriei, Sfinții Ioachim și Ana au fost venerați ca exemple de credință și sfințenie, iar multe biserici și mănăstiri le poartă numele.

Ei au jucat un rol important în tradiția creștină, în special în legătură cu viața Fecioarei Maria și cu genealogia lui Iisus Hristos.

Este important să subliniem că poveștile despre Sfinții Ioachim și Ana nu sunt detaliate în scrierile canonice ale Bibliei, ci sunt mai degrabă parte a tradiției și a legendei creștine.

Cu toate acestea, ei sunt figuri semnificative în iconografia și cultura creștină și sunt cinstiți în multe comunități creștine din întreaga lume.

Semnificația numelor Ioachim și Ana

Numele Ioachim este de origine evreiască (Jehojakim), cu semnificația „Iahve [Dumnezeu] a îndreptat“ sau „Iahve a ridicat“. În zilele noastre, Ioachim este mai rar întalnit ca nume de botez, fiind mai des întrebuinţat de monahi.

Numele Ana este tot cu origine evreiască (Hannah), se înrudeşte cu masculinul Anania (Hananyah)  şi are semnificaţia „Iahve a avut milă“ sau „Iahve s-a îndurat“.

Nume sărbătorite de Sfânta Ana

Ana este unul dintre numele cele mai larg răspândite, atât la noi, cât și în întreaga lume creștină.

După cum Ioachim n-are corespondent feminin, nici Ana n-are corespondent masculin.

De la el s-au format și nume derivate, ca Aneta și Anca (Ancuța) sau compuse, ca Mariana, Ana-Maria, Anabela.

Diminutivele sunt destul de numeroase: Anișoara, Anica, Anita, Anuța, dar și Ani sau Anita.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax