Connect with us
Publicitate

Actualitate

Admitere INM şi MAGISTRATURĂ 2017: Doar 14 din peste 50 de candidaţi înscrişi din Alba au rămas în concurs. Duminică, proba de raţionament logic

Publicat

avocatPână în luna octombrie, Institutul Naţional de Magistratură organizează sesiunile de admitere la magistratură şi INM. S-au înscris la examne şi 54 de candidaţi din Alba, iar duminică este proba de raţionament logic, a doua după cea eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice. Au mai rămas în concurs doar 14 candidaţi din Alba, pentru proba din 17 septembrie.

Examenul se desfăşoară la Universitatea Româno-Americană din București. Începe la ora 9.00, accesul în săli fiind permis între în intervalul orar 7.30 și 8.30.

La admiterea în magistratură, pe raza de competenţă a instanţelor din Alba sunt disponibile doar două posturi, unul de judecător la Judecătoria Deva (aria de competenţă Curtea de Apel Alba Iulia) şi un post la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. Cu posibilitatea suplimentării, mai sunt şi două posturi de judecător, la judecătoriile din Mediaş, respectiv Deva, şi un post la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud.

În total, sunt disponibile 70 de posturi de judecător și 35 de procuror.

S-au înscris în concurs 14 candidaţi din Alba, însă doar doi au trecut de prima selecţie şi vor participa la proba de duminică. Aceştia sunt: Gheorghe-Cosmin Băieş şi Ioana Nicoleta Gheberta, înscrişi pentru posturi de judecători.

Vezi lista cu candidaţii înscrişi iniţial în concurs: Tabel final cu rezultat verif.cond. inscriere la concurs (31.08.17)

AICI, lista celor care vor da proba de verificare a raţionamentului logic.

La admiterea în Institutul Național de Magistratură (INM) sunt scoase la concurs 200 de posturi (130 pentru judecători și 70 pentru procurori), dar și două posturi de personal de specialitate juridică în cadrul CSM.

La acest concurs au fost înscrişi 40 de candidaţi din Alba, cinci dintre ei pentru posturi de procuror. După prima probă eliminatorie, au mai rămas doar 12. Aceştia sunt: Adelina Florina Avram, Andrei Baran, Verginica Maria Birău, Laura Monica Câmpean, Paula Ciorea, Diana Frînc, Alexandru David Neag, Ioana Cristina Olariu, Roxana Monica Postolachi, Ovidiu Scurca, Sergiu Andrei Toth, Dorina Elena Vîrdea – toţi pentru posturi de judecător.

Vezi lista cu candidaţii înscrişi iniţial în concurs (INM): Tabel final INM cu rezultat verif.cond. inscriere la concurs (31.08.17)(1)

AICI, lista de repartizare pentru proba de duminică.

Prima probă scrisă a avut loc pe 3 septembrie, iar rezultatele au fost publicate de INM și pot fi consultate aici, pentru admiterea la INM, și aici, pentru admiterea în magistratură.

Următoarea probă de concurs este cea de raționament logic, ce va avea loc duminică, 17 septembrie, dată comună şi pentru admiterea în magistratură, şi pentru INM.

Potrivit calendarului de examen, în perioada 11-24 octombrie sunt interviurile pentru candidaţii la INM, respectiv 2-10 octombrie, pentru admiterea în magistratură.

Pentru examenul la INM nu e necesară experiența, dar pentru admiterea la magistratură această condiţie este necesară. Cei admiși în INM devin auditori de justiție și trebuie să urmeze cursurile Institutului, iar după doi ani trebuie să treacă de examenul de absolvire pentru a putea ajunge stagiari, potrivit avocatnet.ro.

La prima probă scrisă, de tip grilă, candidaţii au primit 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din cele patru materii de examen. Pentru a trece de această probă, candidaţii au fost nevoiţi să obţină minimum 70 de puncte.

Proba de raţionament logic are tot 100 de întrebări (probă scrisă) la care se punctează răspunsurile și 20 de întrebări care nu se punctează. Candidații pot fi admiși la această probă dacă răspund corect la cel puțin 30 de întrebări din cele 100 care se punctează (pentru ambele examene).

Nota obținută la cele două probe scrise, ce reprezintă prima etapă este suma notelor obținute la cele două probe în raport cu următoarea pondere: 70% – nota de la prima probă și 30% – nota la cea de-a doua. Sunt declarați admiși în a doua etapă (interviul) numai cei care au trecut ambele probe, în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.

Nota minimă de promovare a interviului este 7.

Nota finală la concurs este suma notelor obținute în cele două etape: 75% – nota la prima etapă și 25% – interviul.

surse: inm-lex.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate