Eveniment
Adrian Bara: La mulți ani tuturor cadrelor medicale, de Ziua Mondială a Sănătății! Sănătatea e cea mai de preț bogăție a omului

În fiecare an, pe 7 aprilie, sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății. Această zi ne oferă posibilitatea să reflectăm asupra importanței sănătății noastre și a celor dragi, dar și asupra modurilor în care putem acționa pentru a ne proteja sănătatea. Săptămâna trecută, în Parlamentul României, am susținut o declarație politică pentru a marca importanța acestei zile, dar și pentru a sublinia că avem datoria și responsabilitatea să punem sănătatea oamenilor pe primul loc.
Îmbunătățirea calității serviciilor medicale, creșterea accesului la servicii medicale în zonele greu accesibile, îmbunătățirea legislației în domeniul sănătății și realizarea de investiții constante în infrastructura spitalicească trebuie să fie în centrul priorităților noastre. De asemenea, România trebuie să pună mai mult accent pe prevenție și screening, pe educație sanitară și în școli, astfel încât copiii noștri să-și protejeze sănătatea printr-un stil de viață sănătos, axat pe vizite regulate la medic, sport, odihnă și alimentație sănătoasă. Nu avem un sistem de sănătate perfect, ci unul pe care trebuie să îl îmbunătățim constant. Chiar dacă sistemul de sănătate are multe lacune, ne mândrim cu cei mai buni medici, apreciați și în afara granițelor pentru devotamentul și profesionalismul lor.
Sănătatea mamei și a bebelușilor reprezintă o prioritate!
În fiecare an, Ziua Mondială a Sănătății, instituită de Organizația Mondială a Sănătății, atrage atenția asupra unui subiect specific de sănătate, care preocupă oamenii din întreaga lume. În acest an, tema se concentrează pe îmbunătățirea sănătății și supraviețuirii mamei și nou-născuților și pornește de la premisa că, sănătatea acestora, reprezintă fundamentul familiilor și comunităților sănătoase, contribuind la asigurarea unui viitor plin de speranță pentru noi toți.
Datele statistice ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că, la nivel mondial, în fiecare an, 300.000 de femei își pierd viața din cauza sarcinii sau a nașterii. Peste două milioane de copii mor în prima lună de viață, iar aproximativ 2 milioane sunt născuți morți. Este vorba de aproximativ 1 deces care poate fi prevenit la fiecare 7 secunde. Dincolo de aceste statistici stau milioane de lacrimi și inimi frânte. Majoritatea cazurilor sunt înregistrate în țările sărace și care se confruntă cu conflicte și alte crize.
Ziua Mondială a Sănătății va da startul unei campanii de un an privind sănătatea mamei și a nou-născuților. Campania, intitulată ”Începuturi sănătoase, viitor plin de speranță”, va îndemna guvernele și comunitatea din domeniul sănătății să intensifice eforturile pentru a pune capăt deceselor materne care pot fi prevenite și să acorde prioritate sănătății și bunăstării pe termen lung a femeilor.
La mulți ani, tuturor cadrelor medicale!
De Ziua Mondială a Sănătății, transmit cele mai bune gânduri tuturor cadrelor medicale. Ați reușit, cu empatie și profesionalism, să sprijiniți România să depășească cele mai grele momente. Chiar dacă pare îndepărtată, nu am uitat perioada pandemiei în care ați fost asemenea unor soldați de război din linia întâi. La mulți ani și multă sănătate tuturor!
Adrian Bara,
Deputat PSD de Alba
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Badea Gheorghe
luni, 07.04.2025 at 11:24
De ziua mondială s sănătății tragem un serios semnal de alarmă: MUNICIPIUL SEBEȘ(MUNICIPIUL MERCEDES) ESTE UNICUL MUNICIPIU DIN JUDEȚUL ALBA, CARE NU ARE UN SPITAL MUNICIPAL CU POLICLINICĂ NOU, cum au celelalte municipii, construite în perioada 1980-1990. Corpun principal care găzduiește Chirurgia și internele a fost construit în urmă cu 130 de ani. Neurologia și Pneumologia sunt într-o clădire ăn Zona Pieții. Fisioterapia este în containere , undeva spre Daia. Psihiatria este la Buha-Petrești, etc. Iar Policlinica Municipală este impovizată în fostele magazii, vestiare, garaje, la parterul clădirii administrative. O harababură de nedescris. O bătaie de joc la adresa sebeșenilor.