Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Afacere de succes: Compania „Transavia” a împlinit 20 de ani de activitate


Publicat

Compania „Transavia”, cel mai important producător de carne de pasăre din România a împlinit 20 de ani de existenţă. Conducerea societăţii comerciale care a reuşit în 2010 să cumuleze o cifră de afaceri de nu mai puţin de 432,15 milioane de lei se mândreşte astăzi cu 17 ferme de pui de carne, două ferme de reproducţie, două staţii de incubaţie, una dintre cele mai moderne fabrici europene de procesare a cărnii şi un produs din carne de pui care se regăseşte pe masa fiecărui român: Fragedo.

Eticheta „Transavia” nu se va pune vreodată pe produse de proastă calitate

Lider incontestabil pe piaţa avicolă din România, „Transavia” produce anual peste 50.000 de tone de carne de pasăre în fermele proprii, realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, iar, potrivit inginerului Ioan Popa, preocuparea companiei va rămâne în continuare pentru producţia internă şi menţinerea calităţii produselor la cel mai înalt nivel. „Ne luptăm ca lumea să mănânce mai mult pui, deoarece este o carne sănătoasă şi pot să garantez că nu o să producem niciodată produse de proastă calitate. Eticheta Transavia nu se va pune vreodată pe produse care nu sunt de calitate”, a explicat Ioan Popa, patronul „Transavia”.

Ioan Popa a declarat că intenţionează să mai deschidă încă o fabrică de pui şi că, din fericire, criza economică nu a afectat activitatea companiei: „Noi nu am restructurat nici un om, iar cei care au fost daţi afară au fost daţi din cu totul alte motive sau au plecat de bunăvoie. Din contră, pot spune că în ultimul an am făcut chiar angajări. Angajaţii mei pot să confirme, 2009 a fost singurul an în care nu am mărit salariile, în rest, anual, acestea au crescut”.

În prezent, compania „Transavia” are 1.364 de angajaţi în 6 judeţe ale ţării şi un profit brut de 31,3 milioane de lei. „Am avut 20 de ani în care în fiecare an am avut profit şi am realizat ceva. Am încercat să multiplicăm, şi sub raport financiar, şi sub raport material tot ceea ce am făcut, am crescut de la an la an, a crescut numărul de angajaţi în fiecare an, au crescut salariile şi a crescut cantitatea de carne pe care am produs-o. Absolut tot lanţul de produse pe care îl avem este organizat în circuit închis şi nu apelăm decât sporadic la serviciile terţilor, iar asta atunci când eventual este vorba de anumite transporturi speciale”, ne-a declarat Ioan Popa.

Criza curăţă economia de lucrurile nepotrivite

Patronul „Transavia” recunoaşte că recesiunea economică i-a învăţat să fie mai economi, dar susţine că şi aceste perioade de criză sunt sănătoase pentru economie, deoarece „o curăţă de lucrurile nepotrivite”. În opinia omului de afaceri, criza i-a exclus de acei agenţi economici care nu funcţionează legal, a debarasat firmele de oameni care nu sunt împăcaţi cu munca, de „derbedei” şi deci a făcut şi lucruri bune.

Investiţii propuse pentru 2011 vor depăşi 10 milioane de euro

Ioan Popa susţine că, deşi investiţiile pentru anul acesta erau prevăzute la 10 milioane de euro, această sumă va fi cel mai probabil depăşită cu  2-3 milioane de euro: „Sperăm să nu fie cu mai mult, deoarece ne va fi mult mai greu, dar astea le vom face. Referitor la cifra de afaceri, ea va fi mai mare decât anul trecut (423,15 milioane de lei) dar nu o să vă dau cifre exacte. În fiecare an, cifra de afaceri a crescut, nu a scăzut, iar în aceşti ani de criză noi nu am avut probleme să scădem”.

Produsele „Transavia” sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75%, în marile lanţuri de retail, prin brandul Fragedo. În marile magazine, peste 85% îl reprezintă carnea proaspătă de pui. Compania exportă produsele în ţări precum Europa, Anglia, Olanda, Germania, Franţa şi are în proiect să ajungă şi în Arabia Saudită. Datele statistice arată că în România se consumă aproximativ 21 de kilograme de carne de pui pe cap de locuitor, în timp ce în Arabia Saudită fiecare persoană consumă anual nu mai puţin de 72 de kilograme de carne de pui. Potrivit omului de afaceri, din nefericire, în prezent, în ţara noastră, oamenii vor să mănânce sănătos, dar nu să şi plătească.

Alte investiţii ale companiei „Transavia”

În prezent, compania deţine nu mai puţin de 4.000 de hectare de pământ pe care cultivă cereale pentru consumul propriu. În viitor se doreşte să se mai achiziţioneze până la 10.000 hectare de teren, iar asta până cel târziu anul viitor. Producţia de pe cele 4.000 de hectare asigură aproximativ 35 la sută din necesarul de cereale al companiei. Fermele „consumă“ 10.000 de tone de furaje pe lună, din care 65 la sută sunt cereale.

Pe lângă domeniul avicol, „Transavia” se doreşte a fi un business care care dă înapoi comunităţii  o parte din ceea ce câştigă. Un astfel de proiect este şi biserica ce urmează să fie ridicată în Miceşti şi care este realizată integral prin fondurile fundaţiei patronate de companie. Construcţia, cu o arhitectură deosebită, reprezintă viziunea ahitectului braşovean Dorin Ştefan, cel care a proiectat Turnul Taipei 101, cel mai înalt turn din Asia.

„Transavia” este membru fondator al fundaţiei „Handbal Club Transilvania”  şi sponsor al echipei de handbal masculin „U Transilvania”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Conducătorii Răscoalei Țărănești de la 1784, Horea, Cloșca și Crișan, comemorați la Alba Iulia. Programul activităților

Publicat

Duminică, 28 februarie la Alba Iulia, vor fi organizate activități de comemorare cu ocazia împlinirii a 236 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan.

Începând cu ora 12.00, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan din municipiu vor fi organizate activități de cinstire și comerare a conducătorilor Răscoalei Țărănești de la 1784, din Transilvania. Iar la ora 12.30 activitățile se vor muta pe Dealul Furcilor.

Sunt așteptați să ia parte la activități reprezentanți ai administrației locale și județene, reprezentanți ai arhiepiscopiei ortodoxe, unitățile militare din garnizoana Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și reprezentanți ai partidelor politice.

Programul activităţilor:

11.50 – 12.00 Obelisc – Primirea invitaților

12.00 – 12.05 Intonarea Imnului Național al României

12.05 – 12.10 Alocuțiune privind semnificația evenimentului

12.10 – 12.20 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori

12.20 – 12.30 Dealul Furcilor – Primirea invitaților

12.30 – 12.35 Intonarea Imnului Național

12.35 – 12.45 Ceremonial religios

12.45 – 12.50 Alocuțiune privind semnificația evenimentului

12.50 – 13.00 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bilete gratuite la transport interurban pentru persoanele cu handicap din Alba. Precizări DGASPC

Publicat

protectia copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Alba anunță persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, precum și însoțitorii sau asistenții personali ai acestora că au fost soluționate cererile primite și înregistrate de la începutul anului 2021 privind emiterea biletelor gratuite de călătorie pentru transportul interurban.

Potrivit sursei citate, biletele de călătorie au fost deja transmise prin intermediul serviciilor poștale solicitanților.

Lista operatorilor de transport la care pot fi utilizate biletele de călătorie gratuită se va afișa la sediul DGASPC Alba și se va publica pe site-ul instituției: www.protectiasocialaalba.ro. Această listă se va actualiza pe măsura semnării convențiilor de către operatorii de transport interurban, potrivit sursei citate.

Din ianuarie 2021, ca urmare a modificărilor legislative, persoanele cu handicap grav beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet de tren interregio IR cu regim de rezervare la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele de transport fluvial, pentru 24 de călătorii pe an calendaristic.

Beneficiază de 24 de călătorii pe an calendaristic şi următoarele persoane:

  • însoţitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezenţa acestora;
  • asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav.

Persoanele cu handicap accentuat beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio IR cu regim de rezervare la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru 12 călătorii pe an calendaristic.

Beneficiază de 12 călătorii pe an calendaristic şi însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezenţa acestora.

Eliberarea biletelor de călătorie gratuită se realizează în baza cererii depuse în acest sens. Cererea poate fi formulată de către  persoana cu handicap sau reprezentantul legal al acesteia, de către persoana cu împuternicire notarială dată de către persoana cu handicap/reprezentantul legal al acesteia/organizația neguvernamentală sau de către asistentul personal. Cererea va fi însoțită de copie a actului de identitate a solicitantului.

Cererea se transmite către DGASPC Alba prin mijloace electronice sau servicii de curierat/poștale ori se depune la sediul instituției.

În urma verificării documentelor, cererile vor fi soluționate prin emiterea biletelor de călătorie gratuită interurbană, care vor fi transmise solicitanților prin servicii poștale.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 1.118/2020, în vigoare de la 1 ianuarie 2021, persoanele cu handicap grav sau accentuat pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuității la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, însoțitorului sau furnizorului de servicii sociale.

De acest drept beneficiază și părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecție specială, stabilită în condițiile legii.

Cererea de opțiune exprimată în acest sens poate fi depusă prin orice mijloace: electronice, servicii de curierat/poștale sau la sediul instituției.

Dacă a fost exprimată opțiunea pentru decontarea carburantului, nu se mai acordă bilete de transport interurban.

Dacă a fost exprimată opțiunea pentru acordarea gratuității la transportul interurban în baza biletelor de transport, persoana cu handicap nu poate solicita decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul.

Pentru orice informație sau sesizare, în vederea evitării deplasărilor inutile, se poate ține legătura cu serviciile cu atribuții în domeniu din cadrul DGASPC Alba prin intermediul adreselor de e-mail: dgaspc@protectiasocialaalba.ro; contaprestatiisociale@protectiasocialaalba.ro; sau telefonic la nr. 0258 – 833 230.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOCARUL de COVID din Liceul Militar din Alba Iulia: Cursurile trec în format ONLINE pentru două săptămâni

Publicat

Începând cu data de 1 martie, în urma analizei epidemiologice şi la recomandarea Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, Consiliul de conducere al Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia a hotărât desfăşurarea în format online a cursurilor, atât cu elevii aflați în spațiile de cazare din incinta instituţiei, cât şi cu cei confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 aflaţi la domiciliu, au transmis reprezentații instituției de învățământ. 

Procesul educațional se va desfășura în format online timp de două săptămâni, prin intermediul platformelor educaționale, iar cadrele didactice vor susține cursurile online din cadrul colegiului, cu ajutorul dispozitivelor inteligente.

Fiecare profesor va preda dintr-o sală de clasă dedicată, astfel încât să se evite deplasările și schimbul de echipamente electronice. Întregul efectiv de elevi militari dispune din acest an școlar de tablete performante, puse la dispoziție de Statul Major al Forțelor Aeriene.

În acelaşi context, în funcție de evoluția situației epidemiologice din perioada următoare, există posibilitatea să fie stabilite și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Reamintim că alba24.ro a scris în urmă cu trei zile, reporterii Alba24.ro au cerut detalii despre cum este gestionat focarul din interiroul unității de învățământ.

Reprezentații Colegiului au oferit un răspuns în exclusivitate la o serie de întrebări.

Precizările Ministerului Apărării vin în contextul în care pe adresa redacției alba24.ro a sosit o sesizare cu privire la faptul că numărul elevilor și al profesorilor infectați în instituție este foarte mare, (infirmeria este plină) că ar fi o lipsă a medicamentelor.

După aproape trei săptămâni de la începerea semenstrului al doilea, în interiorul Colegiului, 77 de elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fiind declarat focar și de altfel cel mai mare focar activ de pe teritoriul Municipiului Alba Iulia.

Aceștia sunt din mai multe județe din țară și potrivit reprezentaților, părinții s-au deplasat până la unitatea de învățământ și i-au preluat pe elevi.

De asemenea, un număr de 164 de elevi contacți direcți se află izolați în spațiile special amenajate pentru carantină, conform precizărilor Direcției Medicale a MApN.

CITEȘTE AICI cum a fost gestionat focarul de Covid: EXCLUSIV: Cum este gestionat cel mai mare focar de COVID-19, din Alba Iulia. Ce se întâmplă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”

știre în curs de actualizare.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Cîmpeanu: Plata cu ora, ar fi soluția pentru profesori, dacă se va interzice cumulul pensiei cu salariul

Publicat

Profesorii din învățământul universitar și preuniversitar ar putea fi plătiți cu ora, în cazul în care nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul. Aceasta este soluția văzută de ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat astăzi că profesorii ar trebui să poată lucra și după vârsta la care trebuie să se pensioneze, pentru că altfel în sistem va fi mai mult personal necalificat.

În cazul în care nu va mai fi posibil ca pensia să fie cumulată cu salariul, o soluție ar fi plata cu ora, a spus ministrul.

„Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noștri care au calitatea de pensionari. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în sistemul de învățământ, o resursă umană și așa deficitară din perspectiva calificării și a competenței, ar deveni încă și mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat în învățământ și sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru. Subliniez, e vorba de plată cu ora și în universitar, și în preuniversitar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie și salariu.

Aceasta a precizat că a fost pregătit un proiect de lege prin care oamenii vor putea să opteze între pensie sau salariul la stat.

Dacă aleg salariul, a mai spus Raluca Turcan, aceștia vor putea să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, și să fie în continuare salariați.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate