Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Albaiulienii vor putea plăti unele taxe online, cu cardul. Care sunt planurile Primăriei

Publicat


sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia pregătește o platformă în care locuitorii orașului să poată plăti online cu cardul o serie de taxe și impozite. Este vorba despre plata unor servicii precum eliberarea unor autorizații, prelungirea abonamentelor la locuri de parcare, certificare fiscală sau documente de urbanism.

În acest sens, a fost deschisă procedura de achiziție a serviciilor de procesare plăți electronice, valoarea estimată a contractului fiind de 31.606 lei fără TVA, iar valoarea maximă de 42.141 lei fără TVA (inclusiv posibile suplimentări până la 30 aprilie 2021). Contractul cu procesatorul va fi valabil până la 31 decembrie 2020, cu posibilitate de prelungire 4 luni. Ofertele pot fi depuse la primărie până în 22 ianuarie.

Noua platformă este inclusă în proiectul ”Alba Iulia – administrație publică digitală”, ce presupune optimizarea proceselor orientate către beneficiari, o platformă integrată ce este în curs de implementare, cu următorul pachet de servicii electronice:

– eliberare autorizații privind desfășurarea activității de alimentație publică

– eliberare acorduri de funcționare pentru agenți de economici

– eliberare autorizații de acces în zone cu restricții de tonaj

– prelungire abonamente parcări de reședință

– certificate de urbanism

– certificate de atestare fiscală pentru persoane juridice.

Pentru fiecare din aceste servicii, în Portalul de Servicii, pe fluxul specific, este un pas de plată electronică a taxei aferente.

Platorma include funcționalitățile necesare pentru realizarea de plăți electronice prin interfațarea cu serviciile furnizate de un procesator de plăți electronice/carduri.

Primăria va selecta procesatorul și va coordona configurarea infrastructurii tehnice necesare accesării serviciilor puse la dispoziție de acesta.

Utilizatorul va putea plăti taxele/impozitele prin intermediul unui procesator de plăți acreditat Visa/Mastercard, în care își înrolează datele cardului, apoi se procesează plata și primește confirmarea efectuării tranzacției.

Sistemul va trebui să accepte la plată carduri Visa și Mastercard emise în țară și străinătate și să dispună de măsuri antifraudă, de securitate și confidențialitate a datelor.

Decontările financiare pentru sumele încasate în contul autorității, deschis la Trezorerie se va face rapid, în cel mult o zi de la data autorizării tranzacțiilor. Comisionul perceput de bancă trebuie să fie unic – va cuprinde costul tranzacției de la utilizator în contul colector și virarea zilnică din acesta în contul de Trezorerie al primăriei. Comisionul se va aplica doar tranzacțiilor autorizate.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Contracte de peste 40 milioane euro, semnate la Alba Iulia, pentru investiții în oraș

Publicat

adr

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, semnează la Alba Iulia contracte de investiții în valoare de 43 milioane euro, ce reprezintă investiții pentru oraș. Este vorba despre fonduri europene Regio. Ministrul a vizitat municipiul Alba Iulia, pentru a vedea la fața locului impactul fondurilor europene atrase pentru dezvoltare locală. Cele șase contracte reprezintă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

NU E CORONAVIRUS: Bebelușul și cei doi adulți din Italia internați la secția de infecțioase din Alba Iulia, SCOȘI din CARANTINĂ

Publicat

Bebelușul de 7 luni și cei doi adulți din Italia, internați luni, 24 februarie, în carantină la Spitalul de Boli infecțioase din Alba Iulia nu au coronavirus. Marți, 25 februarie, DSP Alba a făcut publice rezultatele analizelor care au fost efectuate la Timișoara la Institutul Victor Babeș. Rezultatele au fost NEGATIVE. Pacienții prezintă simptomele unei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Și-a bătut fosta soție. Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat fosta soție. Femeia a sunat la Poliție, de Dragobete. Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că duminică, în jurul orei 16.30, ar fi fost agresată de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mașini cu defecțiuni tehnice, găsite în trafic, la Zlatna. Acțiune a Poliției și RAR

Publicat

Poliţiştii din Zlatna, împreună cu  RAR au organizat, luni, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 9 autoturisme care prezentau defecțiuni. Potrivit IPJ Alba, luni, poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Zlatna, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate