Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. Nicolae Simina, primarul orașului Abrud şi candidat PSD: Am capacitatea de a continua proiectele începute și de a promova altele noi

Publicat

Nicolae Simina PSD Abrud Ne apropiem de finalul campaniei electorale. Împreună cu echipa PSD ne-am întâlnit cu oamenii, au discutat, am aflat ce își doresc. Am făcut bilanțul activității împreună cu cetățenii. Unele lucruri s-au realizat, sunt situații ce nu s-au soluționat până acum, dar vă asigur să acestea își vor găsi rezolvarea.

Orașul este în plin șantier. Mă bucur că în câteva luni străzile din zona orașului vechi vor fi asfaltate. Sigur, unii opozanți au lansat acuzații, oare trebuia să oprim șantierul două luni, mai ales că suntem în întârziere cu execuția lucrărilor?! Vă asigur că nu vă voi dezamăgi.

Experiența celor 4 ani de mandat mă ajută să fiu mult mai eficient. Prioritățile vor fi stabilite împreună cu dumneavoastră. Poate, până acum nu am fost suficient de inspirați în implicarea dumneavoastră în viața administrației locale. Mă refer la cele două proiecte: Actualizare strategie de dezvoltare socio-economică a orașului Abrud, pentru perioada 2016-2020 și Actualizare Plan Urbanistic General (PUG valabil până în iulie 2017, nu expirat, cum susțin unii). Se pare ca anunțul din ziar, afișarea la primărie și site-ul primăriei nu sunt suficiente!

Prioritare pentru mine și echipa mea sunt mai multe obiective dintre care amintesc: continuarea demersurilor pentru crearea de noi locuri de muncă, prin sprijinirea investitorilor. Așa cum am mai spus, cele 250 de locuri de muncă, create în perioada 2012-2016, nu sunt suficiente. Nu mai putem să privim cum tinerii pleacă să-şi facă un rost dincolo de graniţele ţării.

Nu am alungat  investitorii, dimpotrivă, m-am luptat să-i atrag, să dezvolte în continuare investițiile începute; finalizarea celor două proiecte de reabilitare şi asfaltare a străzilor din oraş, începute în 2013, începerea asfaltării străzii Soharu, proiect depus la MDRAP pentru finanțare, pietruirea străzilor vicinale – Badea, Cristea, Mecea, Selişte, Şerbina; proiectare și realizare lucrări de modernizare pe străzile Cetății, Dealului, Drăjii,  Gării,  Gura Cornei, Horea (trotuare în zonele unde distanța permite acest lucru), Pădurea Popii, Salcâmilor, Stavar, Știurț, Vâlcelelor; atragerea medicilor specialişti la Spitalul oraşului Abrud, pentru că locuitorii zonei îşi doresc diversificarea serviciilor medicale; sprijinirea cetățenilor pentru constituirea asociațiilor de proprietari, pentru a putea accesa fonduri europene necesare izolării blocurilor de locuințe; modernizarea sălii de sport de la Școala Generală ”Avram Iancu” Abrud, proiect depus pentru finanțare la MDRAP; susținerea în continuare a spitalului și a unităților de învățământ din Abrud, pentru funcționare, dotare, modernizare; valorificarea potenţialului turistic al oraşului şi a zonelor din împrejurimi.

Dezvoltarea turismului în zonă este o şansă pentru bunăstarea comunităţii, nu trebuie să uităm de cultura şi tradiţiile noastre, ce trebuie sprijinite şi promovate de administraţia locală; un prim pas e amenajarea unui centru de informare turistică, în imobilul de pe str. Moților (Casa lui Horea); reabilitarea unui imobil și transformarea lui în casă de cultură sau construirea uneia noi; sprijinirea fermierilor pentru a se constitui în asociații sau pentru atragerea fondurilor europene eligibile pentru această zonă.

ÎMPREUNĂ, PENTRU O VIAŢĂ MAI BUNĂ!

Menirea unui primar este să se implice pentru îmbunătățirea vieții comunității. Din păcate, sunt situaţii în care primarii se gândesc doar la propriile interese… Eu am avut mereu ușa deschisă tuturor, m-am implicat în soluționarea problemelor dumneavoastră, iar dacă nu am reușit în totalitate e pentru că unele probleme nu sunt de competența primarului sau a Consiliului Local. Am încredere în dumneavoastră că doriţi, la fel ca mine, binele localităţii şi de aceea, împreună cu echipa de consilieri locali ai PSD, ne vom lupta pentru acest obiectiv. În cei 4 ani de mandat am învățat multe, am învățat din greșeli, am aflat problemele abrudenilor, știu ce-și doresc oamenii din orașul în care m-am născut, am crescut, am muncit și doresc să muncesc în continuare.

Vă aştept în 5 iunie să decidem împreună soarta comunităţii, să continuăm ceea ce am început în 2012!

Nicolae SIMINA, primarul orașului Abrud

PSD Alba – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax