Eveniment
Alimentare cu apă în satul Mușca din comuna Lupșa. APM Alba a dat undă verde proiectului. Câte branșamente vor fi executate
Alimentare cu apă în satul Mușca din comuna Lupșa. Cetățenii din localitatea Mușca vor beneficia în curând de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Proiectul prevede, printre altele, realizarea unui rezervor de 250 mc și executarea a circa 400 de branșamente.
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului – pentru proiectul „Alimentare cu apă în localitatea Mușca, comuna Lupșa”.
Potrivit documentației, localitatea Mușca nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Se propune astfel realizarea unui un sistem din rezervorul amplasat la Mănăstire (în curs de execuție), rezervor care se va alimenta din magistrala CTTA.
Alimentare cu apă în satul Mușca din comuna Lupșa: Care este componența sistemului de alimentare cu apă
Sistemul de alimentare cu apă în localitatea Mușca va avea o lungime de 20.865 m si va fi alcătuit din:
- conductă aducțiune la rezervor – PEID Pn25 – DN 110 mm – 3.122 m
- distribuție Mușca – PEID Pn10 – DN 110 mm – 14.987 m
- distribuție Mușca – PEID Pn10 – DN 125 mm – 390 m
- distribuție Mușca – PEID Pn10 – DN 140 mm – 714 m
- distribuție Mușca – PEID Pn10 – DN 160 mm – 835 m
- distribuție Mușca – PEID PN 10 – DN 63 mm – 817 m
Gospodăria de apă este alcătuită dintr-un rezervor cu volum de 250 mc, gard împrejmuire în lungime de 48 m, cu poartă de acces auto. Suprafața este de 609 mp.
Se vor executa 29 de subtraversări văi locale și 3 supratraversări cursuri de apă și văi locale.
Pe traseul extinderii sistemului de alimentare cu apă se vor amplasa 49 de cămine de vane (din care 4 buc. sunt cămine de rupere de presiune, 2 sunt cămine de aerisire) în vederea sectorizării rețelei. În fiecare cămin se montează un număr de vane de sectorizare egal cu n-1 conducte care intră în cămin.
Alimentare cu apă în satul Mușca din comuna Lupșa: Câte branșamente sunt prevăzute
Potrivit proiectului, sunt prevăzute 400 de cămine de branșament, fiecare cu o lungime medie de 2 m, rezultând o lungime totală de 800 m.
În vederea limitării unui eventual incendiu, sunt prevăzuți 31 de hidranți supraterani.
Pe conducta care face legătura dintre Mănăstire și Mușca, pentru a putea aduce apa la rezervorul propus amplasat la o cotă înaltă, se propune o stație de pompare apă având Q=4.62 l/s și H=225 m. Necesarul de apă pe zi este de max. 193 mc/zi (2,23 l/s).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News