Uncategorized
Ambasadorul Canadei în România vede întârzierea implementării proiectului Roşia Montană ca pe un semnal ce ar putea descuraja alţi investitori
Miercuri a avut loc o întâlnire la Camera Deputaţilor, în cadrul căreia au fost prezenţi preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul PDL William Brânză, membri ai comisiei şi ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne.
În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte precum eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în Canada şi invitaţia lansată de preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, privind organizarea unui forum economic româno-canadian în vederea stimulării şi aprofundării relaţiilor economice dintre cele două state.
De asemenea, în planul relaţiilor economice, a fost abordat şi subiectul continuării investiţiilor la unităţile 3 şi 4 la Centrala atomoelectrică de la Cernavodă, dar au fost discuţii şi despre identificarea modalităţilor de păstrare a identităţii culturale române în Canada.
În acest context, ambasadorul Philippe Beaulne s-a pronunţat şi în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, declarând că întârzierea implementării acestuia poate transmite un semnal negativ şi altor investitori. Cu toate acestea, ambasadorul a subliniat că decizia aparţine statului român.
Andra TOTH
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Emi
joi, 03.11.2011 at 09:32
Cu siguranta deja a inceput sa ii descurajeze, cand se uita ca un proiect de anvergura sta de 14 ani la noi si in 6 ani greci au aprobat un proiect similar te gandesti unde e mai bine sa investesti
Catalina
joi, 03.11.2011 at 17:59
Sunt de acord cu ambasadorul Canadei: alti investitori pot privi si cu mai multa reticenta posibilitatea de a investi in tara noastra cand vad ca cel mai complex proiect industrial este amanat de peste 14 ani, fara rost! Asta contribuie la stricarea si mai accentuata a imaginei tarii noastre peste hotare.
alina
sâmbătă, 05.11.2011 at 11:44
din pacate. articolul asta spune un adevar crud, pe langa faptul ca nu avem fonduri sa cream locuri de munca, nu stim sa ne vindem. investitorii asteapta 14 ani sa inceapa exploatarea? unde s-a mai auzit asa ceva?
cesar
luni, 03.11.2014 at 01:13
Si va mai sta inca mult si bine. Numai prostii care vor sa moara otraviti ar accepta o asa exploatare in apuseni. Un exemplu proaspat gasiti aici. eveniment despre care in romania nu se spune absolut nimic !
cautati pe google „canada gold mining accidents” o sa gasiti unul din 2014