Connect with us
Advertisement

Actualitate

Aproape 500 de contribuabili au câştigat procese cu Fiscul, pentru suma totală de 110 milioane lei, stabilită incorect ca obligaţii de plată

Publicat

anafDin suma totală de 1,5 miliarde lei, contestată de peste 7800 de contribuabili, anul trecut, instanţele au dat câştig de cauză pentru aproape 500 de cazuri. Astfel, ANAF a stabilit incorect suma de 110 milioane lei, potrivit unor pronunţări pe fond ale instanţelor.

Într-un comunicat de presă, ANAF transmite că instanţele au hotărât în 483 de cazuri, pentru suma de 110 milioane lei, că obligarea contribuabililor la plata debitelor nu a fost corectă. În alte 734 de cazuri, instanțele au hotărât că suma de aproape 400 milioane de lei a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de 13 milioane de lei instanțele au pronunțat, în 30 de cazuri, alte soluții.

Anul trecut, în 1.247 de cauze având ca obiect deciziile structurilor de soluționare contestații, instanţele s-au pronunţat pe fond asupra legalității și temeiniciei obligării contribuabililor la plata debitelor și conformării față de măsurile stabilite de organele fiscale și menținute de către structurile de soluționare a contestațiilor.

În aceeaşi perioadă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin structurile specializate de soluționare contestații, a verificat peste 7.800 de dosare, cu o sumă totală contestată de aproape 1,5 miliarde de lei, privind actele administrativ fiscale întocmite de ANAF.

Procentual, soluțiile emise de structurile de soluționare a contestațiilor, pe sume, reprezintă 52,83% respingere, 5,51% desființare, 6,83% admitere si 35,83% alte soluții. În categoria alte soluții se regăsesc anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competenței de soluționare a contestațiilor, renunțarea de către contribuabil la contestație, precum si suspendarea soluționării cauzei pe cale administrativă de atac.

Contestațiile formulate împotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, deciziilor pentru regularizarea situației emise în conformitate cu legislația în materie vamală a măsurii de diminuare a pierderii fiscale stabilite prin dispoziție de măsuri, precum și împotriva deciziei de reverificare se depun de către persoanele interesate la organele fiscale emitente ale actelor administrative fiscale, mai precizează ANAF.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement