Uncategorized
Ziua Internaţională a Carităţii. Semnificaţia gesturilor de umanitate faţă de semeni, în societate
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2014/09/gift.jpg)
Ziua Internaţională a Carităţii a fost celebrată pentru prima dată la nivel mondial în anul 2013. În decembrie 2012, Adunarea Generală a ONU a desemnat, prin adoptarea Rezoluției 67/105, la inițiativa Ungariei, ca Ziua Internațională a Carității să fie celebrată în fiecare an la 5 septembrie, susținând faptul că actele caritabile pot contribui la promovarea dialogului, a solidarității și a înțelegerii reciproce între oamenii care provin din diferite civilizații, culturi și religii.
Totodată, sunt recunoscute eforturile caritabile depuse de numeroase organizații și persoane. Această dată nu a fost aleasă la întâmplare, data de 5 septembrie coincide şi cu trecerea la cele veșnice a Maicii Tereza de Calcuta, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979 „pentru activitatea întreprinsă în lupta de a depăși starea de sărăcie și suferință, care constituie, de asemenea, o amenințare la adresa păcii”.
Caritatea completează serviciile publice în sănătate, în educație și de protecție a copilului, contribuind la dezvoltarea culturii, științei, sportului, protejarea patrimoniului cultural și natural. Acestea sunt printre cele mai relevante argumente aduse în susținerea marcării unei zile internaționale pentru gesturile frumoase pe care oamenii le fac.
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2025/01/Tobimar-Angajari.gif)
Voluntariatul, donaţiile de bani, de bunuri şi de timp, sunt actele de caritate care au scopul de a îmbunătăţi viaţa umană de zi cu zi.
sursa: agerpres
Ioana MIHU
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2025/01/artinstall3.gif)
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
![](https://alba24.ro/wp-content/uploads/2021/09/sigla_alba24_300-x-92-1.png)