Administrație
AUDIENTE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre modernizări de străzi şi montarea unui semafor pentru pietoni
Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au transmis alte răspunsuri la solicitările cititorilor prin intermediul Alba24. Au fost oferite informaţii modernizarea unor zone din Miceşti, ale străzilor din Izvorului – Lalelelor – Dealul Furcilor, strada Milenium, nivelarea unor căi de acces în cartierul Orizont, dar şi despre motivarea unor investiţii executate la reţeaua de apă şi canalizare în cartierul Meridian. În plus, administraţia anunţă intenţia de a monta semafor în zona Cinema „Dacia”, pentru pietoni. Puteţi transmite în continuare întrebări folosind formularul din secţiunea „Audienţe Online”.
Întrebare de la: Bob Emilian; Subiect: Miceşti
„Aş avea şi eu doar două întrebări către reprezentanţii Primăriei şi anume: este cumva în proiect ca, după ce se va termina de executat proiectul de canalizare a cartierului Miceşti să se şi asfalteze (care străzi?) şi cea de a doua întrebare este legată de taxele locale (impozit) şi anume dacă cartierul Miceşti are taxe mai mari decât alte cartiere din oraş (Ampoi, Centru, Schit) şi de ce?
Răspuns: „La sfârşitul lunii aprilie a fost aprobat studiul de fezabilite revizuit cu modernizarea străzilor din Miceşti din vatra veche a satului, pentru care a fost contractat un credit cu eşalonare în acest an. Aceste străzi sunt: Varese, Apuseni, Valea Aurului, Tarniţa (Gării), Pădurii, Mioriţei, Bujorului, Lăpuşului, Trestiei, Uricani, Postăvarului, Strunga, Scărişoara, Măgurei, Bobâlna, Topliţei, Carpaţi, Dealului, Inului, Zăvoi, Rotunda.”
Întrebare de la: Marian Otiliana; Subiect: asfaltare str. Izvorului, Alba Iulia
„Mulţumesc pentru răspuns, dar întrebarea mea este când se va moderniza zona? Când vor începe lucrările în cartier (cu strada Lalelelor şi Dealul Furcilor)?”
Răspuns: „Proiectele de asfaltare au costuri foarte mari şi se justifică dacă sunt pe zone extinse (dacă sunt mai mulţi beneficiari). În 2012 vom angaja proiectul, apoi urmează identificarea surselor de finanţare, la fel cum s-a procedat şi cu celelalte proiecte mari. Costurile unui astfel de proiect sunt foarte mari şi depăşesc puterea de finanţare a bugetului local.”
Întrebare de la: Ceuca Dana; Subiect: str. Brânduşei
„Care sunt planurile dvs. cu str. Brânduşei? Când vor putea cetăţenii să circule pe trotuare?”
Răspuns: „Toată strada, până la intrarea la baza sportivă trebuie regândită pentru a se relaţiona cu toate drumurile laterale formate în ultima perioadă şi încă sunt parcele neconstruite care trebuie luate în considerare pentru reconfigurarea domeniului public. Sperăm să rezolvăm această problemă odata cu proiectul pe care ni l-am propus să-l angajăm în acest an, care priveşte toate drumurile noi formate în ultimii 4 ani (cu tot cu zona Lalelelor – Dealul Furcilor).
Întrebare de la: Marcel; Subiect: strada Milenium
„Doresc să ştiu dacă str. Milenium a fost preluată la primărie şi când ar putea intra în reabilitare.”
Răspuns: „Această stradă este încă privată. Deşi s-au făcut demersurile de predare a străzii, nu s-au putut finaliza, deoarece documentele transmise nu au fost complete.”
Întrebare de la: Adrian Popa; Subiect: întrebări
„Locuiesc în cartierul Orizont şi doresc să-mi răspundeţi la câteva nelămuriri şi anume:
Având în vedere că toate utilităţile s-au tras pe cheltuiala cetăţenilor care au terenuri sau case în acest cartier (apa, curent, canalizare), o dată la 4 ani, deoarece se apropie campania electorală şi administraţia locală are nevoie de ceva voturi, vă aduceţi aminte de noi şi nici atunci nu duceţi lucrurile până la capăt.
Pentru lămurire, aţi trimis săptămâna trecută un greder şi un compresor de la firma Newport, pentru a încerca să mai limiteze numărul gropilor de pe uliţele din cartier. Întrebarea mea este: de ce nu s-au făcut toate străzile pe care locuiesc oameni şi numai unele, şi de data asta aţi împărţit oamenii în unii de mâna 1 şi unii de mâna a 2-a. Ori intraţi doar pe cele principale ori pe toate, nu în funcţie de cine unde lucrează.”
Răspuns: „Acţiunea s-a desfăşurat în scopul de a se diminua adâncimea gropilor formate în principal pe străzile cu mai multe imobile. Degradarea străzilor se produce datorită intervenţiilor pe care oamenii le fac odată cu executarea lucrărilor de construire a caselor sau utilităţilor care au relaţie cu drumul. Nu a fost luat în calcul nici un alt fel de criteriu de selecţie.”
Întrebare de la: Alba Cosmin; Subiect: cartier Orizont
„Care este diferenţa între cartierul privat Meridian şi cartierul privat Orizont? Din articolele citite în presa locală, Primăria Alba Iulia s-a implicat în rezolvarea unor probleme din cartierul privat Meridian, dar se pare ca acest lucru nu este posibil şi în cartierul privat, cum îl numiţi d-voastră, Orizont. Unde se face diferenţa între cele două cartiere private?”
Răspuns: „În cartierul Meridian, Primăria a făcut o investiţie minimă pentru repararea reţelelor care au fost executate necorespunzător de către proprietar. Intervenţiile făcute au fost doar de natură de a se remedia viciile de execuţie de pe reţelele de apă şi canalizare predate de fostul proprietar (cel care a realizat locuinţele).”
Întrebare de la Oltean Ovidiu Adrian; Subiect: amenajare strada C. Negruzzi
„Domnule Primar, există posibilitatea de asfaltare a străzii Costache Negruzzi, având în vedere lucrările de reabilitare executate acum pe strada Livezii? Se poate aproba o extindere de proiect ţinând cont că strada are o lungime de aprox. 600-700 m? La ultima dvs. vizită în cartier, s-a discutat despre posibilitatea ca asfaltul frezat de pe str. Livezii să fie depozitat şi apoi dispersat pe strada Costache Negruzzi. Putem spera, măcar la ultima varianta de <reabilitare> a străzii?”
Răspuns: „Nici o intervenţie nu se justifică pe perimetre restrânse. Aceasta va fi reabilitată după ce şi strada Kogălniceanu va fi reabilitată din punct de vedere al canalizării şi al infrastructurii edilitare şi rutiere.”
Întrebare de la: Manole Alina; Subiect: Trafic circulaţie zona Cinema „Dacia”
„Zilnic, sunt probleme cu statul în coloana de maşini, deoarece tot la secundă trece un pieton căruia trebuie să-i acorzi prioritate. Nu s-ar putea monta un semafor, să treacă toţi odată? Şi apoi maşinile şi tot aşa. E infernal traficul în zonă! Cel puţin ar fi o soluţie, deocamdată.”
Răspuns: „În zona respectivă, avem în vedere montarea unui semafor cu buton, în genul celui de la piaţă.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
bob emilian
sâmbătă, 12.05.2012 at 00:43
Buna .La cea de a doua intrebare legata de impozit nu se doreste a se da un raspuns?de ce?pentru ca noi in Micesti platim intradevar impozite mai mari pentru ca suntem in zona rezidentiala fara canalizare si fara asfalt(noroiul e pana in gat).
alex
sâmbătă, 12.05.2012 at 17:24
nu mai numiti orice adunatura de case cartier rezindetial. ca sa fie cartier rezidential trebuie sa indeplineasca anumite criterii… in leg cu traficul pietonal din zona „cinema dacia”, ar fi excelent un semafor ! se formeaza o coloana de masini imensa de pe goldis pana in zona respectiva…